Milošica Posted September 5 Share Posted September 5 Valja li nešto po ovom Svetoforu? Link to comment
Ras Posted September 5 Share Posted September 5 Indijski orah? Nešto je jeftiniji od uobičajene ponude, a pakovanja su od po pola kg, ako se dobro sećam. Možda i badem. Probao sam neki grčki jogurt, relativno veliko plavo-belo (Grčka!) pakovanje, brend Solunac. Sve je ukazivalo da ne liči ni na jogurt, a kamo li grčki 2 Link to comment
ivy Posted September 6 Share Posted September 6 Indijski orah je pecen i slan i ima neki cudan smek Bundevino seme ima neotvorenih semenki i raznih stranih tela Badem je ok samo sitniji Ostalo sve bzve.. Link to comment
ubibobi Posted September 26 Share Posted September 26 On 22. 6. 2024. at 9:16, Eleniko said: silbo, maksima gorkog - spoljni obod kalenića bude i burata i buratina, kad je datum blizu isteka bude i poniženje Nađoh buratu napokon, hvala @Eleniko na tipsu, iako si gan najgore vrste, za ovo od mene imaš jedan veliki + Prodavnica neugledna, bez vidljive reklame ali kažu da je taj Silbo, uzeo sam sve 3 vrste pa ×2 taman da ne zafali 1 Link to comment
Dada Posted September 26 Share Posted September 26 Postojao je Silbo i u Kralja Milutina, ali nisam bila dugo, mozda pre godinu dana, pa treba proveriti. Isto je mala prodavnica, neupadljiva, ali sa sirokim izborom. Dosta stvari koje se mogu kupiti i u drugim prodavnicama (mocarela, Rana testenina itd.) ovde se moze naci po povoljnijim cenama. Link to comment
*edited by mod Posted October 13 Share Posted October 13 Preporuka za dva Italijana koji prave svoju mortadelu, bresaolu, nduju i italijanske kobasice. Za sada su na Kaleniću u hali za sir i mleko, tezga 11 ali samo subotom i nedeljom. Zovu se Peppe Rosso 1 2 Link to comment
barfly Posted October 14 Share Posted October 14 Da li je neko možda video ove čajeve kod nas, u nekoj od radnji ili na pijaci? 1 Link to comment
Boksi Posted October 14 Share Posted October 14 Ova tema mi je trebala! Ima li kod nas Marmajt negde da se kupi??? Link to comment
banatjanin Posted October 14 Share Posted October 14 Nema, i nema ničeg sličnog. Ja dovlačim iz UK, dve tegle dosta za celu godinu 1 Link to comment
barfly Posted October 14 Share Posted October 14 3 hours ago, Boksi said: Ova tema mi je trebala! Ima li kod nas Marmajt negde da se kupi??? Ovo muči forumaše još od prvog pitanja na temi, iz 2007. 1 Link to comment
Eleniko Posted October 29 Share Posted October 29 Ne znam gde zapljuvavamo cene po radnjama, tek danas sam na ostrvu kupio janjeću mladu plećkicu, 10e kg. Kad sam poslednji put gledao u pešterskoj radnji na Bajloniju meso slične kvalitete, bilo je 1750, tj 15e kilo. Sad mogu da razumem zašto je vrhunska divlja morska riba u Bgd 4000 /a ovde 15-25e/ ali ako neko zna da mi kaže šta tačno u Srbiji diže cenu jagnjetine za 50%, biću zahvalan 1 Link to comment
Nikodije Posted Thursday at 12:44 Share Posted Thursday at 12:44 On 29. 10. 2024. at 20:55, Eleniko said: Ne znam gde zapljuvavamo cene po radnjama, tek danas sam na ostrvu kupio janjeću mladu plećkicu, 10e kg. Kad sam poslednji put gledao u pešterskoj radnji na Bajloniju meso slične kvalitete, bilo je 1750, tj 15e kilo. Sad mogu da razumem zašto je vrhunska divlja morska riba u Bgd 4000 /a ovde 15-25e/ ali ako neko zna da mi kaže šta tačno u Srbiji diže cenu jagnjetine za 50%, biću zahvalan Pretpostavljam da sve cene u Bg diže to što ima dovoljno ljudi sa mnogo para koji mogu da plate bilo kakve cene. Link to comment
Nikodije Posted Thursday at 13:02 Share Posted Thursday at 13:02 ...mogu da pođem od sebe, čija plata je na nivou prosečne Bg plate ili čak nešto manja. Mrzi me da se cimam i gledam gde su kakve cene, i prihvatio sam da mafiji lopovskoj svakog dana gurnem u džep bar 500 dinara ekstra profita samo na najosnovnijim namirnicima, koje uzimam u lopovskom Maksiju. Pomnožimo to sa milion takvih budala, mesečno izmuzu nekoliko stotina miliona jer smo marva koja pristaje na sve. 3 Link to comment
Shan Jan Posted Thursday at 13:25 Share Posted Thursday at 13:25 Ja sam pak poceo da kupujem na standovima oko pijace (takoreci mini buvljak) sve vise stvari - tolet papir, hemija i cak cokolade tokom hladnih meseci. Ne uspevam da vidim razliku u kvalitetu, cakstavise skoro kupio neku vrh nemacku cokoladu iz Aldija od 200gr za 250 dindzi. Inace milka od 300gr 300 dindzi kod pijace, u maksiju skoro 700. 1 1 Link to comment
eumeswil Posted Thursday at 16:35 Share Posted Thursday at 16:35 (edited) @Shan Jan Bolje koristi bide ili dodatak za WC šolju za ispiranje umesto papira. U toalet papiru ima štetnih PFAS supstanci. Guglaj "PFAS in toilet paper". https://time.com/6259819/pfas-found-in-toilet-paper/ https://theconversation.com/pfas-might-be-everywhere-including-toilet-paper-but-lets-keep-the-health-risks-in-context-201785#:~:text=The issue in regard to,found in wastewater and biosolids. Edited Thursday at 16:37 by eumeswil 1 Link to comment
Recommended Posts