Аврам Гојић Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 e do kurca, gde god odes traze ti pare.kog poreza? situacija je uzasno jednostavna, stan delimo na ravne casti brat i ja.
nautilus Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 (edited) prvi nasledni red je oslobodjen tog poreza. ukoliko je ostavilac roditelj ne placa se porez, samo moras otici u poresku upravu da bi ti na ostavinsko resenje udarili klauzulu da si oslobodjen poreza. Edited June 27, 2013 by nautilus
Sestre Bronte Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Placa i prvi red ako nije na ravne casti. ja se odrekao u korist majke pa najebasmo.
nautilus Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 (edited) jebem li gau zakonu stoji ovakoPorez na nasleđe i poklon ne plaća:1) naslednik prvog naslednog reda, supružnik i roditelj ostavioca, odnosno poklonoprimac prvog naslednog reda i supružnik poklonodavca;da li tu postoji jos nesto, ne znam. ne bi to trebalo da ima veze sa tim koliki je ciji deo. mozda se to prihvatanje dela pa odricanje u korist majke tumaci kao poklon, u tom slucaju(poklon dece roditelju, boldovano) oslobodjenja nema. jedino sto mi pada na pamet. Edited June 27, 2013 by nautilus
Hamlet Strašni Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 ako se odreknes u korist brata to je poklon. a brat ti nije u prvom naslednom redu...Kao ni majka ako se odrices u njenu korist
Аврам Гојић Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 aaaa to je forapa dobro onda cemo da platimo nesto sitno, posto danas postajem ponosni vlasnik grobnog mesta u rozarijumu Novog groblja.
fragand Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 idi bre dabovicu :)mislio sam stan, a ti kaparises mesto za vecnost
Sestre Bronte Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 jebem li gau zakonu stoji ovakoPorez na nasleđe i poklon ne plaća:1) naslednik prvog naslednog reda, supružnik i roditelj ostavioca, odnosno poklonoprimac prvog naslednog reda i supružnik poklonodavca;da li tu postoji jos nesto, ne znam. ne bi to trebalo da ima veze sa tim koliki je ciji deo. mozda se to prihvatanje dela pa odricanje u korist majke tumaci kao poklon, u tom slucaju(poklon dece roditelju, boldovano) oslobodjenja nema. jedino sto mi pada na pamet.nisam pravnik ali prođoh skoro proceduruposthumno su nam objasnili da smo mogli da izbegnemo da majka ima obavezu plaćanja poreza umesto što smo se odrekli u njenu korist, mogli smo da se ne prihvatimo nasleđedoduše onda bi deca bila pitana, a pošto su maloletna, morao bi da se uključi centar za socijalni radovako, malo pomogosmo budžet1,5% od vrednosti "poklonjenog" delaali ako, ne platih reket advokatu, platih državi, kad već sudija nije sudio po savestinadam se da nikome ova info ne zatreba na mnogaja ljeta.
Аврам Гојић Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 idi bre dabovicu :)mislio sam stan, a ti kaparises mesto za vecnostNe, ne, stan delimo na ravne casti, ali grobno mesto se ne deli.
kim_philby Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 aaaa to je forapa dobro onda cemo da platimo nesto sitno, posto danas postajem ponosni vlasnik grobnog mesta u rozarijumu Novog groblja.zar se ti i ja nismo dogovorili za suicide pact kada nam dodju poslednji dani da isplovimo na katamaranu na pacifik da nas nikada ne nadju i skoncamo pod juznim krstom?
Аврам Гојић Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Pa to cu da finansiram od prodaje grobnoga mesta!
kim_philby Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Pa to cu da finansiram od prodaje grobnoga mesta!i ja cu da iskopam nekog clana familije! oni bi to zeleli.
fragand Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Ne, ne, stan delimo na ravne casti, ali grobno mesto se ne deli.na pet godina ako je sanduk bio drveni mozes drugi da ugurasmoze i da se renta grobno mesto
slepa živana Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 treba ovih par postova premestiti na ppp realestate
Recommended Posts