Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

'De ima da se pazari?

Featured Replies

Sad pričao sa kumom koji živi u Zaječaru, kaže može još da se nađe smrčak, a spominje i neku šljivarku i đurđevku. Ako sam dobro razumeo ta druga imena...

• Replies 7.3k
  • Views 701k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

smrcak moze jos da se nadje na visi nadmorskim visinama..tamo sve dolazi kasnije

i da, imaju  sljivovaca i djurdjevaca to smo juce brali...a pocinju i vrganjevke..na nekim planinama vec ima i vrganja a mi smo juce nasli jednu iz  porodice vrganja - suillus granulatus iliti ovcarka

@darling

pa nece ni ta gljiva ni ta biljka sama da ti skoci za vrat i da te ujede pa da iskrvaris....

nego si ti taj koji odlucuje sta ce biti sa njom i sa tobom...ucis,saznajes,gledas pa ili uberes ili ne uberes

samo malo kada se izuci ceo taj svet ti se otvori i vise nikad nije zastrasujuci i smtronosan....a kao i obicno obrazovanje je majka mudrosti :D

kao i u svemu vezanom za prirodu postovanje sa dozom strahopostovanja i nimalo ega i nema problema

a ta tvoja teorija je,po meni pre vezana za kupovanje toga na pijaci ..ne razumem ljude koji vole gljive,provode vreme u prirodi a nece da nauce nista,bar osnovno a kupuju gljive na pijaci..i daje svoj zivot tamo nekom nepoznatom beracu/prodavcu nego da ga drzi u svojim rukama..

Edited by ivy

retko dodje vest da se neko otrovao pecurkama s pijace. desava se, naravno, al najcesce se truju beraci.

to sta meni prolazi kroz glavu kad nesto procitam inace ne mora imati puno veze sa stvarnim zivotom :D

Edited by darling

ljudi se otruju  zato sto su alavi...pa ne mora bas sve u sumi da se pojede,majkumu

Edited by ivy

Gdje se moze kupiti mlijeko u prahu (a ne zamjena)?

juče na kaleniću

vrganj koji bi mi (kada ga nađemo u šumi) bacili prezrivo. em star, em pola izgrižen

neka mlada žena ga prodaje po 3000 din /kilo :isuse:, kuda ide ovaj svet

malo dalje, neka organska radnjica, lepo pakovanje za 4 jaja, 160 dindži - mašala, pomislih

onda opet malo dalje, red se nabio tamo za pitu ispod sača

oči gladne, te mi naručismo, ja ostala da čekam kod onog stola, e da bi to smazali momentalno, muž donese pitu, otvori, a ona se lepo razlije okolo :wacko:

ja besna, vratim se unutra i pokažem im ''to'', oni meni daju drugu pitu koja je kao manje vlažna unutra  - zeljanica

ajde kao malo bolja, međutim, jestivo samo ono okolo, unutra skecano

dođe gazda (ili neki radnik nemam pojma) uglavnom pošten čovek, kaže, problem je što je vruća i žao mu što smo nezadovoljni

kažem ja njemu, aman čoveče mi smo izbosne, znamo šta je pita, nije ovde problem što je vruća, nego je pita predebela a peče se naglo, ovo je nepečeno, ne znate vi šta je pita

i tako, više od pola ostavimo i odemo

a narod i dalje navaljuje

nisam pametna, ali tu pitu više jesti neću

javlja mi se da se sutra otvara zemunski Kućerak u Sremu. a tu ima svašta nešto dobro. tj. sve što sam probao je bilo odlično.

26 minutes ago, aram said:

javlja mi se da se sutra otvara zemunski Kućerak u Sremu. a tu ima svašta nešto dobro. tj. sve što sam probao je bilo odlično.

To prodavnica ili kafana?

prodavnica, u Zmaj Jovinoj

Gdje se moze kupiti mlijeko u prahu (a ne zamjena)?

Менс чини да је већ било отварање...ил сам сањала.:rolleyes:

18 minutes ago, Tvrdica said:

Менс чини да је већ било отварање...ил сам сањала.:rolleyes:

a mož bit, ipak sam ja podaleko :)

• 2 weeks later...

Našla Maltezere i kod nas napokon. Dobro su se setili!

Za sada viđeni u Idei i na NIS pumpi.

Rezultat slika za maltesers

Ima ga i u Maksiju.

Šta je to, preskupi čoko-smoki?

Da