Frank Pembleton Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 eve ga Kuglof sa orasima , čokoladom i suvim voćem sastojci: - 125 g maslaca - 5 kašika smeđeg šećera - 100 g suvog grožđa (može i bilo koje drugo suvo voće ili kombinacija, po želji) - 100 g crne čokolade (iseckati) - 100 g oraha (iseckati) - 5 jaja - 1 vanilin šećer - 1 prašak za pecivo · po želji alkohol za natapanje suvog grožđa (viski, rum) i sok od pola pomorandže - 3 kašike belog mekog brašna i - 8 kašika crnog (ili integralnog) brašna (pšenično ili speltino) Umutiti belanjke sa 3 kašike šećera. Zatim žutanjke umutiti sa ostatkom šećera, pa dodati rastopljen maslac (ali da ne bude vruć već mlak). Posle ovog koraka preći na lagano, ručno mešanje. U umućene žutanjke sa maslacom dodati seckanu čokoladu, seckane orahe i suvo voće (zajedno sa sokom u kome je prethodno natapano). Tako umućenu masu pomešati sa brašnom (u koje je dodat prašak za pecivo) i na kraju dodati belanjke. Obavezno koristiti foliju za kalup (ili silikonski kalup za kuglof). Pripremljenu masu sipati u kalup i peći na 170-180 °C (zavisi od jačine rerne) 40-50 minuta. Jesi ti beše ovo donela na onaj prvomajski iranak kod rennea? ... Shiit has hit the fan...
duda Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 6 hours ago, Frank Pembleton said: Jesi ti beše ovo donela na onaj prvomajski iranak kod rennea? ... Shiit has hit the fan... Jesam, to je taj.
Frank Pembleton Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 Jesam, to je taj.Vidiš da se još sećam [emoji106][emoji41][emoji106]... Shiit has hit the fan...
darling Posted November 11, 2019 Posted November 11, 2019 (edited) danas je i u mojoj kuci dan secanja na strudlu s makom u prvom svetskom ratu. Edited November 11, 2019 by darling
Ras Posted November 11, 2019 Posted November 11, 2019 20 minutes ago, darling said: danas je i u mojoj kuci dan secanja na strudlu s makom u prvom svetskom ratu. On 9.11.2019. at 8:20, renne said: ko se ne bi sećao Pojeo sam nedavno zaista odlicnu strudlu sa orasima u Bojcinskoj kolebi. Posluzena je topla, ali ne znam da li sam imao srece, ili je to redovno.
Ras Posted November 14, 2019 Posted November 14, 2019 Opa, tu ima za čitav pdf! Lenja pita, vredna ivy.
gospa buba Posted November 16, 2019 Posted November 16, 2019 deco, pampkin paj ispao ko bog, modifikovan nechiji recept, ovako (pishem da moze darling posle da mi nadje kad zaboravim ): kora, krhko tijesto:220g brashna60g shecera1/2 prashka za pecivomalo soli100g margarina1 jajevanila u nekom obliku fil:600g pechene bundeve300g kisele pavlake200g shecera2 jajeta2 kashichice djumbira2 kashichice cimeta1 mushkatnog oraja (nisam imala) ili nekog karanfila, anisa, ne znam meshavine (imala)1 lep prstohvat bibera kora se mesi klasik, sve suvo pa ladan margarin pa jaje, na pola sata u frizider, pleh 25 cm, prstima sve, plus da se podigne testo i na stranice bar 2 cm. izbockati viljushkom, rerna na 180, 10ak minuta samo da se uhvati kora. ako raste, neka i raste, nece daleko. prohladiti tipa 5 minuta, fil pre toga sve mikserom, lako je, sipati u koru, nastaviti na 180, ne znam kolko dugo, dok ne pochne fil da pravi pukotine na povrshini. praviti uveche, ujutro iz frizidera je mrak ubiva. moze shecer u prahu ozgo, recimo u krug samo oko kore za ukras. i ne mora. jeste malo ljutkasta, ko ne voli, moze da smanji neshto, ne znam shta sent from bubamoto
darling Posted November 16, 2019 Posted November 16, 2019 osloni se na nekog drugog. kljucna rec na koju reagujem je mak. bundeva mi je tursko groblje. videla, zaboravila
renne Posted November 16, 2019 Posted November 16, 2019 1 hour ago, gospa buba said: deco, pampkin paj ispao ko bog, modifikovan nechiji recept, ovako (pishem da moze darling posle da mi nadje kad zaboravim ): kora, krhko tijesto: 220g brashna 60g shecera 1/2 prashka za pecivo malo soli 100g margarina 1 jaje vanila u nekom obliku fil: 600g pechene bundeve 300g kisele pavlake 200g shecera 2 jajeta 2 kashichice djumbira 2 kashichice cimeta 1 mushkatnog oraja (nisam imala) ili nekog karanfila, anisa, ne znam meshavine (imala) 1 lep prstohvat bibera kora se mesi klasik, sve suvo pa ladan margarin pa jaje, na pola sata u frizider, pleh 25 cm, prstima sve, plus da se podigne testo i na stranice bar 2 cm. izbockati viljushkom, rerna na 180, 10ak minuta samo da se uhvati kora. ako raste, neka i raste, nece daleko. prohladiti tipa 5 minuta, fil pre toga sve mikserom, lako je, sipati u koru, nastaviti na 180, ne znam kolko dugo, dok ne pochne fil da pravi pukotine na povrshini. praviti uveche, ujutro iz frizidera je mrak ubiva. moze shecer u prahu ozgo, recimo u krug samo oko kore za ukras. i ne mora. jeste malo ljutkasta, ko ne voli, moze da smanji neshto, ne znam shta sent from bubamoto ljuto je od tolike kombinacije džindžer cinamon
gospa buba Posted November 16, 2019 Posted November 16, 2019 odlichno je ljuto, mi necemo menjati.darling nisi mi vishe drugarica sent from bubamoto
aram Posted November 16, 2019 Posted November 16, 2019 @gospa buba mora li margarin ili može puter, mrzi me jopet do prodavnice
Recommended Posts