AcaRadio Posted September 13, 2018 Posted September 13, 2018 U je...i koliko će da se ispruže za protok...2 Mbps po programu?
dvb-t manijak Posted September 30, 2018 Posted September 30, 2018 (edited) Noćas kreće preko Dvb-t2 u HD, a time i kod svih manjih operatera koji signal preuzimaju od ETV. MTS će takođe, za neki dan, ubaciti HD kvalitet ali ne svima. SBB i dalje ćuti na činjenicu da je najgledaniji program u Srbiji prešao na HD. Edited September 30, 2018 by dvb-t manijak
Sludge Factory Posted October 1, 2018 Posted October 1, 2018 Kolko puta taj PTC prelazi na HD? Ovo je ja mislim jedno sesetpeta vest tog tipa u poslednjih 10 godina.
Frank Pembleton Posted October 1, 2018 Posted October 1, 2018 40 minutes ago, Sludge Factory said: Kolko puta taj PTC prelazi na HD? Ovo je ja mislim jedno sesetpeta vest tog tipa u poslednjih 10 godina. U pravu si da se gađaju terminima odavno ali treba razdvojiti proizvodnju materijala i emitovanje...
Sludge Factory Posted October 1, 2018 Posted October 1, 2018 (edited) Ma kapiram, naravno, ali ono... malo malo pa neko "prelazenje na HD", a slika im i dalje ko isprane gace Edited October 1, 2018 by Sludge Factory
dvb-t manijak Posted October 2, 2018 Posted October 2, 2018 Pa sada (1.10) su RTS1 i RTS2 prešli sa SD formata slike na HD. Takva slika je trenutno dostupna putem zemaljske mreže i kod nekih manjih kablovskih provajdera, dok oni najveći još čekaju. Kvalitet slike koja jeste HD u originalu je sasvim dobar, ali takvih sadržaja nema mnogo. Niko se nije ni nadao da će odmah sve biti HD u fulu, ali baš zbog toga su morali da se više potrude oko prikaza sadržaja koji nisu HD. Kod live emitovanja SD slika je korektna i može da prođe, ali neke stvari iz montaže su baš loše. I na RTS-HD kod SBB-a je slika koja je prenošena sa RTS1 bila bolja nego sada ovi SD sadržaji. Šta je problem, tehnika ili ljudi, ovako sa strane ne mogu da zaključim. Izgleda oba. Vremenom će sve više stvari biti u HD, ali nadam se da neće toliko čekati sa ovakvom slikom. Videćemo kakva će slika biti sutra tokom tekme.
Frank Pembleton Posted October 3, 2018 Posted October 3, 2018 Pa tako otprilike... Ali ceo sistem je nakrivo... Super je kada recimo za sportski prilog uzmu materijal SportNetwork-a koji je u cilju lakšeg slanja komprimovan i osakaćen do maltene YT kvaliteta. Ili prilog sa Zejtinlika malo njihov materijal, malo Tanjug koji je isto obogaljen...
kud u maglu Simoviću Posted October 3, 2018 Posted October 3, 2018 to valjda ne bi trebao da bude specijalan problem. pošalje se 1 dopistm spoljnim produkcijama da se od 01.10.2018. objavljuje materijal snimljen isključivo u hd rezoluciji. i tačka.
Frank Pembleton Posted October 3, 2018 Posted October 3, 2018 4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: to valjda ne bi trebao da bude specijalan problem. pošalje se 1 dopistm spoljnim produkcijama da se od 01.10.2018. objavljuje materijal snimljen isključivo u hd rezoluciji. i tačka. Ma bre za početak treba da imaš "svest" o tome. Pošalješ ekipu da uradi prilog i onda uzimaš od tanjuga
Tresko Posted October 3, 2018 Posted October 3, 2018 Evo jednog HD "novinara" sendvičara sa tzv. RTS-a:
kud_genijalci Posted October 3, 2018 Posted October 3, 2018 Iz prištinske redakcije je stigao, oprostimo mu.
halloween Posted October 7, 2018 Posted October 7, 2018 Milan Kašanin o Isidori Sekulić na RTS3. "Teško je čovek može zamisliti u kuhinji, a još manje na plaži."
nisam ja Posted October 8, 2018 Posted October 8, 2018 A de im je ona serija što je išla prva epizoda za ng. Neki broj u naslovu.
Recommended Posts