kud u maglu Simoviću Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 kako bre sir mesecima to se ne slaže sa elementarnom organskom hemijom
nisam ja Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 ja sam juče naručio od milana ćuka iz banatskog karađorđeva dimljeni kozji i još neki koji mi je uvalio preko telefona. isto reče mož da ga držiš gde oćeš i kolko oćeš ništa mu ne fali.
Caligula Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 41 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: kako bre sir mesecima to se ne slaže sa elementarnom organskom hemijom Skameni se ako nije hermeticki zatvoren. A ako jeste, dobije fin sloj budji po povrsini, skines to i cepas dalje. a kada je skamenjen ima jak, dobar ukus kada se narenda preko jela. btw. i Belgrader kada sam kupio onomad rekli su mi da ga drzim u frizideru i da opstaje mesecima.
aram Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 (edited) sireve u papir za sir i ne u frižider, gubi na ukusu. ovakav neki, s druge strane je sjajan, kao neka folija, da ne propušta vlagu: Edited April 6, 2018 by aram
Caligula Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 (edited) 50 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: kako bre sir mesecima to se ne slaže sa elementarnom organskom hemijom Evo ovaj levo sa biberom je star oko mesec i po i tvrd je kao staklo (tako se i lomi) Edited April 6, 2018 by Caligula
nautilus Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 On 4/4/2018 at 7:30 AM, Willow said: Ne znam da li je bilo pomena, ali meni su ovi Vindijini tvrdi sirevi Caprodur (kozji) i Ovidur (ovčiji) stvarno super. Odlični sirevi. Mogu za meze ili za rendanje. Ovaj žuti, kravlji, nisam probao, ne sumnjam da je i on lep. Sad su na akciji u Rodi (mislim da su oko 1100 din/kg). kupio sam ovaj ovciji u tempu na akciji. dobar sir.
kud u maglu Simoviću Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 (edited) pojavio se neki tip na bajloniju u mlečnoj sali sa vrhunskim izborom francuskih sireva cjena, onako hmm 2500-3200 za kilo Edited April 8, 2018 by kud u maglu Simoviću
darling Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 (edited) kojim danima? jesu to ovi? https://www.facebook.com/francusketajne/ Edited April 8, 2018 by darling
kud u maglu Simoviću Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 bio je juče. cenim da je vikend njegov ne znam ima i onih za fondi
beyoncé Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 bio je pre nekoliko nedelja u francuskom kulturnom centru na mini sajmu hrane kupila sam neka dva, već sam zaboravila kako se zovu, vrlo aromatični i ukusni s druge strane, imao je par pregorkih sireva koji mi se nisu dopali a mislila sam da je to nemoguće sad glođem neki pekorino sa čilijem ukus slabiji, ali savršeno izbalansirana količina papričica i njihove ljutine
magnolia Posted April 11, 2018 Posted April 11, 2018 Ja već godinama koristim ovaj sistem čuvanja tvrdih sireva: http://thepioneerwoman.com/food-and-friends/how-to-store-cheese/ (tačka 6 i 7). Dakle - ili papir za pečenje ili bilo kakva salveta, pa sve to u najlon kesicu. Papir upija višak vlage, pa nema prenamnožavanja bakterija, a najlon sprečava isušivanje. Tako mi je preporučio prodavac u Vageningenu, u prodavnici sireva sa rekoše najvećim izborom u Holandiji. Tada sam dobila taj specijalni papir, ali mi je rekao da je sistem sa papirom i najlonom podjednako dobar.
askeladden Posted April 11, 2018 Posted April 11, 2018 https://m2.ikea.com/no/no/p/kvantitet-boks-med-lokk-hvit-gra-00381716/ Meni je ova kutija ok za sir.Ima ventil da dobije vazduha,i plasticnu resetku na dnu da se ne skuplja vlaga.Obrisem dno ili ubacim salvetu ispod resetke.Probacu da uvijem u pekpapir.
nezvanova Posted April 11, 2018 Posted April 11, 2018 mozda bude i neceg interesantnog... ima info i kada su u bg i gde, takodje i za suboticu
maheem Posted April 11, 2018 Posted April 11, 2018 super su im sirevi, tamanim ih često, kolut iz savoie i raklet, tom sam probao al nisam kupovao. ako baš imam gomilu sira u frižideru onda ih motam u mesarski papir. loše sireve mećem u kesu :D, parmiđano u plastičnu foliju, uputstvo od "francuske tajne" kaže da raklet ide u krpu, ak se ne varam. a meni se jede sad neki mladi beli sir
Recommended Posts