Jump to content
IGNORED

Najbolji burek

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, johan nagel said:

Мада што је најјаче и ја би у апс јер ми је с месом најмање омиљен такођер :D

ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek s mesom, ili sa bilo čim sem prazan zarez sir.

mada, ja sam potomak žene koja pravi najbolje domaće pite savijače na svetu, tako da i nisam bila motivisana.

burek jedem zbog tih kora i masnog, otprilike par puta godišnje, da me želja mine :D

• +1 1
  • -1 1
Posted
Just now, pt 2.0 said:

ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek

Ne znaš šta propuštaš.

• +1 1
  • -1 1
Posted

ne propušta apsolutno ništa

samo je precenjenija pita sa krompirom

• +1 2
  • -1 1
Posted

Ti si aristokratija, nisi objektivan.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
13 minutes ago, pt 2.0 said:

ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek s mesom, ili sa bilo čim sem prazan zarez sir.

mada, ja sam potomak žene koja pravi najbolje domaće pite savijače na svetu, tako da i nisam bila motivisana.

burek jedem zbog tih kora i masnog, otprilike par puta godišnje, da me želja mine :D

Ја рецимо обожавам месо генерално (никад вегун од мене), али бурек, пите и тако то ми некако много више лежи са сиром (ако је добар), или чак празно.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 3
Posted

Burek je sa sirom!

Sa mesom je pita!

Spoiler

3...

Spoiler

2.  

Spoiler

1...

Spoiler

:evil_purple:

Posted

Statement glasi: Burek je samo sa sirom.

:sleep:

• Hvala 1
Posted

Uglavnom sa sirom...ponekad se častim, pa smažem 1/4 sa mesom. Kad sam baš gladan, padnu i 3/8 sa sirom + 0,5 l jogurta. Ostale varijante, da li zbog navike, ali nikad ne kupujem i nisam ni probao.

Posted

Nisam jeo, a čuo preporuke, pa da pitam kakvi su Ranković sa Dušanovca i izvesni Ilić, negde  u Goce Delčeva ?

Posted
8 minutes ago, banatjanin said:

Nisam jeo, a čuo preporuke, pa da pitam kakvi su Ranković sa Dušanovca i izvesni Ilić, negde  u Goce Delčeva ?

Ranković je valjda bivši Trpkovićev đak, pa im je i burek dosta sličan. Jedem uglavnom prazan, pa ne mogu mnogo da kažem o kvalitetu sira/mesa (ukućani se ne žale na onaj sa mesom), ali što se tiče kora i masnoće, tu su. To su ujedno i jedine dve pekare gde kupujem burek.

Posted
24 minutes ago, banatjanin said:

Ilić je kod mene, sve preporuke, za sve ove godine nisam tamo uzeo loš burek. Uvek vruć i masan.

Posted (edited)

gde je taj ilić?

e

video

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted
Just now, kud u maglu Simoviću said:

gde je taj ilić?

Kod Megadensa

Posted

na karti mi deluje prekoputa ćirinog drvceta

Posted

Ranković je već par godina osetno bolji od Tripkovića na uzorku burek - meso iz M. Gorkog preko puta Kalenić pijace vs Nemanjina na Slaviji. Manje masan (tačnije ne premasan), manje luka u mesnom filu, bolji sir, manje suva korica.

Kod Rankovića ne valja posni burek sa spanaćem, bukvalno qrcu ne valja.

Za Rankovića na Dušanovcu nemam dovoljan uzorak, 1-2x godišnje je malo da ustanovim razliku u odnosu na Kalenić.

Ranković je zapravo već duže vreme najsolidniji burek u kontinuitetu u gradu. 

• +1 2