Jump to content
IGNORED

Nemacka

paculla

Recommended Posts

Posted (edited)

autobusi su tek jeftini, samo su dosta sporiji. a meni licno i ne bas drag nacin prevoza...

Edited by aram
Posted

Uglavnom, moguce, mada flix bus postoji vec dosta dugo. Probao sam prosle godine i zapravo nije bilo lose, ali kao sto rece aram, ne volim... Nisam licno naleteo na neke ultra jeftine karte do sada, mada znam dosta njih koji jesu. S druge strane, deca do 6 godina ne putuju za dzabe i to je stvarno velika prednost voza.

Posted

Pitanje je do kad starija deca uopste hoce da idu s roditeljima ;). Sad si me motivisao da proverim tacno, posto smo se skoro dotakli teme. Do 14 godina je za dz, ako idu s roditeljima ili babom/dedom, u suprotnom 50% popusta. Do seste godine uvek za dz, s bilo kim, cak i ako nemaju kartu.

Posted

I BTW, "sparpreis" postaje jos jeftiniji po coveku ako se kupi karta za vise ljudi.

Posted

Pa da se preselimo onda u tu Nemačku, zvuči ok za imaoce dece.

Posted

U da, to sam zaboravio.

Možda zato i daju da se besplatno vozikaju okolo, samo da nisu u školama i vrtićima i traže tamo gudu.

Posted (edited)

Novo kašnjenje i još jedna propuštena veza. Trebalo je da budem u hipstergradu u 09:30, pa onda u 10, sada u 11 - stići ću valjda danas do ponoći..

Edited by I*m with the pilots
Posted

Ja sam imao samo loša iskustva sa Deutsche Bahnom. Osim sto su mi često kasnili vozovi (gde je najgori slučaj bio 2.5 sata kašnjenja u polasku iz Berlinu, pa sam propustio voz u Pragu i čekao 4 sata na sledeći), imaju neka stajanja na kojima bi im se podsmevali i ovi iz Železnica Srbije (recimo Beč - Frankfurt, svaki bogovetni put čekanje u Nirnbergu od sat do dva da dodje druga lokomotiva jer tvoja ide za Hamburg, smrzavao sam se zimus i psovao ih onoliko). 

Suprotno tome, samo pozitivna iskustva sa Flixbusom. 

Posted
  On 29. 4. 2017. at 14:51, Mos said:

Ja sam imao samo loša iskustva sa Deutsche Bahnom. Osim sto su mi često kasnili vozovi (gde je najgori slučaj bio 2.5 sata kašnjenja u polasku iz Berlinu, pa sam propustio voz u Pragu i čekao 4 sata na sledeći), imaju neka stajanja na kojima bi im se podsmevali i ovi iz Železnica Srbije (recimo Beč - Frankfurt, svaki bogovetni put čekanje u Nirnbergu od sat do dva da dodje druga lokomotiva jer tvoja ide za Hamburg, smrzavao sam se zimus i psovao ih onoliko). 

Suprotno tome, samo pozitivna iskustva sa Flixbusom. 

Jedino objašnjenje je da su gastosi prodrli u strukture dojče bana.

Posted

Kad ti problemi sa vozovima po nemackoj :O Ja ovlazim na rec nemacka zeleznica. Isao sam raznim vozovima, re, ic, ice, en, cnl... I svi stuizali u minut. Bukvalno. Par puta sam isao Keln-Amsterdam. 3.5h vonje, ali sam menjao 4 voza. Izmedju vozova bilo od 3 do 5 min. I uvek lagano stizao.

Ne dirajte DB :mad:

Posted
  On 29. 4. 2017. at 4:44, I*m with the pilots said:

Novo kašnjenje i još jedna propuštena veza. Trebalo je da budem u hipstergradu u 09:30, pa onda u 10, sada u 11 - stići ću valjda danas do ponoći..

Jos nije ponoc, al da pitam, stize li nekako? :)

Posted (edited)
  On 29. 4. 2017. at 20:07, aram said:

Jos nije ponoc, al da pitam, stize li nekako? :)

Stigla :)

Vetar nas je ubio. Promenio se grad za ovih 17 godina, a malo je kao Fraport - večito gradilište. Pod lipama pamtim pod skelama, i dalje je deo takav. Lepo je biti tu.c22668cace3c01ad8615e50aa81cfb65.jpg46e729cd3448d015c8b4dd680bc4c12e.jpg

• 1 month later...
Posted (edited)
  On 26. 4. 2017. at 16:23, Host said:

Imas i karte za 25 evra po pravcu za bilo koju relaciju u Nemackoj dan-dva pre polaska. Uglavnom su to terminu rano ujutro i kasno uvece, taman da uhvatis ceo vikend.

On 26. 4. 2017. at 18:38, Venom said:

Osim kad idem negde nenadano, u zivotu nisam platio punu cenu kod DB-a. I Europa Spezial se relativno lako uhvati za 40e.

Hajde sad, pomagajte. Razmisljamo da idemo sad u nedelju u Nirnberg, gledam cene i nema niceg primamljivog razumnog. Kako da izbunarim neku jeftiniju kartu? Da odem do stanice i probam tamo? Noup, nas Reisezentrum nije otvoren subotom, ali cu verovatno otici sutra do Frankfurta pa mogu probati tamo.

//Varijanta da idemo kolima je uvek tu, ali ako nadjemo nesto sta bi nas kostalo malo vise od auta, uzeli bismo to.