pt 2.0 Posted October 21 Posted October 21 1 hour ago, johan nagel said: Мада што је најјаче и ја би у апс јер ми је с месом најмање омиљен такођер ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek s mesom, ili sa bilo čim sem prazan zarez sir. mada, ja sam potomak žene koja pravi najbolje domaće pite savijače na svetu, tako da i nisam bila motivisana. burek jedem zbog tih kora i masnog, otprilike par puta godišnje, da me želja mine 1 1
Milošica Posted October 21 Posted October 21 Just now, pt 2.0 said: ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek Ne znaš šta propuštaš. 1 1
kud u maglu Simoviću Posted October 21 Posted October 21 ne propušta apsolutno ništa samo je precenjenija pita sa krompirom 2 1
johan nagel Posted October 21 Posted October 21 13 minutes ago, pt 2.0 said: ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek s mesom, ili sa bilo čim sem prazan zarez sir. mada, ja sam potomak žene koja pravi najbolje domaće pite savijače na svetu, tako da i nisam bila motivisana. burek jedem zbog tih kora i masnog, otprilike par puta godišnje, da me želja mine Ја рецимо обожавам месо генерално (никад вегун од мене), али бурек, пите и тако то ми некако много више лежи са сиром (ако је добар), или чак празно. 3 3
Filozof manijak Posted October 21 Posted October 21 Burek je sa sirom! Sa mesom je pita! Spoiler 3... Spoiler 2. Spoiler 1... Spoiler
Constantin Posted October 21 Posted October 21 Uglavnom sa sirom...ponekad se častim, pa smažem 1/4 sa mesom. Kad sam baš gladan, padnu i 3/8 sa sirom + 0,5 l jogurta. Ostale varijante, da li zbog navike, ali nikad ne kupujem i nisam ni probao.
banatjanin Posted October 21 Posted October 21 Nisam jeo, a čuo preporuke, pa da pitam kakvi su Ranković sa Dušanovca i izvesni Ilić, negde u Goce Delčeva ?
Sokrat Posted October 21 Posted October 21 8 minutes ago, banatjanin said: Nisam jeo, a čuo preporuke, pa da pitam kakvi su Ranković sa Dušanovca i izvesni Ilić, negde u Goce Delčeva ? Ranković je valjda bivši Trpkovićev đak, pa im je i burek dosta sličan. Jedem uglavnom prazan, pa ne mogu mnogo da kažem o kvalitetu sira/mesa (ukućani se ne žale na onaj sa mesom), ali što se tiče kora i masnoće, tu su. To su ujedno i jedine dve pekare gde kupujem burek.
Nikodije Posted October 21 Posted October 21 24 minutes ago, banatjanin said: Nisam jeo, a čuo preporuke, pa da pitam kakvi su Ranković sa Dušanovca i izvesni Ilić, negde u Goce Delčeva ? Ilić je kod mene, sve preporuke, za sve ove godine nisam tamo uzeo loš burek. Uvek vruć i masan.
kud u maglu Simoviću Posted October 21 Posted October 21 (edited) gde je taj ilić? e video Edited October 21 by kud u maglu Simoviću
Nikodije Posted October 21 Posted October 21 Just now, kud u maglu Simoviću said: gde je taj ilić? Kod Megadensa
kud u maglu Simoviću Posted October 21 Posted October 21 na karti mi deluje prekoputa ćirinog drvceta
Eleniko Posted October 21 Posted October 21 Ranković je već par godina osetno bolji od Tripkovića na uzorku burek - meso iz M. Gorkog preko puta Kalenić pijace vs Nemanjina na Slaviji. Manje masan (tačnije ne premasan), manje luka u mesnom filu, bolji sir, manje suva korica. Kod Rankovića ne valja posni burek sa spanaćem, bukvalno qrcu ne valja. Za Rankovića na Dušanovcu nemam dovoljan uzorak, 1-2x godišnje je malo da ustanovim razliku u odnosu na Kalenić. Ranković je zapravo već duže vreme najsolidniji burek u kontinuitetu u gradu. 2
Recommended Posts