Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)
50 minutes ago, Paul Gompitz said:

Razmontirace prugu? A kojim putem ce ici oni vozovi cisterne za rafineriju? :35_thinking:

preko male krsne. 

verujem da će da podignu prugu u delu od brankovog mosta do beton hale jer taj deo i planiraju da rade. mora folketu da se sredi pristup u kafanu nije čovek silnu lovu uložio da gleda onaj raspad od karađorđeve. ostatak do pančevačkog mosta će da sačeka 23 vek. za karađorđevu su uradili plansku dokumentaciju a za ostatak moraju da rade izmene i dopune nekih starijih planova a to jelte traje a i nije mnogo hitno. 

Edited by beta kentauri
Posted

zbilja jel tom prugom ide neshto?

Posted (edited)

Meni se cini da ne. Slabo nesto vozim bajk u poslednje vreme al ne pamtim da sam video voz posle sajma.

edit: il je ipak bilo nekog cekanja na rampi kod one smrdljive kafane. Bas me dugo nije bilo dole. Predugo :(

Edited by katamaran
Posted

" Ova pruga ukida se uprkos tome što se još ni ne nazire gradnja novog drumsko-železničkog mosta kod Vinče namenjenog teretnom saobraćaju. On je neophodan da bi sa Beogradom spojio industriju Pančeva i prugu za Vršac, Zrenjanin i Rumuniju. Nadležni su našli drugo, privremeno i hitno rešenje, osposobljavanjem pruge Pančevo - Titel - Novi Sad. "

Teretni vozovi Beograd-Pancevo vozice linijom Beograd-Novi Sad-Titel-Pancevo. :8_laughing: 

Da se sprovede studija uticaja izgradnje dve stambene zgrade i jednog kafica u Beogradu na zeljeznicki saobracaj u Titelu.

Posted
1 minute ago, Paul Gompitz said:

Teretni vozovi Beograd-Pancevo vozice linijom Beograd-Novi Sad-Titel-Pancevo. :8_laughing: 

:isuse:

:ajde:

Posted
21 minutes ago, Filozof manijak said:

:isuse:

Monti Pajtonovci ne bi mogli da izmisle sta ovi umeju...

Posted

uradiće deo karađorđeve od brankovog mosta do beton hale i tu će da stanu.

za to postoji planska dokumentacija, predviđena su sredstava i to je to. 

ostalo će da čeka.

u ovom trenutku je prioritet beograd na vodi sa mostom preko save, tunel savska dunavska padina i deponija u vinči.

sve ostalo je ne lipši magare.

Posted

I naravno da neće ići kompozicije okolo preko Zrenjanina, nego će pomeriti zarez pustiti dizel lokomotive i opasni teret kroz vračarski tunel.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Posted

Stanica Vukov spomenik je sastavni deo Vračarskog tunela, a ne mogu da pomere zarez za dizelke kroz Vukov spomenik nikako koliko je meni poznato...

Posted (edited)

Ma sta malo izluftiraju posle...

јавнa набавкa услуге израде Студије о дефинисању услова за

саобраћај возова са дизел вучом и саобраћај возова за превоз опасних

материјала кроз тунел Врачар и остале објекте на подручју

Београдског железничког чвора

Konkursna dokumentacija

Edit. Vidim da su obustavili postupak zato sto nije bilo ponuda.

Edited by yabadaba
Posted

U međuvremenu su krenuli da osposobljavaju tu okolo-naokolo prugu valjda...

Mali Perica™ :

Realno bi mogli da teraju teretnjake i dizelke kroz Vukov spomenik noću, kad ne ide BG voz, tada rizik po putnike praktično ne postoji. Čini mi se da dole postoje detektori dima i automatika za gašenje požara, to bi moralo nekako da se deaktivira ako će dizelke da vuku vozove, što bi za sobom povuklo valjda obavezna dežurstva vatrogasaca u samoj stanici, nemam pojma...

I nisam siguran (čitao sam negde nešto o tome) da je ventilacija urađena tako da može brzo i efikasno da izvuče izduvne gasove, dim od eventualnog požara i isparenja od curenja nekih hemikalija...

Koji haos bi nastao na kompletnoj železnici prebacivanjem teretnog saobraćaja za Pančevo na isključivo noćni režim nemam pojma...

Posted
16 hours ago, yabadaba said:

Ma sta malo izluftiraju posle...

јавнa набавкa услуге израде Студије о дефинисању услова за

саобраћај возова са дизел вучом и саобраћај возова за превоз опасних

материјала кроз тунел Врачар и остале објекте на подручју

Београдског железничког чвора

Konkursna dokumentacija

Edit. Vidim da su obustavili postupak zato sto nije bilo ponuda.

u pitanju je kretenska ideja no, dve stvari su u pitanju: dizel vuča i prevoz opasnih materija. problem vuče ne postoji. vuče lokomotiva na električni pogon. zašto je spakovano zajedno?

Posted
18 hours ago, Đipalo Junuz said:

Stanica Vukov spomenik je sastavni deo Vračarskog tunela, a ne mogu da pomere zarez za dizelke kroz Vukov spomenik nikako koliko je meni poznato...

chuj ne mogu. ako su mogli za trovanje ljudi, shta fali tunelu :dry:

mogu i da ukinu beovoz. shta ce, prioritet -_-

Posted
3 hours ago, djordje geprat said:

u pitanju je kretenska ideja no, dve stvari su u pitanju: dizel vuča i prevoz opasnih materija. problem vuče ne postoji. vuče lokomotiva na električni pogon. zašto je spakovano zajedno?

Čini mi se da ceo krak pruge prema petrohemijskoj industriji u Pančevu nije elektrifikovan (valjda se tako kaže? Nema kontaktnu mrežu za elektro-vuču). Da li ima veze sa tim ili je nešto deseto nemam pojma...

Posted
3 hours ago, gospa buba said:

mogu i da ukinu beovoz

Gospabubo, ovo možda neko čita, nemojte da im dajete ideje :ph34r: