Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

To je neka sintetika, te arome za kolače, nije prošlo pored vanile.

Prava Madagaskar vanila košta da se smrzneš, recimo ovde je pola litra 150€ :wacko:

Možeš i da kupiš štapiće, pa da sam(a) praviš alkoholni ekstrakt, ali to traje čini mi se jedno dva meseca minimum...

Posted

Hvala :) To sam koristila, ali se pitam postoji li negde baš ekstrakt, a ne obična aroma.

Posted
5 minutes ago, Skyhighatrist said:

To je neka sintetika, te arome za kolače, nije prošlo pored vanile.

Prava Madagaskar vanila košta da se smrzneš, recimo ovde je pola litra 150€ :wacko:

Možeš i da kupiš štapiće, pa da sam(a) praviš alkoholni ekstrakt, ali to traje čini mi se jedno dva meseca minimum...

Baš tako :)

Posted

Ovo sa štapićima u DIY varijanti je isto skroz ok, morao bi da potražim, ali čini mi se da su dva štapića (1500 din) mera za 300ml alkoholnog ekstrakta.

Ima i neka fora da se alkoholni ekstrakt posle prevede u nealkoholni, al' se ne sećam tačno postupka...

Posted

Pravim stalno ekstrakt od vanile sa votkom, ne znam da ga prevedem u bezalkoholni, ali i ne treba mi i skroz je ok, osim sto su potrebna dva meseca, ali uvek dodajem nove stapice i dopunjavam votkom, tako da bas traje. Drugarica pravila sa lozom, kaze da je dobar ekstrakt. I vanilin secer uvek iz domace radinosti koristim, ne moze sa onom hemijom da se poredi, mislim nije problem hemija, vec odsustvo pravog mirisa/ukusa.
Tako i ona bljaks vodica-vanila DrEtker ne vredi 5 para.

Ali kada vidim one poslasticare sa pastom od vanile kako barataju cry.gif

A onda nadjem...

https://chef-boutique.rs/proizvod/eurovanille-vanila-pasta-sa-semenkama-1kg/

Posted

Da ne bude zabune nemam pojma kakva je pasta, a i 1kg je mnogo veliko pakovanje.

Posted

Pa da, kačio sam gore šef butigu, al' nije to za nas amatere hobiste :happy:

Posted

U suštini htela sam za bebu da koristim vanilu, malo da zamiriše klopica, pa mi alkoholni ekstrakt baš i ne odgpovara :D Ali hvala na savetu, mogu tako za sebe!