Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

tenks. sad sam sve shvatila :)

to je torta mrdrr. 

Edited by darling
Posted

koje cokolade (koje su dostupne lokalno, tj u SRB) kupujete za pravljenje torti/kolaca?

ja poslednjih par godina kupujem one Nestle, ali su mi u nekim kolacima prejake, a u nekim savrsene.

Posted

ja kuvam s bambi 70 i soko stark 75, sta nadjem na rasprodaji.

Posted (edited)

Baklavu sa makom, doruckujem i veceram, onako iznad sudopere. Otisla za dva dana :) U sirup stavila sve dostupne citruse /limun, malo mandarina i narandza + malo javorovog sirupa i lokalnog, komsijskog meda/

2.jpg

Edited by hansolo
Posted

da se zapljunem pre banacanina na maklavu. jao, hansolo. 

Posted

zelim sad tu pitu :o :cry:

ili neshto drugo smakom opijumsko da mi se predlozi jer nema kore ukuci ^_^

Posted

mak umesto oraha i to je to?

Posted

Ma da, sameljes mak, oko 300 grama, da bude lepo sitan /ja imam predratnu masinu za mlevenje kafe pa to radi posao/, + 200 grama kristal secera, pomesas sa makom, 300 grama kora, redjas kore /2 kom/ pa nauljis i pa pobacas mak, pa tako dok ne potrosis mak. Odmah iseces na kocke dok je jos zivo. U rernu. Dok se to pece /20-tak minuta na 200-220/ skuvas sirup od 300 grama secera i 3 dl vode  iseces na kolutove jedan limun i ubacis u vodu, ja sam dodala i jednu manju narandzu i jednu mandarinu i vecu kasiku meda. Javorov sirup je bio proseravanje :))). Skuvas sirup dok se secer ne rastopi i ukuva, a citrusi onako  malo kanidraju Sve je to gotovo za brattobrat 30-35 min. Odmah sam vrelo iz rerne natopila vrelim sirupom /kazu da ne treba tako ali nista nije smetalo. Nabacila neku vecu tacnu da malo pritisnem i ostavila na sobnoj temp da se ohladi dva-tri sata. Eto. 

Posted

kako se zovesh i gde stanujesh i jel ostalo josh koje parche :lolol:

Posted (edited)

7 :)). Ja mislila da je moj identitet provaljen jos u prethodnoj inkarnaciji tamo. Kad stignete do Beceja navodim simultano. Vodim posle u turisticku turu "putevima Picodera". 

Edited by hansolo