October 13, 2025Oct 13 @Ras da li si probao Lidl-ovu Bio 70%? Možda će ti biti slatka. U DM-u:Bio 90%, možda preintenzivna. Bio 75%, pristojna.Jednu od ove tri uvek imam u kući.Isto u DM-u, Bio 72%, sa mrvicama kokosa. Obično pojedem red tamne čokolade, ne više. Ali kod ove nekako taj kokos traži još kokosa pa pojedem više pa je zato i ne kupujem. Mlečne uglavnom ne jedem jer mi količina šećera sprži nepce. Bele ne razumem. Jedino prihvatljivo ako je naznaka bele u nekom kolaču komplementarna sa drugim sastojcima.P.S. linkovi ne ferceraju
October 13, 2025Oct 13 Nisam, retko zalazim u Lidl, pazarim samo par proizvoda i ne poznajem asortiman. Ovu sam čokoladu dobio.Kupovao sam, više ili manje redovno crne čokolade u Maksiju, sad sam više i zaboravio kako su brendirane (kartonsko pakovanje, boja pakovanja se razlikuje u zavisnosti od geografskog porekla i učešća kakaa u sadržaju), ali su one počele da nestaju iz ponude.Za čokoladom češće posegnem u ovo doba godine, tokom hladnijih meseci.Za kolače, a i za jelo, najbolja bela bila mi je ova Nestle: Čokolada Nestlé dessert Blanc bijela za kuhanje 180g – Samoposluga.euTa bela, kao i još dve Nestle crne (različit sadržaj kakaa), bile su u redovnoj ponudi Maksija, relativno skupe, a onda su postajale sve skuplje i skuplje i potpuno sam ih izgubio iz vida.Doduše i kolače vrlo retko pripremam. Edited October 13, 2025Oct 13 by Ras
October 13, 2025Oct 13 Delicata je ta čokolada u Maksiju o kojoj sam pisao. Našao sam sada na prethodnoj strani.
October 13, 2025Oct 13 4 minutes ago, Ras said:Delicata je ta čokolada u Maksiju o kojoj sam pisao. Našao sam sada na prethodnoj strani.Da, da, one čokolade su bile baš dobre.
February 5Feb 5 Ne volim čokoladu i jedem je eventualno kad mi neko pokloni (veoma retko).Ovo sam dobila pred NG od drugarice koja je putovala u UAE i toplo preporučujem.Blag, divan ukus, baš mmmmmm…
February 5Feb 5 6 minutes ago, Ras said:Ovo je nešto slično Dubai čokoladi.I jeste.Sve ok dok je poklon(jena) ali meni ne opravdava cenu od 100€ na kilo... Znam da je dobra čokolada već 15/20€/kg 😭 a(li) kvalitetni mleveni pistaći ne mogu da (mi) nadomeste ukus dobre poslastice ako treba da je platim kao desert u Mischlen restoranu.
February 6Feb 6 Ja sam nakon sto je ovo @pt 2.0 okacila otisla u radnju i kupila to Dubai cudo prvi put u zivotu. Nisam osetila nista, bar ova sto sam ja uzela je neki bland ukus, ada i meni ukus posle korona nije nikad vratio na 100%. Ali opet. Navodno neki fin procenatpistaca unutra, ali ukus je potpuno kao ilo koja cokolada sa krem punjenjem sto nisam ocekivala.
February 6Feb 6 17 hours ago, Ras said:Ovo je nešto slično Dubai čokoladi.ne razumem se u čokolade uopšte... samo da mi je ovo bilo v. lepog ukusa.ne znam ni da li je skupo ili ne - prvi put to vidim (doneto mi je kao poklon s puta).(ne volim čokolade i mahom su mi preslatke).
May 13May 13 N1 Info RSProizvođač "Milka" čokolada pod istragom zbog smanjenja t...Centar za zaštitu potrošača u Hamburgu optužio je proizvođača "Mondelez" da je smanjio težinu pojedinih "Milka" čokolada bez adekvatnog obaveštavanja potrošača,Prema navodima organizacije, čokoladne table brenda "Milka" su, uz nepromenjen dizajn i ambalažu, postale lakše - sa oko 100 na 90 grama, dok je cena u maloprodaji istovremeno porasla sa 1,49 na 1,99 evra, preneo je "Špigel".Slučaj razmatra Regionalni sud u Bremenu, koji bi trebalo da donese presudu u sporu. Tokom početnog ročišta sud je ocenio da bi slučaj mogao da bude primer obmanjujućeg pakovanja.Hamburški centar za potrošače tvrdi da je reč o praksi poznatoj kao "šrinkflacija" (shrinkflation), odnosno smanjenju količine proizvoda uz zadržavanje iste ili više cene, što potrošače dovodi u zabludu jer vizuelni identitet proizvoda ostaje nepromenjen.