Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

isto je. 

Manihot esculenta, commonly called cassava (/kəˈsɑːvə/), manioc, yuca, mandioca and Brazilian arrowroot,[2] is a woody shrub native to South America of the spurge family, Euphorbiaceae. It is extensively cultivated as an annual crop in tropical and subtropical regions for its edible starchy tuberous root, a major source of carbohydrates. Though it is often called yuca in Spanish and in the United States, it differs from yucca, an unrelated fruit-bearing shrub in the family Asparagaceae. Cassava, when dried to a powdery (or pearly) extract, is called tapioca; its fried, granular form is named garri.

Tapioca (/ˌtæpiˈkə/; Portuguese: [tapiˈɔkɐ]) is a starch extracted from cassava root (Manihot esculenta). This species is native to the northeast region of Brazil,[1] but its use spread throughout South America. The plant was carried by Portuguese and Spanish explorers to most of the West Indies and Africa and Asia. It is a tropical, perennial shrub that is less commonly cultivated in temperate climate zones. Cassava thrives better in poor soils than many other food plants.

• Replies 7.2k
  • Views 673.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

kako iz iste biljke dobiju dva razlicita brasna?

bila sam ubedjena da pravis brazilijan ciz bolz. pasulj me je iznenadio :D

Edited by darling

a kad bi samleo perlice tapioke? 

On 17.7.2018. at 10:09, darling said:

dana na bajloniju vise ne radi. zbogom carnoce po 900 dinara kilo. ako neko otkrije novu lokaciju, dojavite.

Video u Metrou, kotur Čarnoka od 2.2 kg. Cena 1380 dinara kilo.

• 2 weeks later...

Da li zna neko ko proizvodi i gde ima da se kupi ona Viljamovka sa sa kruskom u flasi?

To je nekad radila firma Porečje iz Vučja, ali zadnje što sam čuo o njima je da je neko falsifikovao ogromnu količinu viljamovke i pustio u prodaju pod njihovom etiketom, pa nedugo zatim da su u stečaju. To je bilo pre desetak godina...

18 minutes ago, *edited by mod said:

Da li zna neko ko proizvodi i gde ima da se kupi ona Viljamovka sa sa kruskom u flasi?

Jel ti treba za ukras ili da pijes? 

Za poklon za neke strance.

Vidi da li ima Badelov Williams u Merkatoru

Hrvati proizvode tu rakiju sa kruskom

11 hours ago, *edited by mod said:

Za poklon za neke strance.

Znam lika koji ti pravi, ali mu rakija i nije neka tako da ono stavlja u fensi flasu ali je vise da stoji na nekoj polici nego da se pije. 

13 hours ago, *edited by mod said:

Pogledaj http://www.vinotekabeograd.com/rakija-od-kruske/, ima nekoliko kandidata. O kvalitetu nisam upućen, ali sam upamtio radnju zato što kod njih ume da se nađe stvari kojih nema drugde.

Pogledaj http://www.vinotekabeograd.com/rakija-od-kruske/, ima nekoliko kandidata. O kvalitetu nisam upućen, ali sam upamtio radnju zato što kod njih ume da se nađe stvari kojih nema drugde.
To je to. Hvala!

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

sad kad sam pogledala ovaj link vidim da prodaju gruzansku nit, ubedljivo najbolja rakija koju sam ikad pila, pa ako ti skoro 4 soma nije mnogo, onda uzmi nju, kovace te u zvezde oni koji je dobiju na poklon :)

Treba upucati onog ko da 4 soma za fakin rakiju