April 6, 20186 yr ja sam juče naručio od milana ćuka iz banatskog karađorđeva dimljeni kozji i još neki koji mi je uvalio preko telefona. isto reče mož da ga držiš gde oćeš i kolko oćeš ništa mu ne fali.
April 6, 20186 yr 41 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: kako bre sir mesecima to se ne slaže sa elementarnom organskom hemijom Skameni se ako nije hermeticki zatvoren. A ako jeste, dobije fin sloj budji po povrsini, skines to i cepas dalje. a kada je skamenjen ima jak, dobar ukus kada se narenda preko jela. btw. i Belgrader kada sam kupio onomad rekli su mi da ga drzim u frizideru i da opstaje mesecima.
April 6, 20186 yr sireve u papir za sir i ne u frižider, gubi na ukusu. ovakav neki, s druge strane je sjajan, kao neka folija, da ne propušta vlagu: Edited April 6, 20186 yr by aram
April 6, 20186 yr 50 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: kako bre sir mesecima to se ne slaže sa elementarnom organskom hemijom Evo ovaj levo sa biberom je star oko mesec i po i tvrd je kao staklo (tako se i lomi) Edited April 6, 20186 yr by Caligula
April 6, 20186 yr On 4/4/2018 at 7:30 AM, Willow said: Ne znam da li je bilo pomena, ali meni su ovi Vindijini tvrdi sirevi Caprodur (kozji) i Ovidur (ovčiji) stvarno super. Odlični sirevi. Mogu za meze ili za rendanje. Ovaj žuti, kravlji, nisam probao, ne sumnjam da je i on lep. Sad su na akciji u Rodi (mislim da su oko 1100 din/kg). kupio sam ovaj ovciji u tempu na akciji. dobar sir.
April 8, 20186 yr pojavio se neki tip na bajloniju u mlečnoj sali sa vrhunskim izborom francuskih sireva cjena, onako hmm 2500-3200 za kilo Edited April 8, 20186 yr by kud u maglu Simoviću
April 8, 20186 yr kojim danima? jesu to ovi? https://www.facebook.com/francusketajne/ Edited April 8, 20186 yr by darling
April 8, 20186 yr bio je pre nekoliko nedelja u francuskom kulturnom centru na mini sajmu hrane kupila sam neka dva, već sam zaboravila kako se zovu, vrlo aromatični i ukusni s druge strane, imao je par pregorkih sireva koji mi se nisu dopali a mislila sam da je to nemoguće sad glođem neki pekorino sa čilijem ukus slabiji, ali savršeno izbalansirana količina papričica i njihove ljutine
April 11, 20186 yr Ja već godinama koristim ovaj sistem čuvanja tvrdih sireva: http://thepioneerwoman.com/food-and-friends/how-to-store-cheese/ (tačka 6 i 7). Dakle - ili papir za pečenje ili bilo kakva salveta, pa sve to u najlon kesicu. Papir upija višak vlage, pa nema prenamnožavanja bakterija, a najlon sprečava isušivanje. Tako mi je preporučio prodavac u Vageningenu, u prodavnici sireva sa rekoše najvećim izborom u Holandiji. Tada sam dobila taj specijalni papir, ali mi je rekao da je sistem sa papirom i najlonom podjednako dobar.
April 11, 20186 yr https://m2.ikea.com/no/no/p/kvantitet-boks-med-lokk-hvit-gra-00381716/ Meni je ova kutija ok za sir.Ima ventil da dobije vazduha,i plasticnu resetku na dnu da se ne skuplja vlaga.Obrisem dno ili ubacim salvetu ispod resetke.Probacu da uvijem u pekpapir.
April 11, 20186 yr mozda bude i neceg interesantnog... ima info i kada su u bg i gde, takodje i za suboticu
April 11, 20186 yr super su im sirevi, tamanim ih često, kolut iz savoie i raklet, tom sam probao al nisam kupovao. ako baš imam gomilu sira u frižideru onda ih motam u mesarski papir. loše sireve mećem u kesu :D, parmiđano u plastičnu foliju, uputstvo od "francuske tajne" kaže da raklet ide u krpu, ak se ne varam. a meni se jede sad neki mladi beli sir