Jumanji Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 Mmmmm sumsko pile, ima ga kod mene na vidikovackoj uvek u ponudi, kad mu je vreme naravno.Ako neko trazi gde to tacno, prva tezga tacno preko puta ulaza u Sop en' go, provereno odlicne pecurke u ponude uvek ima.Jedva cekam sveze lisicarke.
ivy Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 (edited) i ja..meni su lisicarke omiljene cak vise i od smrcaka i od vrganja :P ali su najveca zahebancija za ciscenje..one su nisko pri zemlji pa ako je bila neka kisa skroz ih isprska i izblatnjavi a zemlja udje u onih njenih milion listica..za poludeti od ciscenja cetkicom za zube,uvek pojedem i malo zemlje sa njima :( Edited April 24, 2019 by ivy
ivy Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 (edited) ja sada ,,gajim,,(citaj dnevno obilazim i pazim) jedno pile na jednoj vrbi koje je izbilo na 8mesta i trebalo bi biti 8 gljiva ..trebalo biti za berbu za koji dan...samo ako me neko ne prestigne.. Edited April 24, 2019 by ivy
renne Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 1 hour ago, Jumanji said: Mmmmm sumsko pile, ima ga kod mene na vidikovackoj uvek u ponudi, kad mu je vreme naravno. Ako neko trazi gde to tacno, prva tezga tacno preko puta ulaza u Sop en' go, provereno odlicne pecurke u ponude uvek ima. Jedva cekam sveze lisicarke. jes ti kupila pavlaku?
Bujodrag Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 2 hours ago, Jumanji said: Mmmmm sumsko pile, ima ga kod mene na vidikovackoj uvek u ponudi, kad mu je vreme naravno. Ako neko trazi gde to tacno, prva tezga tacno preko puta ulaza u Sop en' go, provereno odlicne pecurke u ponude uvek ima. Jedva cekam sveze lisicarke. Ima ga (ili je bilo) i na Zemunskoj pijaci. Dok sam živeo na Altini, devojka i ja smo ga kupovali par puta ali nismo uspevali dovoljno lepo da ga spremimo pa smo odustali. Ne sećam se da sam ga vidjao na Kaleniću. A na Paliluskoj pijaci je bila jedna što je prodavala dve vrste sušenih vrganja, skuplje i jeftinije. E, ti jeftiniji su takodje bili sasvim dobri pa sam ih koristio da unapredim obične šampinjone i slično.
Jumanji Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 i ja..meni su lisicarke omiljene cak vise i od smrcaka i od vrganja [emoji14] ali su najveca zahebancija za ciscenje..one su nisko pri zemlji pa ako je bila neka kisa skroz ih isprska i izblatnjavi a zemlja udje u onih njenih milion listica..za poludeti od ciscenja cetkicom za zube,uvek pojedem i malo zemlje sa njima :(Jeste zez, ali se trud isplati, mnogo ih volim [emoji173] Ima ga (ili je bilo) i na Zemunskoj pijaci. Dok sam živeo na Altini, devojka i ja smo ga kupovali par puta ali nismo uspevali dovoljno lepo da ga spremimo pa smo odustali. Ne sećam se da sam ga vidjao na Kaleniću. A na Paliluskoj pijaci je bila jedna što je prodavala dve vrste sušenih vrganja, skuplje i jeftinije. E, ti jeftiniji su takodje bili sasvim dobri pa sam ih koristio da unapredim obične šampinjone i slično. Kako niste uspeli, pa odustali? Bacili? :( "Pile" mora da se prokuva prvo par minuta, zbog oksalne kiseline, a onda se ocedi dobro i spremi po volji, pece, pohuje, mesa sa drugim pecurkama...E cula sam da nije preporucljiv alkohol da se konzumira dok se jede ovo pile, hoce da boli stomak, te vince nisam nikad knzumirala uz njega -.-Sto je minus naravno...jos ako nije istina..
Bujodrag Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 Jok, pojeli ali nismo bili oduševljeni. Ako se dobro sećam, prvi put smo ih samo pekli na roštilj tiganju i bile su dozalaboga suve. Onda smo probali i nekakvo mariniranje a možda i pohovanje. Ma, ona je bila novopečena vegeterijanka pa sam uglavnom ja eksperimentisao oko kuvanja.
Bujodrag Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 Mislim da mi je to i rekao neko od poznavalaca. No, ništa strašno, probali i nije uspelo. Ali, lisičarke volim, one me nikad nisu izneverile.
Jumanji Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 Novopecena vegetarijanka [emoji3]Sto ti ljubav [emoji3]
renne Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 E ovako, mlečne kravice više neće biti, nema više proizvodnje, ovo joj joj zamena, od sas, pa na dalje i ubudućeI nema potpitanja
I*m with the pilots Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 Morala sam da potražim šta je taj matilovac - pa to je Feldsalat! Jam, mada se nikad skoro ne setim sama da ga pazarim na pijaci. Super je sa balzamikom i semenom bora (kako mi to zovemo? Pinienkern/pine nut)
nisam ja Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 5 minutes ago, I*m with the pilots said: Morala sam da potražim šta je taj matilovac
Recommended Posts