Frank Pembleton Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 Sad pričao sa kumom koji živi u Zaječaru, kaže može još da se nađe smrčak, a spominje i neku šljivarku i đurđevku. Ako sam dobro razumeo ta druga imena...
ivy Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 (edited) smrcak moze jos da se nadje na visi nadmorskim visinama..tamo sve dolazi kasnije i da, imaju sljivovaca i djurdjevaca to smo juce brali...a pocinju i vrganjevke..na nekim planinama vec ima i vrganja a mi smo juce nasli jednu iz porodice vrganja - suillus granulatus iliti ovcarka @darling pa nece ni ta gljiva ni ta biljka sama da ti skoci za vrat i da te ujede pa da iskrvaris.... nego si ti taj koji odlucuje sta ce biti sa njom i sa tobom...ucis,saznajes,gledas pa ili uberes ili ne uberes samo malo kada se izuci ceo taj svet ti se otvori i vise nikad nije zastrasujuci i smtronosan....a kao i obicno obrazovanje je majka mudrosti kao i u svemu vezanom za prirodu postovanje sa dozom strahopostovanja i nimalo ega i nema problema a ta tvoja teorija je,po meni pre vezana za kupovanje toga na pijaci ..ne razumem ljude koji vole gljive,provode vreme u prirodi a nece da nauce nista,bar osnovno a kupuju gljive na pijaci..i daje svoj zivot tamo nekom nepoznatom beracu/prodavcu nego da ga drzi u svojim rukama.. Edited May 5, 2019 by ivy
darling Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 (edited) retko dodje vest da se neko otrovao pecurkama s pijace. desava se, naravno, al najcesce se truju beraci. to sta meni prolazi kroz glavu kad nesto procitam inace ne mora imati puno veze sa stvarnim zivotom Edited May 5, 2019 by darling
ivy Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 (edited) ljudi se otruju zato sto su alavi...pa ne mora bas sve u sumi da se pojede,majkumu Edited May 5, 2019 by ivy
duda Posted May 13, 2019 Posted May 13, 2019 juče na kaleniću vrganj koji bi mi (kada ga nađemo u šumi) bacili prezrivo. em star, em pola izgrižen neka mlada žena ga prodaje po 3000 din /kilo , kuda ide ovaj svet malo dalje, neka organska radnjica, lepo pakovanje za 4 jaja, 160 dindži - mašala, pomislih onda opet malo dalje, red se nabio tamo za pitu ispod sača oči gladne, te mi naručismo, ja ostala da čekam kod onog stola, e da bi to smazali momentalno, muž donese pitu, otvori, a ona se lepo razlije okolo ja besna, vratim se unutra i pokažem im ''to'', oni meni daju drugu pitu koja je kao manje vlažna unutra - zeljanica ajde kao malo bolja, međutim, jestivo samo ono okolo, unutra skecano dođe gazda (ili neki radnik nemam pojma) uglavnom pošten čovek, kaže, problem je što je vruća i žao mu što smo nezadovoljni kažem ja njemu, aman čoveče mi smo izbosne, znamo šta je pita, nije ovde problem što je vruća, nego je pita predebela a peče se naglo, ovo je nepečeno, ne znate vi šta je pita i tako, više od pola ostavimo i odemo a narod i dalje navaljuje nisam pametna, ali tu pitu više jesti neću
aram Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 javlja mi se da se sutra otvara zemunski Kućerak u Sremu. a tu ima svašta nešto dobro. tj. sve što sam probao je bilo odlično.
Frank Pembleton Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 26 minutes ago, aram said: javlja mi se da se sutra otvara zemunski Kućerak u Sremu. a tu ima svašta nešto dobro. tj. sve što sam probao je bilo odlično. To prodavnica ili kafana?
aram Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 18 minutes ago, Tvrdica said: Менс чини да је већ било отварање...ил сам сањала. a mož bit, ipak sam ja podaleko
ordi Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Našla Maltezere i kod nas napokon. Dobro su se setili! Za sada viđeni u Idei i na NIS pumpi.
Recommended Posts