pbg12345 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 (edited) @Moćaosim ako nije onaj "ruski", koji je sranje Edited February 6, 2019 by pbg12345
Jumanji Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Ovde je sada akcenat na ovaj idiotski poduhvat preusmeravanja celog saobracaja kroz tunel Vracar i kretenske vlasti koja dodelila posao ljudima koji su joj napunile dzepove. A kod nas je sve propalo do koske, ocekivati i zamisljati da zeleznica radi je nonsens, no svi znamo da uzimaju nenormalnu lovu decenijama...u odnosu na ono sto nista ne rade i sve vise i dublje propadaju. @Filozifmanijak postavila sam to gore.
hazard Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 14 minutes ago, pbg12345 said: da se sistematski ulagalo, naravno da bi bila mnogo konkurentnija u sakom smislu i ne bi se npr duze putovalo danas do nisa nego pre 100 godina (sa vremena na vreme osvane tako neki pomalo senzacionalisticki naslov, nisam putovao ni sad ni pre 100 od do nisa vozom ali nemam razloga da sumnjam da je zaista tako) a ja sam za vozove sentimentalno vezan u mom selu buseva maltene nije bilo, decenijama (pruga izgradjena pocetkom 20 veka) se vozom putovalo cak su je jedno kratko vreme uspeli osposobiti i za vreme rsk Video sam jedanput plakat/oglas za brzi parni voz Beograd - Zagreb iz '30. i neke, navedeno vreme putovanja (4 i po sata otprilike) brže nego danas. Imaš li neku sliku tog voza iz vremena RSK i kako se zvalo preduzeće srpske krajiške železnice?
pbg12345 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Kucaj u google "srpski borbeni voz" :fantom: salim se, to su ovi dole nautilusovi :D bio je zaista i civilni voz na baniji i kordunu, dok ga "ustaski specijalci" nisu zajedno sa putnicima digli u vazduh
J-♣ Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Loženje na Kineze je dovelo do ovakvog problema sa železnicom. Da pojasnim: Davno je zamišljen i u generalnim planovima pozicioniran koridor i drumsko-železnički most kod Vinče. Sa idejom BnV se nametnula potreba za izmeštanjem železničkog kompleksa kod savskog priobalja uključujući tu i obilaznu prugu pančevački most - Kalemegdan - Ž. stanica - Mostar i dalje. I tada je bilo jasno da ako se ukine pruga oko Kalemegdana (i pored kafića savanova) biće odsečena teška industrija od Banata u železničkom smislu. Tada se obnovila ideja o mostu kod Vinče, ali se pojavila nova ideja o finansiranju gradnje tog mosta tako što će to da se uvali Kinezima kad su već voljni bili da izgrade most kod Zemuna, a i najavili namere oko modernizacije želj. poteza Pešta - Beograd i da kupuju ponešto od industrije. 2014 godine završen nacrt oko detaljne regulacije za drumsko železničku obilaznicu na potezu Bubanj potok - Leštane - Vinča - Pančevo. Simonović tadašnji direktor železnice, a današnji nalogodavac paljenja kuće novinaru, je u svakoj prilici uveravao Sinišu Malog i ekipu oko BnV da je železnica preko novog mosta kod Vinče samo tehnički problem, a sigurna stvar, jer će to da rade Kinezi, ispostaviće se da im je govorio ono što ovi žele da čuju ne bi li se što duže zadržao u železnici. 2015 godine ide najava da će to da finansiraju i grade Kinezi a koštaće 470 M€ ceo projekat zajedno sa cenom mosta 130 M€ (naravno da su isticali da su šatro daleko jeftiniji od "Đilasovog" mosta). E tu je pao zajeb. Kineze boli uvo za Banat i industriju, jer tamo nisu kupili ništa (osim najave pravljenja guma u Zrenjaninu). Kinezi se okreću ka termo elektrani Kostolac, grade novi blok, kupuju železaru, kupuju Bor, pregovaraju za zemljišta zapadno od Borče i Koteža, a za prugu Pešta - Beograd im opada prioritet. Nije ovo sa prekidom pruge oko Kalemegdana došlo tek tako naglo i odma'. Negde 2017. direktor železnica koji je zamenio Simonovića je Siniši Malom objasnio da po ugovoru sa Rusima u vezi rafinerije Pančevo moraju železnicom da snabdevaju južnu Srbiju gorivom (prilično jeftinije nego autocisternama) i ako im grad zatvori potez oko Kalemegdana kompozicije će morati da idu do Kikinde pa preko Novog Sada i Novog Beograda da se uključe na prugu za Niš. Za podzemni potez ispod Vukovog spomenika je i Malom tada bilo jasno zašto železnica tuda neće kad su mu predočili rizike i posledice. Taj sastanak je završen tako što im je Mali poručio da 'šef' traži ukidanje pruge oko kalemegdana do 2019 godine, a za saobraćaj i obaveze prema NIS-u i Rusima neka se snađu. Epilog je svega je ovo sa prevozom benzina kroz stanicu Vukov spomenik, za početak samo posle ponoći a pre jutra, sa krilaticom: "pa neće valjda..."
hazard Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 18 minutes ago, pbg12345 said: Kucaj u google "srpski borbeni voz" salim se, to su ovi dole nautilusovi Ovo? Spoiler oklopni ekspres
pbg12345 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 (edited) ^ u jebote @hazard Krajina expres!!! A kod mene gore ko u svici,nista bus, voz do svakog sela Jesmo bili sila.... Edited February 6, 2019 by pbg12345
Timmy Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 1 hour ago, hazard said: Video sam jedanput plakat/oglas za brzi parni voz Beograd - Zagreb iz '30. i neke, navedeno vreme putovanja (4 i po sata otprilike) brže nego danas. Imaš li neku sliku tog voza iz vremena RSK i kako se zvalo preduzeće srpske krajiške železnice? Prosto mi nezamislivo da je voz išao u to vreme preko 100 na sat (pretpostavka da je imao gomilu stanica usput). A već 15 godina kroz Cro vozovi idu 160 kmh. Jedino ako nisu šta pojebali prethodnih godina. Do Niša danas po redu vožnje voz ide za oko sat brže nego pre 130 godina. Al kad malo zakasni, ispadne da je sporiji danas nego tad. To je bilo zlatno doba Srbije u skoro svakom smislu. Čisto kao napomena kad neko kaže 19.vek u smislu nečeg zaostalog
hazard Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 10 minutes ago, Timmy said: Prosto mi nezamislivo da je voz išao u to vreme preko 100 na sat (pretpostavka da je imao gomilu stanica usput). Mislim da je to bio ekspres, ali ne mogu da se setim. I da, parni vozovi su mogli preko 100 km/h. Mislim teren BG - ZG je idealan, ravnica
gone fishing Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 upravo u tim stanicama je i problem, ne samo da staje na svaku žutu kuću već korumpirani mašinovođa uspori kada prolazi pored sela a onda par putnika iskoči iz voza, jbg srbijanska sela su razvučena a gospodu mrzi da pešači od zvanične stanice do kuće - a eto čak i kada se uloži neka crkavica u železnicu kao npr oni ruski dizel vozovi, "autobuska mafija" kamenuje te nove vozove kao što se desilo u kraljevu i paraćinu pre par godina - pa sad vi vidite da li se državi uopšte isplati ulaganje u železnicu
pbg12345 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 1 hour ago, hazard said: Mislim da je to bio ekspres, ali ne mogu da se setim. I da, parni vozovi su mogli preko 100 km/h. Mislim teren BG - ZG je idealan, ravnica Cak i da nije ekspres (a skoro sigurno jeste bio) nema mnogo stanica(gradova) na toj relaciji Plus tad nije bilo granice, a i izlasci/ulasci u beograd/zagreb su trajali znacajno manje nego danas Tako da za tih oko 4 i po sata, za nesto manje od 400km voz i nije morao ici znacajno preko 100(van stanica)no nije to ni poenta, sramotno je da se od tog pre skoro 100godina stiglo do ovog danas Podseti me ovo da smo pre ratova u beograd po pravilu (i ne samo moja porodica, nego generalno ljudi odande) dolazili vozom, eventualno automobilom, a nikad autobusom Ekspanzija autobusa dolazi sa 90tima i svim sranjima koje su donele sa sobom
Bujodrag Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 E, taj tunel Vračar prolazi ispod moje zgrade. Ako nešto krene da curi, javljam. Al' ne brinite, ako bude baš frka, ja ću vas spas'ti.
harper lee Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 On 3.2.2019. at 9:33, djordje geprat said: upravo na to mislim. prevozdo i sa posla obično pokrije 2 x 3500 koje par dobije kao naknadu. formalno, firma je u obavezi da ti nadoknadi troškove prevoza do i sa posla. može da izabere način. država kao poslodavac ili upravljač može da se opredeli da daje "markice". sigurno će se smanjiti kolone na gazeli ili rakovičkom putu u špicevima. realno, to bi smanjilo gubitke GSP ke svi mi podmirujemo, bilo bi više parking mesta i vazduh bi bio manje zagađen. dodatno, da vlada odustane od rezervisanja parking mesta za činovnike. šta je kontra argument? Ne moraju da ih ukidaju, samo neka ih naplacuju, recimo, hiljadu dinara na sat, pa ako im se isplati neka voze svoje automobile. U Stortingetu (Skupstini) u Oslu imaju garazu za zaposlene ali toliko kosta da poslanici uglavnom dolaze javnim prevozom na posao.
Frank Pembleton Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 3 hours ago, J-♣ said: Loženje na Kineze je dovelo do ovakvog problema sa železnicom. Da pojasnim: Davno je zamišljen i u generalnim planovima pozicioniran koridor i drumsko-železnički most kod Vinče. Sa idejom BnV se nametnula potreba za izmeštanjem železničkog kompleksa kod savskog priobalja uključujući tu i obilaznu prugu pančevački most - Kalemegdan - Ž. stanica - Mostar i dalje. I tada je bilo jasno da ako se ukine pruga oko Kalemegdana (i pored kafića savanova) biće odsečena teška industrija od Banata u železničkom smislu. Tada se obnovila ideja o mostu kod Vinče, ali se pojavila nova ideja o finansiranju gradnje tog mosta tako što će to da se uvali Kinezima kad su već voljni bili da izgrade most kod Zemuna, a i najavili namere oko modernizacije želj. poteza Pešta - Beograd i da kupuju ponešto od industrije. 2014 godine završen nacrt oko detaljne regulacije za drumsko železničku obilaznicu na potezu Bubanj potok - Leštane - Vinča - Pančevo. Simonović tadašnji direktor železnice, a današnji nalogodavac paljenja kuće novinaru, je u svakoj prilici uveravao Sinišu Malog i ekipu oko BnV da je železnica preko novog mosta kod Vinče samo tehnički problem, a sigurna stvar, jer će to da rade Kinezi, ispostaviće se da im je govorio ono što ovi žele da čuju ne bi li se što duže zadržao u železnici. 2015 godine ide najava da će to da finansiraju i grade Kinezi a koštaće 470 M€ ceo projekat zajedno sa cenom mosta 130 M€ (naravno da su isticali da su šatro daleko jeftiniji od "Đilasovog" mosta). E tu je pao zajeb. Kineze boli uvo za Banat i industriju, jer tamo nisu kupili ništa (osim najave pravljenja guma u Zrenjaninu). Kinezi se okreću ka termo elektrani Kostolac, grade novi blok, kupuju železaru, kupuju Bor, pregovaraju za zemljišta zapadno od Borče i Koteža, a za prugu Pešta - Beograd im opada prioritet. Nije ovo sa prekidom pruge oko Kalemegdana došlo tek tako naglo i odma'. Negde 2017. direktor železnica koji je zamenio Simonovića je Siniši Malom objasnio da po ugovoru sa Rusima u vezi rafinerije Pančevo moraju železnicom da snabdevaju južnu Srbiju gorivom (prilično jeftinije nego autocisternama) i ako im grad zatvori potez oko Kalemegdana kompozicije će morati da idu do Kikinde pa preko Novog Sada i Novog Beograda da se uključe na prugu za Niš. Za podzemni potez ispod Vukovog spomenika je i Malom tada bilo jasno zašto železnica tuda neće kad su mu predočili rizike i posledice. Taj sastanak je završen tako što im je Mali poručio da 'šef' traži ukidanje pruge oko kalemegdana do 2019 godine, a za saobraćaj i obaveze prema NIS-u i Rusima neka se snađu. Epilog je svega je ovo sa prevozom benzina kroz stanicu Vukov spomenik, za početak samo posle ponoći a pre jutra, sa krilaticom: "pa neće valjda..." Samo da napomenem ov u vezi Kineza i pruge Budimpešta --Beograd. Kad je bio onaj samit u Budimpeši ono Kinezi i ostali pa se 2-3 dan Zorana i bulumenta sjurila na stanicu Zemun Polje da otvori , kao, neke radove. Tada sam gledao neku ženu koja je stručnjak za Kinu i žena objasnila: Kinezima smo mi "usput" njima je bitno da "uđu" u EU, da pokaže da njihove firme MOGU da rade u EU, da ispune njihove standarde i vremenske okvire. I oni su namerili da "začini" otvaranjem radova U BUDIMPEŠTI ! Međutim ekipa iz Brisela je skočila da to ne dolazi u obzir, pretila ovim onim mađarima... Mađari rekli Kinezima : Izvinite ništa od svečanosti... Kinezi odlepili dobro se naljutili i ovi naši uleteli kao "evo mi ćemo da otvorimo sa naše strane" I koliko se sećam bilo je kao početak radova i onda ljudi posle mesecima koji su prolazili gledali kako to ne mrda...
Recommended Posts