Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Čokolada

Featured Replies

@Ras da li si probao Lidl-ovu Bio 70%? Možda će ti biti slatka.

U DM-u:

Bio 90%, možda preintenzivna.

Bio 75%, pristojna.

Jednu od ove tri uvek imam u kući.

Isto u DM-u, Bio 72%, sa mrvicama kokosa. Obično pojedem red tamne čokolade, ne više. Ali kod ove nekako taj kokos traži još kokosa pa pojedem više pa je zato i ne kupujem.

Mlečne uglavnom ne jedem jer mi količina šećera sprži nepce. Bele ne razumem. Jedino prihvatljivo ako je naznaka bele u nekom kolaču komplementarna sa drugim sastojcima.

P.S. linkovi ne ferceraju

• Replies 1.8k
  • Views 300.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

baci to isteko mu rok!

• Sviđaju mi se one Delicata čokolade iz Maxija. Moraćete sami da probate da li su stvarno dobre, jer ja imam vrlo niske kriterijume.

• johan nagel
    johan nagel

Узео ову лепотицу, отишла у року од одмах, не умем ни да густирам :(

Posted Images

Nisam, retko zalazim u Lidl, pazarim samo par proizvoda i ne poznajem asortiman. Ovu sam čokoladu dobio.

Kupovao sam, više ili manje redovno crne čokolade u Maksiju, sad sam više i zaboravio kako su brendirane (kartonsko pakovanje, boja pakovanja se razlikuje u zavisnosti od geografskog porekla i učešća kakaa u sadržaju), ali su one počele da nestaju iz ponude.

Za čokoladom češće posegnem u ovo doba godine, tokom hladnijih meseci.

Za kolače, a i za jelo, najbolja bela bila mi je ova Nestle: Čokolada Nestlé dessert Blanc bijela za kuhanje 180g – Samoposluga.eu

Ta bela, kao i još dve Nestle crne (različit sadržaj kakaa), bile su u redovnoj ponudi Maksija, relativno skupe, a onda su postajale sve skuplje i skuplje i potpuno sam ih izgubio iz vida.

Doduše i kolače vrlo retko pripremam.

Edited by Ras

Ona Heidi(85%) iz Maksija je ok.

Delicata je ta čokolada u Maksiju o kojoj sam pisao. Našao sam sada na prethodnoj strani.

4 minutes ago, Ras said:

Delicata je ta čokolada u Maksiju o kojoj sam pisao. Našao sam sada na prethodnoj strani.

Da, da, one čokolade su bile baš dobre.

• 3 months later...

Ne volim čokoladu i jedem je eventualno kad mi neko pokloni (veoma retko).

Ovo sam dobila pred NG od drugarice koja je putovala u UAE i toplo preporučujem.

Blag, divan ukus, baš mmmmmm…

IMG_9978.jpegIMG_9977.jpeg

Ovo je nešto slično Dubai čokoladi.

6 minutes ago, Ras said:

I jeste.

Sve ok dok je poklon(jena) ali meni ne opravdava cenu od 100€ na kilo... Znam da je dobra čokolada već 15/20€/kg 😭 a(li) kvalitetni mleveni pistaći ne mogu da (mi) nadomeste ukus dobre poslastice ako treba da je platim kao desert u Mischlen restoranu.

Ja sam nakon sto je ovo @pt 2.0 okacila otisla u radnju i kupila to Dubai cudo prvi put u zivotu. Nisam osetila nista, bar ova sto sam ja uzela je neki bland ukus, ada i meni ukus posle korona nije nikad vratio na 100%. Ali opet. Navodno neki fin procenatpistaca unutra, ali ukus je potpuno kao ilo koja cokolada sa krem punjenjem sto nisam ocekivala.

17 hours ago, Ras said:

ne razumem se u čokolade uopšte... samo da mi je ovo bilo v. lepog ukusa.

ne znam ni da li je skupo ili ne - prvi put to vidim (doneto mi je kao poklon s puta).
(ne volim čokolade i mahom su mi preslatke).

• 3 months later...
N1 Info RS
No image preview

Proizvođač "Milka" čokolada pod istragom zbog smanjenja t...

Centar za zaštitu potrošača u Hamburgu optužio je proizvođača "Mondelez" da je smanjio težinu pojedinih "Milka" čokolada bez adekvatnog obaveštavanja potrošača,

Prema navodima organizacije, čokoladne table brenda "Milka" su, uz nepromenjen dizajn i ambalažu, postale lakše - sa oko 100 na 90 grama, dok je cena u maloprodaji istovremeno porasla sa 1,49 na 1,99 evra, preneo je "Špigel".

Slučaj razmatra Regionalni sud u Bremenu, koji bi trebalo da donese presudu u sporu. Tokom početnog ročišta sud je ocenio da bi slučaj mogao da bude primer obmanjujućeg pakovanja.

Hamburški centar za potrošače tvrdi da je reč o praksi poznatoj kao "šrinkflacija" (shrinkflation), odnosno smanjenju količine proizvoda uz zadržavanje iste ili više cene, što potrošače dovodi u zabludu jer vizuelni identitet proizvoda ostaje nepromenjen.