Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, nesha taxista said:

Ma gde razmažen, evo na nekoliko sajtova u opisu trenutne situacije piše da je vazduh u Beogradu najzagađeniji na svetu.

Još kažu da pored žitelja Beograda "jako zagađen vazduh" udisali su stanovnici Subotice, Pančeva, Novog Sada i Beočina. Jedino da se sad kao ptice svi zajedno selimo na jug.

Ma pusti ti Tonija, kako mu ne smeta nemačko zagađenje...

Posted
34 minutes ago, Sammael said:

Dajte statistiku prinosa kod nas vs u nekoj zemlji gde se ne pali, inače je besmisleno. A ako su prinosi marginalno bolji a ekologija pati, jasno je šta treba raditi.

Srpski seljaci su i inače piromani koji pale sve živo, tako da ne kupujem teoriju o tome da je to bolje za njive dok neko ne prezentuje dokaze. 

Ma, nemam pojma ni ja da li je i koliko korisno, da li nesto drugo ima vise smisla, ali to ljudi rade par hiljada godina od Mesopotamije i Egipta pa sve do danas u Srbiji. Pretpostavljam da oni koji zive od toga bolje znaju od ljudi koji u zivotu nisu videli njivu izbliza.

Posted
2 minutes ago, harper said:

Ma, nemam pojma ni ja da li je i koliko korisno, da li nesto drugo ima vise smisla, ali to ljudi rade par hiljada godina od Mesopotamije i Egipta pa sve do danas u Srbiji. Pretpostavljam da oni koji zive od toga bolje znaju od ljudi koji u zivotu nisu videli njivu izbliza.

:laugh:

Kako bre nisu, a iz merecedesa auta?

To se ne racuna?

Posted
Egoizam ljudi koji se voze taksijem je već odavno poslovična kategorija. Bez trunke stida će tražiti od taksiste da ih vozi petoro kako bi oni uštedeli za još jedno vozilo, tražiće da vozi prebrzo zato što su se oni uspavali, da ih čeka blokirajući saobraćaj makar i nasred raskrsnice, a ne recimo 20 metara dalje, da skrene preko 2 pune linije samo da bi oni uštedeli koji dinar na dužini relacije ... 
Ajoooj...
Egoizam ljudi koji se voze taksijem?

Pa dobro to je verovatno mnogo gore od poslovične kategorije da su taksisti lopovski govnari, koji gledaju da pokradu mušterije kako god i kad god mogu, bahato se parkiraju gde god stignu, primaju vožnje samo kad im omogućavaju da ošure mušterije i zarade dnevni pazar jednom vožnjom, i naravno, smaraju mušterije besmislenim pričama... A ponekad i plate sve dažbine, ako im je to ok...

Jedina mala razlika je što je odnos 30- 80% u korist taksista u smislu brojnosti...

... Shiit has hit the fan...

Posted

Jaoj, ljudi, što se nije otvorila posebna tema o beogradskim taksistima?

Posted
9 minutes ago, Arkadija said:

+1

Posted

Ne znam, svašta se radilo hiljadama godina pa smo u poslednjih stotinak shvatili da je pogrešno. Zato i kažem da bih voleo da vidim neka poređenja.

Ako se ne varam, Holandija ima najbolje prinose u Evropi a nešto sumnjam da se tamo spaljuje strnjika.

Posted
1 hour ago, Sammael said:

Ne znam, svašta se radilo hiljadama godina pa smo u poslednjih stotinak shvatili da je pogrešno. Zato i kažem da bih voleo da vidim neka poređenja.

Ako se ne varam, Holandija ima najbolje prinose u Evropi a nešto sumnjam da se tamo spaljuje strnjika.

Poredjenja mozes da vrsis izmedju seljaka u Srbiji i drugog seljaka u Srbiji. To kako se radi u Holandiji je relevantno za akademsku raspravu o poljoprivredi sve dok Srbija i Holandija ne pocenu da pruzaju iste mogucnosti svojim seljacima. Tek onda ce moci da se prave ozbiljna poredjenja.

Mada, uopste nisam reagovao na to nego na tezu "budale pale njive a bolje im je za prinos da puste djubre da istruli na njivi". Osim ako autor teze nije poljoprivredni inzenjer, a nije, meni se nekako cini da taj seljak bolje zna sta je bolje za njegovu njivu od random forumasa koji tesko da je nagazio na zemlju u zivotu a da nije neki park u pitanju.

Posted
+10000

... Shiit has hit the fan...

Posted
1 hour ago, Sammael said:

Napisao je @SNARC da se pali ono sto je ostalo posle zetve. Logika kaze da se ostaci uklanjaju i u drugim zemljama na svetu, samo jeli drugim metodama. Problematiku sam prosle godine preziveo izmedju Rume i Fruske Gore, kad smo isli dugih pet sekundi kroz krivinu i gust dim i prosto mi se nije svidelo. Posto je na putu sa mnom bila i tasta, koja je poljoprivredni inzenjer, osim zbunjenosti da to neko jos uvek radi, rece i ovako: koriste se masine koje ono sto je ostalo usitne i to onda do naredne godine istruli. Kod nas se to prosto spali. Istu stvar sam imao dok sam imao bastu -- grancicu ces da izvuces iz komposta i tri godine nakon sto si je stavio, ali sve ono sto je sitno se na kraju pretvori u zemlju.

Kao sto rekoh, razumem da seljak u Srbiji ne zivi u Uniji sa godisnjim subvencijama poljoprivredi u iznosu od dva godisnja srpska dzi di pija, i da nema iste mogucnosti kao njegove strane kolege, ali to sto se radi je prosto previse opasno.

Posted
On 25.10.2019. at 18:30, pt 2.0 said:

izgleda ovi đilasovi nešto organizuju.

idem tamo u nedelju.

ovo liči na bastaćev glas, ovaj narator

3 hours ago, Arkadija said:

vala baš! će pocrkamo zbog taksisti

2 hours ago, Friend said:

Kad prestaje zagadjenje, sta kazu botovi?

za par dana kad krene košava

Posted
23 minutes ago, slepa živana said:

ovo liči na bastaćev glas, ovaj narator

meni pola bastaćast, pola đilasast...

valjda je okupljanje sutra u 11h

Posted
6 hours ago, nesha taxista said:

Ne poštuje se. Udruženje građana ne može zakonski da vrši prevoz putnika, radnici koji na tome rade moraju biti prijavljeni i socijalno i penziono osigurani, a i samo članstvo u udruženju može biti uz potpis i podatke, a ne klik sa telefona. 

Marketinške priče i simpatije na stranu - radi se o taksi prevozu i to u ovom slučaju divljem. 

Potpuno si u pravu, jasno je da se kod Car:Go radi o taksi prevozu i da je to divlji taksi prevoz. A divlji je zato što je donesen divlji zakon ( i drugi divlji propisi, ) o taksi prevozu  a pod divljim pritiskom taksi mafije lobija, da bi se zaštitio od konkurencije njihov kartel. Koji po opštem mišljenju loše radi i ima previsoke cene. Vidiš, nisu svi zakoni uvek doneseni da bi bili od opšte koristi građanima nego mogu da budu i na njihovu štetu. Bio je recimo nekada zakon u Jugoslaviji da poljoprivrednici mogu imati maksimalno 10 ha zemlje a višak im se oduzima, nacionalizuje. Bio je na jednom drugom mestu i zakon koji je branio seksualne odnose i brakove između nekih "rasa" i zakon koji je branio nekim rasama posao u javnoj službi. Sve su to bili zakoni na snazi u datom trenutku pa ne možemo reći da su bili dobri.  

Hazard je (kako ga samo nije mrzelo) ovde https://parapsihopatologija.com/forums/topic/99-beograd/?do=findComment&comment=4569746 dao jedan detaljan i sveobuhvatan predlog rešenja taksi službe. Možda predlog nije najbolji i može se popraviti, možda uopšte nije dobar, ali ti se ni jednom rečju na njega nisi osvrnuo nego neprekidno diplaš zakon pa zakon, pri čemu  postojeći taksisti sistematski krše zakon ( porezi, krađa kod naplate itd.) Mislim da je to prilično bezobrazno.

Ali sve će to prekriti ruzmarin snjegovi i šaš  pregaziti nove tehnologije, bez brige.