Jump to content
IGNORED

Sirevi

Musharaf

Recommended Posts

Posted

kako bre sir mesecima

:blink:

to se ne slaže sa elementarnom organskom hemijom

Posted

ja sam juče naručio od milana ćuka iz banatskog karađorđeva dimljeni kozji i još neki koji mi je uvalio preko telefona. isto reče mož da ga držiš gde oćeš i kolko oćeš ništa mu ne fali. 

Posted
41 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

kako bre sir mesecima

Skameni se ako nije hermeticki zatvoren. A ako jeste, dobije fin sloj budji po povrsini, skines to i cepas dalje. a kada je skamenjen ima jak, dobar ukus kada se narenda preko jela.

btw. i Belgrader kada sam kupio onomad rekli su mi da ga drzim u frizideru i da opstaje mesecima.

Posted (edited)

sireve u papir za sir i ne u frižider, gubi na ukusu.

ovakav neki, s druge strane je sjajan, kao neka folija, da ne propušta vlagu:
fogliavana.jpg

Edited by aram
Posted (edited)
50 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

kako bre sir mesecima

tumblr_p6rme2y2OW1rjssdoo1_1280.jpg

Evo ovaj levo sa biberom je star oko mesec i po i tvrd je kao staklo (tako se i lomi)

Edited by Caligula
Posted
On 4/4/2018 at 7:30 AM, Willow said:

Ne znam da li je bilo pomena, ali meni su ovi Vindijini tvrdi sirevi Caprodur (kozji) i Ovidur (ovčiji) stvarno super. Odlični sirevi. Mogu za meze ili za rendanje. Ovaj žuti, kravlji, nisam probao, ne sumnjam da je i on lep. Sad su na akciji u Rodi (mislim da su oko 1100 din/kg).  

vindija-tvrdi-sirevi.jpg

kupio sam ovaj ovciji u tempu na akciji. dobar sir.

Posted (edited)

pojavio se neki tip na bajloniju u mlečnoj sali sa vrhunskim izborom francuskih sireva

cjena, onako hmm 2500-3200 za kilo

29opl3o.jpg

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

bio je juče. cenim da je vikend njegov

ne znam

ima i onih za fondi

Posted

bio je pre nekoliko nedelja u francuskom kulturnom centru na mini sajmu hrane

kupila sam neka dva, već sam zaboravila kako se zovu, vrlo aromatični i ukusni

s druge strane, imao je par pregorkih sireva koji mi se nisu dopali

a mislila sam da je to nemoguće

sad glođem neki pekorino sa čilijem

ukus slabiji, ali savršeno izbalansirana količina papričica i njihove ljutine

Posted

Ja već godinama koristim ovaj sistem čuvanja tvrdih sireva: http://thepioneerwoman.com/food-and-friends/how-to-store-cheese/ (tačka 6 i 7). Dakle - ili papir za pečenje ili bilo kakva salveta, pa sve to u  najlon kesicu. Papir upija višak vlage, pa nema prenamnožavanja bakterija, a najlon sprečava isušivanje. Tako mi je preporučio prodavac u Vageningenu, u prodavnici sireva sa rekoše najvećim izborom u Holandiji. Tada sam dobila taj specijalni papir, ali mi je rekao da je sistem sa papirom i najlonom podjednako dobar. 

Posted

mozda bude i neceg interesantnog... ima info i kada su u bg i gde, takodje i za suboticu

Posted

super su im sirevi, tamanim ih često, kolut iz savoie i raklet, tom sam probao al nisam kupovao. 
ako baš imam gomilu sira u frižideru onda ih motam u mesarski papir. loše sireve mećem u kesu :D,  parmiđano u plastičnu foliju, uputstvo od "francuske tajne" kaže da raklet ide u krpu, ak se ne varam. a meni se jede sad neki mladi beli sir :cry: