darling Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 (edited) tenks. sad sam sve shvatila :) to je torta mrdrr. Edited November 4, 2016 by darling
decak Kejt Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 koje cokolade (koje su dostupne lokalno, tj u SRB) kupujete za pravljenje torti/kolaca? ja poslednjih par godina kupujem one Nestle, ali su mi u nekim kolacima prejake, a u nekim savrsene.
darling Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 ja kuvam s bambi 70 i soko stark 75, sta nadjem na rasprodaji.
hansolo Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 (edited) Baklavu sa makom, doruckujem i veceram, onako iznad sudopere. Otisla za dva dana :) U sirup stavila sve dostupne citruse /limun, malo mandarina i narandza + malo javorovog sirupa i lokalnog, komsijskog meda/ Edited November 10, 2016 by hansolo
darling Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 da se zapljunem pre banacanina na maklavu. jao, hansolo.
gospa buba Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 zelim sad tu pitu :o ili neshto drugo smakom opijumsko da mi se predlozi jer nema kore ukuci ^_^
hansolo Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Ma da, sameljes mak, oko 300 grama, da bude lepo sitan /ja imam predratnu masinu za mlevenje kafe pa to radi posao/, + 200 grama kristal secera, pomesas sa makom, 300 grama kora, redjas kore /2 kom/ pa nauljis i pa pobacas mak, pa tako dok ne potrosis mak. Odmah iseces na kocke dok je jos zivo. U rernu. Dok se to pece /20-tak minuta na 200-220/ skuvas sirup od 300 grama secera i 3 dl vode iseces na kolutove jedan limun i ubacis u vodu, ja sam dodala i jednu manju narandzu i jednu mandarinu i vecu kasiku meda. Javorov sirup je bio proseravanje :))). Skuvas sirup dok se secer ne rastopi i ukuva, a citrusi onako malo kanidraju Sve je to gotovo za brattobrat 30-35 min. Odmah sam vrelo iz rerne natopila vrelim sirupom /kazu da ne treba tako ali nista nije smetalo. Nabacila neku vecu tacnu da malo pritisnem i ostavila na sobnoj temp da se ohladi dva-tri sata. Eto.
gospa buba Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 kako se zovesh i gde stanujesh i jel ostalo josh koje parche
hansolo Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 (edited) 7 :)). Ja mislila da je moj identitet provaljen jos u prethodnoj inkarnaciji tamo. Kad stignete do Beceja navodim simultano. Vodim posle u turisticku turu "putevima Picodera". Edited November 10, 2016 by hansolo
Recommended Posts