darling Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 On 4/11/2018 at 11:25, magnolia said: Ja već godinama koristim ovaj sistem čuvanja tvrdih sireva: http://thepioneerwoman.com/food-and-friends/how-to-store-cheese/ (tačka 6 i 7). Dakle - ili papir za pečenje ili bilo kakva salveta, pa sve to u najlon kesicu. Papir upija višak vlage, pa nema prenamnožavanja bakterija, a najlon sprečava isušivanje. Tako mi je preporučio prodavac u Vageningenu, u prodavnici sireva sa rekoše najvećim izborom u Holandiji. Tada sam dobila taj specijalni papir, ali mi je rekao da je sistem sa papirom i najlonom podjednako dobar. fala ti za ovo otkrice
darling Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 da si na norveskom forumu, sad bi te kamenovali ti inace stalozeni ljudi. posto je na slici guljac povrca, a sekac sira izgleda drugacije, i izmislio ga je norvezanin. https://en.wikipedia.org/wiki/Thor_Bjørklund
nisam ja Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 ma naravno. imao sam sekač sira oduvek u arsenalu. sad nemam, a ovaj piler mi je baš dobar jer fino tanko seče tvrde sireve.
darling Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 ipak, budi srecan sto si tu, a ne na parapsykopatologi.gov.no. za sekac sira ubijaju.
nisam ja Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 valjda ne by using the sekač sira? kacmo kod gov.no u sep me čeka 1 svadba u koju je involviran 1 no poslanik. kad popijem par koktela pa krenem da provociram vicevima sa sekačem za sir.
adam Posted April 14, 2018 Posted April 14, 2018 moja majka ovaj sekac za sir zove stedisa (tanko sece pa sir duze traje) i jos tvrdi da je to uobicajeni naziv kod nas. ja samo od nje cuo al necu da se svadjam. otkud znam, mozda je i u pravu.
gospa buba Posted April 14, 2018 Posted April 14, 2018 sad sam išao da zamotam sireve u papir. ja sam ishla da kupim sir kako bih mogla da ga zamotam u papir sent from bubamoto
Skyhighatrist Posted April 14, 2018 Posted April 14, 2018 Ja sam jeo sira. (setih se Nušića: Jede li vaša sestra rado sira? )
Venom Posted April 14, 2018 Posted April 14, 2018 On 08/04/2018 at 18:39, kud u maglu Simoviću said: pojavio se neki tip na bajloniju u mlečnoj sali sa vrhunskim izborom francuskih sireva cjena, onako hmm 2500-3200 za kilo Comte je meni super. Svajcarski Gruyere je isto dobar i slican, ali stariji su prilicno jaki i ume da zasiti :). Ne znam da li je ovaj Gruyere drugaciji, ali deluje slicno po boji. Cene... pa, dosta. Gruyere je u supermarketu u Svajcarskoj otprilike tu negde, ali posto je tamo sve apsurdno skupo samo po sebi onda i nije neko poredjenje. Van Svajcarske moze da se nadje jeftinije. Mada posto nije roba koja se prodaje toliko dobro kod nas, onda pretpostavljam da ne moze za manje. S druge strane ne mora da se kupi vise od 200g. Raclette je isto u stvari svajcarski sir.
nezvanova Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 ''moj'' je u crno pakovan, valjda je isti? i kosta oko 1400? je l' taj?
ivy Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 da,da u crno....slika je drugacija ja sam platila 1600 u Tempu :(
Recommended Posts