wall Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Čitao/Čuo da se te sekendice snadbevaju 99% novom robom kupljenom po raznim rasprodajama, magacinima i sl. Valjda zakon dozvoljava uvoz polovne robe samo ako je neke extra klase (stanje), a ostalo se vraća. Pa ovi to novo, deklarišu kao polovno i teraj.
renne Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Pa ima gomila robe koja je sa etiketom neke inostrane prodavnice. To je pogotovo u bosni rašireno
ivy Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 (edited) pre neki dan je bio dokumentarac na hrt-u o donacijama garderobe evropskog crvenog krsta i raznih evropskih organizacija zavrsava preprodana u Africi i koliko se zaradjuje i bogati na tome a sa druge strane je potpuno preplavilo trziste i unistilo tekstilne industrije i radna mesta u mnogim zemljamaevo sinopsis Prevara s nošenom odjećom, dokumentarni filmSECOND-HAND CLOTHING SCAMMilijuni ljudi iz bogatih zemalja doniraju svoju staru odjeću s pretpostavkom da će biti podijeljena siromašnim ljudima diljem svijeta. No većina te odjeće zapravo nekome donosi profit. Više od 60% odjeće završi u Africi gdje je mjesno tržište preplavljeno jeftinom odjećom, što izravno pogađa tekstilnu industriju na kontinentu. bas sam se smorila zbog toga..i ko zna kakvo je to muljanje i kod nas...jer se stvari npr na novosadskom Najlonu prodaju i po 20,30din..za 100-200din je vec skuplja roba..misim sa jedne strane je zalosno sto je tako i sto smo primorani to da kupujemo..a sa druge mi je drago jer bas moze svasta super da se iskopa za male pare skoro ili potpuno novo i ugl firmirano...ok,jesu to ugl te konfekcijeske i marke nizeg kvaliteta tipa H&M,C&A,More&More..ali i za te nove nekvalitetne krpe se daje previse novca u njihovim radnjama meni vec odavno ne pada na pamet da dajem silne pare za precenjene nove krpe Edited September 18, 2014 by ivy
wall Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Pa ima gomila robe koja je sa etiketom neke inostrane prodavnice. To je pogotovo u bosni rašireno E to.Kažu uglavnom to poskidaju da ih ne drndaju na carini ali kako dolaze džakovi... Komšinica držala ili još drži jedan... Snadbeva se u BG, Subotici. Kupuje na kg, sortira, složi i da mu cenu. Valjda nekoliko njih to uvozi a oni su druga ruka.
boshoku Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Ja cu tek krajem novembra doci za ispit. kao golja? dok ti to završiš, umreće forum...
fluffy Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Pre dva dana pazarih divne (meni : ) pantalone na tregere, koje sam nekoć prezirala... ali, bez dugmića, zašivene, te džabe, tričavih 400 rsd :) Dopala mi se boja, a i setiše me na mlados'... setih se i jednog ortaka, kako su mu 'nako "elegantno popunjenom" simpa čučale Dovršila sam ih za dodatnih 200 i eto pantalona za 600...
fluffy Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 pre neki dan je bio dokumentarac na hrt-u o donacijama garderobe evropskog crvenog krsta i raznih evropskih organizacija zavrsava preprodana u Africi i koliko se zaradjuje i bogati na tome a sa druge strane je potpuno preplavilo trziste i unistilo tekstilne industrije i radna mesta u mnogim zemljama evo sinopsis bas sam se smorila zbog toga..i ko zna kakvo je to muljanje i kod nas...jer se stvari npr na novosadskom Najlonu prodaju i po 20,30din..za 100-200din je vec skuplja roba..misim sa jedne strane je zalosno sto je tako i sto smo primorani to da kupujemo..a sa druge mi je drago jer bas moze svasta super da se iskopa za male pare skoro ili potpuno novo i ugl firmirano...ok,jesu to ugl te konfekcijeske i marke nizeg kvaliteta tipa H&M,C&A,More&More..ali i za te nove nekvalitetne krpe se daje previse novca u njihovim radnjama meni vec odavno ne pada na pamet da dajem silne pare za precenjene nove krpe Ja sam iz više poverljivih, aliiii baš poverljivih izvora čula da se odeća ili pomoć koja stigne u naš crveni krst često deli medj' zaposlenima... što je takodje gnusno da gnusnije ne mož' biti...
ivy Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Ja sam iz više poverljivih, aliiii baš poverljivih izvora čula da se odeća ili pomoć koja stigne u naš crveni krst često deli medj' zaposlenima... što je takodje gnusno da gnusnije ne mož' biti... pa to je javna tajna...i u domovima za raznu decu npr prvo sestre i zaposleni proberu sta valja..itd..
Singer Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 ne preterujte. gada ima svuda al nije baš da je "default" radnja
Hippie Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 stigle suuuuuuuuuuuuuuuuuuu jos samo da provalim kako da ih koristim
Singer Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 eto. od plate lepo uzmeš mašinu za veš i mašinu za sušenje veša i bole te ćoše... #`murrica_No1 #FuckYeah
salerokada Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Jet-pack! Kada sam ga uključio mislio sam da ću poleteti. Kada sam usisao "čist" tepih pola posude je bilo puno prašine. Skupo, ali vredi.
maheem Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 how much? može i na pm. poludeo sam od slabih usisivača
Recommended Posts