Jump to content
IGNORED

Dokumentarci

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
On 2. 5. 2024. at 20:41, Mil@n said:

Gledao sinoć na HBO i love you now die.

Jako zanimljiva priča pre svega sa pravne strane. Momak koji je imao vezu, više SMS vezu nego fizičku sa devojkom labilne psihe, suisidalan i depresivan je počinio samoubistvo praktično na njen nagovor tačnije ona ga je pred samo izvršenje dodatno pritiskala, kada je na kraju izašao iz kola punih ugljen monoksida jer se uplašio, i nazvao je, ona ga je praktično naterala da se vrati što ga je koštalo života.

Nisam spojlerisao ništa jer je sve poznato od samog početka, ima tu još zanimljivih detalja, ona je bila optužena za ubistvo, ali je u neku ruku u pitanju presedan jer je optužena za indirektno ubistvo (tako da kažem) nagovaranja preko sms poruka.

2 epizode dobro nabijene zanimljivim sadržajem...

Ovo je nazalost ces slucaj po internetu, da se skupe suicidalni i "pomazu" jedni drugima da naprave konacan korak. Svakako treba spreciti na neki nacin.

Jel znas mozda za onu igru Blue Whale? To je vec ozbiljan horor, stranci koji su ciljali decu, tinejdzere, naredjujuci im sve i svasta, polako ih kontrolisuci sve vise dok ih na kraju ne nateraju da se ubiju pod raznim pretnjama. Ozbiljno bolesna prica. 

Posted

Francuzi snimili dokumentarac o Klintu, pogledala danas na rts3.

Clint Eastwood, la derniere legende

Kaze Serdjo Leone da je hteo Koberna za glavnog glumca u filmu Za saku dolara, ali je Klint bio povoljniji :).

• +1 2
Posted

E bad dobro da si napisala, bio je i na HRT-u posle dokumentarca o Belmondu, ali sam bio zaboravio i proslo vreme za vracanje unazad. Sad necu zaboraviti..

A hteo je i Bronsona i Fondu za istu ulogu, na kraju svi opet zaigrali u njegovim filmovima..

• +1 1
Posted

Belmonda sam propustila, a volim ga vise od Klinta :sad:.

• +1 1
Posted

ne znam da li je pominjan ovaj film, ja sam ga gledala na hrtu pre par godina, o severnoj koreji i prodaji oruzja.

https://www.imdb.com/title/tt13243898/

Novi dokumentarac Madsa Brigera, "Krtica", je istiniti špijunski triler o penzionisanom kuvaru iz Danske, i njegovom dvostrukom životu tajnog agenta. Zajedno sa pomoćnikom, nekadašnjim dilerom kokaina u visokim krugovima Kopenhagena, Krtica uspeva da se infiltrira u jednu od najbrutalnijih diktatura na svetu, Severnu Koreju. Snimajući period duži od 10 godina, ovaj film je dobio pristup samom srcu međunarodne kriminalne mreže koja proizvodi i šalje oružje i drogu korumpiranim Severnokorejcima. Ugovori se potpisuju, sklapaju se dogovori, a protagonisti ubrzo postaju duboko umešani u plan za izgradnju tajne, podzemne fabrike oružja i droge negde u Africi. Ali koliko mogu da pomeraju granicu pre nego što im plan propadne?

Posted
1 hour ago, Stela said:

Nisam planirala put u Svajcarsku, ali sta da se radi :D

Postoji i VPN ;) 

• +1 1
Posted
On 9. 5. 2024. at 9:44, Shan Jan said:

Jel znas mozda za onu igru Blue Whale? To je vec ozbiljan horor, stranci koji su ciljali decu, tinejdzere, naredjujuci im sve i svasta, polako ih kontrolisuci sve vise dok ih na kraju ne nateraju da se ubiju pod raznim pretnjama. Ozbiljno bolesna prica. 

Ja sam ostao sokiran kada sam procitao koliko razne igre mogi navesti decu na samoubistvo. Pisao je hrvatski novinar Ribafish i njegovom sinu koji je pocinio samoubistvo zbog neke druge igrice. Pakao.

• -1 1
  • Tužno 1
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Krsto Škanata - Rušenje Njegoševe zavjetne kapele, 1974.godina

Muzika Braća Vranešević, Laibach u najavi, naročito posle šestog minuta. Kakvi genijalci...

Edited by klimt
  • +1 1
  • Hvala 3
  • 3 weeks later...
Posted

Mozda je trebalo ostaviti na fudbalu, ali neka ga ovde.

https://m.imdb.com/title/tt28155718/

Pogledati obavezno, odlican dokumentarac na mnogo nacina.

Lik uopste nije ruzan, samo izrazito visok u odnosu na okolinu. Humor mu je bio nacin da “prezivi” buling.

• Hvala 1
Posted

Genije. hvala, nisam znao za film

Večno će ostati zapamćenja njegova izjava

When asked what he would be if he wasn't a professional football player, Peter Crouch responded with: "A virgin".

• Haha 3
Posted (edited)

Znam za tu izjavu. 

Preporuka za film da ga pogleda i onaj koga fudbal uopste ne zanima. Posebno oni koji rade sa klincima u sportu.

Kolicina bulinga koju je pretrpeo sto od navijaca, sto od britanske stampe jer se izdvajao od okoline pojavim gotovo od petlica je jeziva. Humor mu je od detinjstva bio nacin da prezivi, zezao se na svoju racun.

Pokazane su slike i snimci. Kao klinac, sladak mali, pegavi. I kao tinejdzer simpaticnog lika, samo dugonja. 

Da je bio kod nas ili medju Holandjanima, ne bi bio cudan. Zigic je slicnih godina.

Pojavljuju se jos trojica fudbalera, Dzerard (zanimljiva prica o jednom penalu), jedan koji je onako poreklom iz vise klase pa su ga zezali da je gej iako nije, jedan melez koga su maltretirali zbog crnacke frizure, i trener koji Krouca je izvukao kao klinca imajuci strpljenje i poverenja. Pohavljuje se otac koji ga je pametno usmeravao kao klinca.

Zena mu je lepotica i kad govori o njemu ima nesto sto je i meni palo na pamet. Smuvali su se kao klinci. ona je nesto mladja. Znam da ce biti o lovi, ali ona je toliko lepa da je verovatno mogla da smakne ma kog od tih fudbalera.

Deca su im mnogo lepa. I on je sebe osmislio nakon zavrsetka karijere.

Edited by Moonwalker
  • +1 2