Jump to content
IGNORED

Samo SF


расејан

Recommended Posts

Prva iz serijala ( Krhotine Časti ) je takav jedan nepatvoreni shit. Ljubić u svemiru. Kao da gledam Meg Rajan kako glumi glavnu junakinju. Sve ove posla toga, čak nisu ni loše ako uzmeš prvu knjigu kao referentni sistem.U suštini, nevezano za taj serijal, nema Laguna običaj da započne a ne dovrši. Tako da verujem da će se u nekom momentu pojaviti nastavci "Digitalnog Ugljenika".Mada ja još uvek čekam da nas obraduje nastavcima Alastera Rejnoldsa.

Link to comment

Laguna voli da izda nastavke ako zna da će biti prodavani. kao npr. Milion nijansi sive i slični šitovi. Za Digitalni ugljenik, nisam sigurna imajući u vidu da su mu stavili i jaču cenu od 1195 dinara, sa popustom 1013 dinara.

Link to comment

Opet gledam kako nema fantasy gluposti kod kojih nisu objavili tri do pet nastavaka pa se sve nadam desiće se isto i sa nekim dobrim SF serijalima.

Link to comment
:lolol: :lolol: :lolol:samo da znaš, u knjižari u SKC-u, kada gledaš količinu knjiga, možeš da uočiš da fantazi zauzima mnogo više mesta na policama, a da je SF zbijen u ćošku, a juče je bilo izloženo celih 3 komada Digitalnog ugljenika. Kada sam ja kupila jedan, ostadoše dva. A da nisam ciljano došla da to kupim, ne bih je ni zapazia. sa jedne strane bilo je naređano nešto o zmajevima i zimi koja dolazi, a sa druge slično nešto sa vradžbinama
Link to comment

:DZa Lagunina izdanja imam neku šemu tako da ne brinem da će "Ugljenik" da se rasproda. ;)Što se tiče tih zmajeva, mačeva, kraljeva, vila i veštica, mogu slobodno da ih zapale ko što su nacisti palili knjige 1936. neće uopšte da me pogodi.

Link to comment

Živkoviću hvala za sve što je učinio za žanr kao kritičar, teoretičar i popularizator. Počevši od one emisije u školskom programu što je išla osamdesetih godina, preko Kentaura i Polarisa do njegovih emisija na Studiju B od pre nekih desetak godina. Pisanje je mogao i da preskoči.

Link to comment

niko to ne spori - upper-lower-middle class, at best (doduše, valjda je najprevođeniji srpski kantautor u poslednje vreme), već da je njegov odijum, sve i da je nastao i pre 30 godina, a glede sf-a, potpuno nevažan spram svega što je do tada/sada (često usamljen, i na mišiće) učinio za ustoličenje ovog žanra u sfrjot

Link to comment

fakat. no, on je zaista zeleo da pise SF (ne pricam ovo napamet).Cetvrti krug je prvobitno bio zamisljen kao naucna fantastika, ali se otrgao kontroli u pravcu mistike....meni je jednostavno zao kada neko napusti svoju zivotnu strast zbog neke sitne pizme, a kapa dole za sve sto je uradio za SF.

Link to comment

bas mi je razocaravajuce da citam ovo za Zivkovica...nego, jel jos neko kao ja sa leptiricima u stomaku ceka novu space operu od Strossa, Neptune's Brood? Iako su, za moj ukus, zavrseci njegovih SO uvek mlaki, put do kraja knjige je uvek uzivanje.

Link to comment
... on je zaista zeleo da pise SF .... meni je jednostavno zao kada neko napusti svoju zivotnu strast ...
Nama stvarno i jeste žao na neki način, posle svega što smo posredstvom njegovog rada dobili, ali mislim da njemu nije ni najmanje. Ako me sećanje dobro služi, a mislim da sam čuo i na nekom drugom mestu pre 5-6 godina mislim da je tada on bio dal' najprevođeniji, dal' najizdavaniji, dal' najprodavaniji srpski pisac u inostranstvu, ko će ga znati?Neka me neko ispravi od upućenijih ako grešim. Edited by zmanic
Link to comment
Nama stvarno i jeste žao na neki način, posle svega što smo posredstvom njegovog rada dobili, ali mislim da njemu nije ni najmanje. Ako me sećanje dobro služi, a mislim da sam čuo i na nekom drugom mestu pre 5-6 godina mislim da je tada on bio dal' najprevođeniji, dal' najizdavaniji, dal' najprodavaniji srpski pisac u inostranstvu, ko će ga znati?Neka me neko ispravi od upućenijih ako grešim.
Nisam siguran da je on najprevodjeniji (ne bi me cudilo), ali je fakat da je "Biblioteka" prevedena na veliki broj jezika (Cetvrti krug nije ni izdaleka tako dobro prosao, to je njegova najsarmantnija knjiga ali toliko se oseca na Klarka da je zapravo vise stilski ogled nego prava proza, sto i sam Zivkovic priznaje izjavom da su "Vremenski darovi" knjiga koja je od njega ucinila profesionalnog pisca...)Zivkovic se naradio kao konj da obezbedi strana izdanja, secam se da je sam radio sales pitch svojih knjiga, pravio je lepe pakete sa knjigom, multimedijom, sve vizuelno utegnuto do bola, i isao od izdavaca do izdavaca. Negde u tom procesu knjige su mu izgubile svaki sarm, i postale genericka postmoderna. Mada, dobro je sto se kod nas pojavljuju pisci koji shvataju da knizevnost nije samo - sednes i napises, nego da treba anticipirati potrebe publike, potruditi se da privuces izdavaca, da mu prodas zvaku...Ako se to uvrezi, mozda cemo jednog dana dobiti nekog lokalnog Kinga ili Grisama. Ostaje jos da shvate da su srpske nagrade go kurac, i eto nama prave proze. Edited by Marko M. Dabovic
Link to comment

Mislim da je, preciznije, najizdavaniji (broj prevedenih i izdatih knjiga u inostranstvu) savremeni (živi) srpski pisac već godinama unazad.Ovo je dovoljno o Z.Ž., okrenimo se SF delima!

Edited by zmanic
Link to comment

Dobro, samo da kažem da nisu svi ujedinjeni u pohvalama Živkoviću i njegovom radu, pogotovo faktografskom. On jeste popularizovao žanr, ali ga je i monopolizovao, tako da smo morali mnogo da čekamo da se on "otvori" ili da razmenjujemo Monolite.Da ne govorim koliko se on kasnije grozio i napadno ograđivao od etikete "SF" i njegovog svrstavanja pod taj žanr, odnosno bilo koji žanr.O ličnim nastupima i stavom prema ostalima u fandomu...jebi ga.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...