Lancia Posted April 28 Posted April 28 Banjaja profesorski, nema sta. Drago mi je sto Markes ovog puta nije silovao.
smooth.Op Posted April 28 Posted April 28 Kakav je ovo sport, kakva je ovo emocija 😍 Prelepi kadrovi nakon što su prešli cilj. Početak najlepšeg dela kalendara, evropske trke. Jedva čekam sledeću.
Mil@n Posted April 29 Posted April 29 Srećom, izdržao Banjaja, mnogo bitno za samopouzdanje i naravno, da MM ostane na 8 titula što mu od srca želim... Ali dugo nisam osetio onu staru dobru tenziju u stomaku kao juče u tih poslednjih 4, 5 krugova. Zbog toga je mogotp najzanimljiviji sport na svetu za gledanje, meni barem. Povratak kompetitivnog Markeza učinio je čuda po pitanju zanimljivosti šampionata, njegovo prisustvo na gridu neprocenjivo u tom smislu a pre svega u smislu potencijalnih duela koje ćemo sada gledati vikendima... Akosta, Banjaja, Martin, Bastianini, biće peglanja na sve strane.
Have_Fun Posted May 12 Posted May 12 Kakav zavrsetak! Markez je ludak i dalje! Nadoknadio je brdo mesta i pobedio Banjaju. Budaletina ili se skrsi ili je na podijumu
Mil@n Posted May 12 Posted May 12 Ne mogu da ga smislim ali je i dalje očigledno vozač broj 1 po skilu. Dukati i dalje nadmoćan, ali sa obzirom da imaju 8 motora, imaćemo tu dosta bitaka. Aprilije dobre, ali tačno im fali to malo... Šteta za Diđu, ali slomio ga je Markez ko čačkalicu.
Lancia Posted May 26 Posted May 26 (edited) Velika steta za Acostu, mali je cisti adrenalin. Banjaja spasava sampionat ovom pobedom. Licni utisak - macehinski odnos spanskih komentatora prema Horhe Martinu, nostalgija za japanskim masinama i nikad gore snimljena trka, iseckana, nervozno premestanje fokusa, tri kruga pre kraja pracenje borbe za 16 mesto... Edited May 26 by Lancia 2
smooth.Op Posted May 27 Posted May 27 (edited) Ja bio na svadbi nekoj u subotu i ne da mi se zaspati, pa pustio sprint trku da gledam. Morao sutradan proveriti rezultate, da vidim da nisam nešto sanjao 🤣 Prvo, vodi faking Raul Fernandez i odleće sa prve pozicije u šljunak. Zatim Binder izvodi isto i vrhunac Banjaja u poslednjem krugu... Ja počeo da se derem aaa je l' moguće, žena se budi šta ti je budalo 🤣🤣🤣 Zato u nedelju baš skenj kad je (Martin) Akosta ispao. Pred kraj mi se i prispavalo... Peko doktor za nedelju. Edit: hvala Milane Edited May 27 by smooth.Op 1
Mil@n Posted May 27 Posted May 27 Pa Martin je bio drugi Solidna trka, imali smo fajt za treće mesto između Markeza i Aleša, ali teška staza za obilaženje u svega par krivina. Užasan fail Peka na sprintu u poslednjem krugu u momentu kada je vodio a juri Martina u šampionatu. Markez se opet nekako dovukao do podijuma posle loših kvala. Ne znam šta će biti kada završi u prvih 4, 5 na kvalifikacijama. Morbideli će da mi leti iz Fantazija, žao mi ga je, ali previše pada. Raul Fernandes se dovukao 6i da pokaže da sprint nije bio slučajnost. Akosta pao sa motora i opet pretekao trećinu grida, da se zakopaju, zaista.
Lancia Posted June 2 Posted June 2 Bastijanini spasao koliko-toliko trku. Jebo ove brdjanske staze, gde su vozaci vise usredsredjeni na konfiguraciju i sopstvene gume, nego na konkurente, ko da sam gledao dosadnu F1. Btw, Markes na startu slabo pozicioniran i time dao via libre za Banjaju. Sve posle je bilo za jedan veliki zev. 1
Lancia Posted June 3 Posted June 3 Oficijelno, Markes izboksovao prvi tim Dukatija u sledecoj sezoni, nakon sto je odbio tim Primaka, Horhe Martin u Apriliji. Cini mi se potpuno nerazumna odluka Dukatija, jedino ako imaju u planu da kasnije angazuju Akostu ulu nekog buduceg italijanskog asa.
smooth.Op Posted June 5 Posted June 5 (edited) Zašto nerazumna odluka Dukatija? Imaju dvostrukog i šestostrukog moto gp šampiona u svojim redovima. Od preostalih vozača na gridu samo Fabio i Mir su bili šampioni. Osigurali su sebi svu pažnju tokom poslednje dve sezone pre nego nastupe značajne promene u tehničkim regulativama. Verujem da će se sledeće sezone KTM i Aprilija još više približiti Dukatiju po peeformansama. Možda i Jamaha uspe da se pojavi s vremena na vreme 2026/27 sezona će verovatno biti najkompetitivnija sezona u ovoj deceniji. Plus je ova sezona dodatno začinjena jer jedan od konkurenta za titulu napušta šampionski motor. 🌶️ Edited June 5 by smooth.Op
Lancia Posted June 5 Posted June 5 (edited) 26 minutes ago, smooth.Op said: Zašto nerazumna odluka Dukatija? Imaju dvostrukog i šestostrukog moto gp šampiona u svojim redovima. Od preostalih vozača na gridu samo Fabio i Mir su bili šampioni. Osigurali su sebi svu pažnju tokom poslednje dve sezone pre nego nastupe značajne promene u tehničkim regulativama. Verujem da će se sledeće sezone KTM i Aprilija još više približiti Dukatiju po peeformansama. Možda i Jamaha uspe da se pojavi s vremena na vreme 2026/27 sezona će verovatno biti najkompetitivnija sezona u ovoj deceniji. Plus je ova sezona dodatno začinjena jer jedan od konkurenta za titulu napušta šampionski motor. 🌶️ Nerazumna u smislu da dominantni tim pada na ultimatumu vozaca, koji jeste as ali ipak na zalasku karijere i time verovatno prvaka GP i realno najboljeg vozaca Horhe Martina za ovu godinu, tera u suparnicki tim. Rekoh, odluka ima smisla samo ako je bezecovan Akosta kao zamena za Markesa u narednom periodu. Moto GP je promenio vlasnika, pesimista sam po pitanju konkurencije, ja sam se cak nadao da ce se vratiti Kawasaki i doci BMW, Triumph i Harley, a ono ostali smo bez Suzukija i sa Hondom i Yamahom na papiru. Edited June 5 by Lancia
Mil@n Posted June 5 Posted June 5 Logična odluka od strane Dukatija, Markez je i dalje vozač ubica, realno bolji od Martina. Vidimo to po podijumima u trkama u kojima kreće sa 13. 14. mesta. Martin nije hteo u satelita, i odlaskom u Apriliju ili još bitnije, skidanjem guzice sa Dukatija, Fabrički dukati ima jedan veliki problem manje na putu ka tituli. Dupla korist. Jednostavno, kada možeš da imaš takvog vozača ne propuštaš priliku iako su ispale sise prema Martinu jer je manje više sve bilo dogovoreno oko Martinovog prelaska u fabriku, i samo što nije bilo objavljeno... Ne verujem da Aprilia, KTM a pogotovu Japanci mogu na crtu Dukatiju duž cele sezone osim povremenih bljeskova u 2025. Naravno, ko ne voli Markeza sač es majself imaće samo još dodatnih razloga da ga ne voli, čim je krenula frka odmah se dovukao do Dukatija, najboljeg motora, ali mu je bilo malo pa je dobio i fabrički. I sad uživam da navijam protiv njega tj da ostane na 8 titula, sada će to biti još slađe doduše i teže jer će biti na najboljem motoru. Beštija je mogao u Pramac, to mi je čudno, zna Dukati a ni Morbideli nije siguran blago rečeno, a mogao je i nazad u Gressini gde je imao koliko, 5 pobeda? Na kraju završio u gas gasu. Mučiće se obojica, i on i Martin.
smooth.Op Posted June 5 Posted June 5 Što se tiče Pramaka, kapiram da će tu Dukati da udomi Aldegera sa kojim ima već davno potpisan ugovor. Oni su napravili novi dil za motore (Dukati i Pramak), tako da ko zna šta je sve tu bilo tema pregovora. S druge strane Morbideli ili Bastianini. Ne bih tako lako otpisivao Franka. On je vozio povređen, propustio predsezonska testiranja, a prešao je sa redne četvorke na V4. Skroz drugi tip motora. Markez je sa V4 na V4. Očekujem dosta bolje vožnje od Morbidelija u nastavku sezone.
Recommended Posts