November 4, 20168 yr tenks. sad sam sve shvatila :) to je torta mrdrr. Edited November 4, 20168 yr by darling
November 9, 20168 yr koje cokolade (koje su dostupne lokalno, tj u SRB) kupujete za pravljenje torti/kolaca? ja poslednjih par godina kupujem one Nestle, ali su mi u nekim kolacima prejake, a u nekim savrsene.
November 10, 20168 yr Baklavu sa makom, doruckujem i veceram, onako iznad sudopere. Otisla za dva dana :) U sirup stavila sve dostupne citruse /limun, malo mandarina i narandza + malo javorovog sirupa i lokalnog, komsijskog meda/ Edited November 10, 20168 yr by hansolo
November 10, 20168 yr zelim sad tu pitu :o ili neshto drugo smakom opijumsko da mi se predlozi jer nema kore ukuci ^_^
November 10, 20168 yr Ma da, sameljes mak, oko 300 grama, da bude lepo sitan /ja imam predratnu masinu za mlevenje kafe pa to radi posao/, + 200 grama kristal secera, pomesas sa makom, 300 grama kora, redjas kore /2 kom/ pa nauljis i pa pobacas mak, pa tako dok ne potrosis mak. Odmah iseces na kocke dok je jos zivo. U rernu. Dok se to pece /20-tak minuta na 200-220/ skuvas sirup od 300 grama secera i 3 dl vode iseces na kolutove jedan limun i ubacis u vodu, ja sam dodala i jednu manju narandzu i jednu mandarinu i vecu kasiku meda. Javorov sirup je bio proseravanje :))). Skuvas sirup dok se secer ne rastopi i ukuva, a citrusi onako malo kanidraju Sve je to gotovo za brattobrat 30-35 min. Odmah sam vrelo iz rerne natopila vrelim sirupom /kazu da ne treba tako ali nista nije smetalo. Nabacila neku vecu tacnu da malo pritisnem i ostavila na sobnoj temp da se ohladi dva-tri sata. Eto.
November 10, 20168 yr 7 :)). Ja mislila da je moj identitet provaljen jos u prethodnoj inkarnaciji tamo. Kad stignete do Beceja navodim simultano. Vodim posle u turisticku turu "putevima Picodera". Edited November 10, 20168 yr by hansolo