Jump to content

Alternativna medicina

Featured Replies

1 hour ago, ivy said:

zucnu kesu si sjebao visoko proteinskom ishranom,mada je verovatno vec bila dosta naceta od ranije...dobro je da nisu i bubrezi stradali..

Ma naravno, holesterol kao takav. Smrsao sam sedam osam kilograma tad, dva meseca sam bio bez ugljenih hidrata. Posle nekoliko meseci krnuli bolovi i upale.

12 minutes ago, Caligula said:

izgleda da mi nutricionista ne gine

kljuchne rechi, pogreshan topik :lolol:

12 minutes ago, Caligula said:

E jebi ga onda

ne kiselina vec hronicni gastritis, pa valjda ce post to da ublaži jbg

izgleda da mi nutricionista ne gine

Imam i ja tih muka. Mora da se pazi na ishranu, nema ti druge. Ali nejedenje nikako. 

:sad:

pa ne znam sta ti je problem...mislim najmanji problem je da probas kako ti ide par dana bez vecere...

meni je to prirodno vec godinama..

a inace jedi celovite namirnice i nista preradjeno...puuno,puno povrca i voca,jaja,malo mesa,malo mlecnog,vise ribe,masline,kokos,avokado,socivo,orasasto,proso,kinou...slabije do nikako brasna i proizvode od brasna i nista secer...i eto ti dobre ishrane...

ali treba da se zasucu rukavi i ulozi vreme,kao i u sve u zivotu...i za duzi uspeh bi trebalo da se kuvaju/spremaju/seckaju i planiraju obroci 

Dobra je autofagija, pa i ta 8-16. Naravno za tih 8 sati jede se sto zdravije bez secera, hlebova i testa, preredjene hrane, suhomesnatih proizvoda, mesista, kajmaka, kafa, bez brze hrane, vec sa zitaricama od celih zrna, salate, mnogo povrca, voca, a poslednji obrok sto ranije da pocne, recimo 17-18 h, koliko je izvodljivo.

Nisam je upraznjavala, jesu neki iz moje okoline, i pored kilograma koje su izgubili, a vecini je to bio motiv, neki i sitnijih zdravstvenih problema. Za krupnije i teze je ipak totalno gladovanje, ali apsolutno ne na svoju ruku vec uz lekarski nadzor i kontrole. Nije naivno nimalo. Ono gladovanje od dan-dva je prihvatljivo.

Skoro tri godine sam bila na makrobiotickom nacinu ishrane i dopalo mi se. Pocelo je sve kao eksperiment, jer sam imala neke tahikardije i neobjasnjive tremore, nisu znali zbog cega, i ovim nacinom ishrane resila se oba. Potrebna je disciplina, uostalom kao i kod svake promene nacina ishrane, pogotovu kod totlne izmene, pa i suretanje sa sasvim novim ukusima i namirnicama. Ali na sve se covek navikne, ako hoce i usvoji za kasnije na duze staze. Recimo miso supa mi je jedno od omiljenijih jela/obroka.

Autofagija generalno da, ali sada kada je imunitet broj 1 prioritet nisam siguran koliko je za zapocinjanje, posebno neke ekstremnije varijante.

Inace posle nekih 60-tak + sati nejela, neverovatno je koliko je sve ukusno...naravno tecnost u vecim kolicinama + elektroliti u nekoj formi pod obavezno

12 minutes ago, jorma shparga said:

Autofagija generalno da, ali sada kada je imunitet broj 1 prioritet nisam siguran koliko je za zapocinjanje, posebno neke ekstremnije varijante.

Inace posle nekih 60-tak + sati nejela, neverovatno je koliko je sve ukusno...naravno tecnost u vecim kolicinama + elektroliti u nekoj formi pod obavezno

Yap. Mada se kako čitam imunitet bustuje kada se udje u neku rutinu od par nedelja 8/16.

Inače jednom bio na groždje dijeti, tipa dvadeset dana jedeš samo i jedino groždje. Izdržao sam osam dana koliko se sećam, prva dva je bilo tesko a onda te dohvati neka euforija sledećih dana te uživaš u snazi svog karaktera, kao na nekom blagom kokainu da se voziš. I energije sam imao, i spokojan, samosvestan do daske, zen iz minuta u minut, ma divota. A onda krenu mirisi kuvanih jela da ulaze u nozdrve, ne daj bože i roštilja, ma sve. I tu puknem - bože koliko je hrana tada imala drugačiji, bolji, božanski ukus. Od sava hleba do gulaša, ma carska trpeza.

:D

grozdje djeta

neozbiljan si.

Ima i guru za tu dijetu, neki tip iz Kragujevca koji tako cisti svoje tijelo svake jeseni.

Živ je.

šta je to čišćenje tela? :fantom:

dobro de

@Jumanji

a sta fali kajmaku?:unsure:

mada ovde ces dobiti 30 razlicitih saveta jer ce svako da te savetuje iz licne perspektive...

ugl kad god ne znas sta ces- jedi vise povrca... to je najbolje resenje..npr ujutru u jaja ubacis dve paprike plus salata,za rucak uz parce mesa veci prilog od povrca plus salata...ugl gledas da pojedes najmanje duplo povrca u odnosu na drugo plus salata i nema greske..

Naravno da pricamo iz licnih iskustava. Ipak nismo naucnici koji se bave nekim istrazivanjima i analizama. I sve je individualno, ako meni nesto odgovara, prija i donelo rezulltate, ne znaci da ce i drugima. Zato je najbolje otici kod nutricioniste, lepo se urade sve analize i na osnovu toga prepise dijeta.

Kajmak svakako ne spada u zdravije namirnice :) i na kraju namazes ga neki lep domac, vruc lebac, jer kako drugačije... i eto belaja.

A uostalom kod uravnotezene ishrane kljuc i jeste u umerenosti, tako da naravno sto ne i kajmak, medjutim vecina preteruje, pa se ide onda u drugu krajnost.

Sto se tice grozdja, nisam cula za tu dijetu, ono se i ne preporucuje bas u velikim kolicinama, jer ko ima prikriven dijabetes, a ne zna recimo, nije svejedno, posto secer opasno skace sa grozdjem. Ono je prava secerna bomba.
Ali znam za lubenica dijetu :)

eto ne bih se nikako slozila za kajmak....on nije zdrava namirnica po klasicnim,mejnstrim i zastarelim merilima ali u alternativnim,da ne kazem keto, krugovima je vrlo zdrava namirnica