Jump to content
IGNORED

www.zastitaumestozabrane.com

salerokada

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, uini said:

naravno da je dvorana potpuno van svake logike, siguran sam da je čak i kod nas zabranjeno.

što se klubova tiče, bio sam u jednom profi klubu u ultra-civilizovanoj zemlji ove godine i puši se, ne bira se šta. jal' el klasiko pljuge, ajkosi, vejpovi

ali tamo odeš sa predznanjem a i ventilacija šuri k'o petrušev sinoć

Pusenje u klubovima, restoranima i pabovima je skroz OK, fasisticki smaraci neka prave nepusacke klubove, restorane i pabove za sebe ako zele da osecaju smrad samo svojih prdeza. U svim drugim zatvorenim prostorijama ne bi trebalo da se pusi.

Ali, najbolji su mi ovi sto zabranu pusenja dozivljavaju kao odraz civilizovanosti.:laugh:

• +1 2
  • Haha 1
  • -1 8
Posted

Naravno da ne bi trebalo i ne treba, jer to što vi narkomani ne možete bez svoje štetne navike, to je SAMO i ISKLJUČIVO vaš problem, aposlutno ne postoji ni jedan jedini razlog da se još neko truje i zasmrđuje zajedno sa vama.

• +1 8
Posted
13 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Naravno da ne bi trebalo i ne treba, jer to što vi narkomani ne možete bez svoje štetne navike, to je SAMO i ISKLJUČIVO vaš problem, aposlutno ne postoji ni jedan jedini razlog da se još neko truje i zasmrđuje zajedno sa vama.

Niko nije ni rekao da je to bilo ciji problem ili izbor osim nas. Nas problem ste vi ropski drljavci koji biste da ceo svet igra kako vi svirate i zabranili biste svakog ko ne lici na vas, ne misli kao vi, ne radi sto i vi i ne ponasa se kao vi. A u stvari ste u svemu tome toliko jadni da bi svaki covek uradio sve sto moze da  ni na koji nacin ne bude povezan sa vama. Niko vama ne brani da imate svoje pabove, restorane, klubove, vi nama branite da imamo nase jer ne mozete da podnesete da postoji mesto na kojem ne mozete da praktikujete vasu jedinu zivotnu naviku - da budete jadni.

• +1 1
  • Haha 1
  • -1 5
  • Tužno 1
Posted

Ja ne mogu da vjerujem šta čitam. Samo teški zavisnik može ovako da rezonuje.

Ma zapravo ne znam što se čudim, imao sam toliko razgovora na tu temu, i očigledno je da pušači ne prihvataju taj smrad cigareta i vjeruju da su opasnosti od pušenja (pa čak i pasivnog) samo teorije zavjere.

Znači ili je ono tipično ponašanje zavisnika koji ne prihvata realnost i pakuje to u priču o "borbi za svoja prava i slobodu,"  ili je čisto  nevaspitanje. 

• +1 9
Posted
On 1. 12. 2024. at 0:51, red star forever said:

Ja ne mogu da vjerujem šta čitam. Samo teški zavisnik može ovako da rezonuje.

Ma zapravo ne znam što se čudim, imao sam toliko razgovora na tu temu, i očigledno je da pušači ne prihvataju taj smrad cigareta i vjeruju da su opasnosti od pušenja (pa čak i pasivnog) samo teorije zavjere.

Znači ili je ono tipično ponašanje zavisnika koji ne prihvata realnost i pakuje to u priču o "borbi za svoja prava i slobodu,"  ili je čisto  nevaspitanje. 

Druze, lupas gluposti, kao i svi koji puse ideju zabrane kao civilizacijsko dostignuce. Ja ne pusim nikad ni u jednom javnom prostoru, ne pusim na ulici osim kad sam prinudjen jer povremeno otputujem u neku drzavu u kojoj su * kakvi su ljudi u vecini, uspeli da podvale opstu zabranu pusenja, pusim samo kuci u za to predvidjenim prostorijama i u privatnim prostorima koji sluze za provod i zabavu. U tim prostorima su vlasnici objekta ti koji treba da odluce da li u njihovim objektima moze ili ne moze da se pusi. Ako vlasnik odluci da ne moze necu tamo pusiti ili necu tamo ici. Ako odluce da moze, ne vidim kakav problem bilo koji nepusac moze da ima s tim, dovoljno je da tamo ne ide u provod i mirna Backa. Navodno ste u vecini, vasi nepusacki lokali bi trebalo da budu izuzetno poseceni... oh, wait.

Naravno da pusaci ne prihvataju i ne treba da prihvate da im razni kolerici i histericne babe uplasene za to da mozda nece ziveti 100 godina odredjuju kako ce da se ponasaju u svom privatnom prostoru ili javnom prostoru u privatnom vlasnistvu. To je pitanje izbora a sloboda izbora je jedno od najvecih civilizacijskih dostignuca. To je tesko objasniti coveku koji je neslobodan ali vidis da se trudim iz petnih zila jer mi vas je zao. Zao mi je vaseg uplasenog palanackog odnosa prema zivotu, vase komicne iluzije da vas tamo negde ceka zdrav i dug zivot ako samo neko uspe da potpuno iskoreni pusenje. Ljudi puse stotinama godina i niko do poslednjih tridesetak godina nije padao mrtav na ulici jer je prosao pored pusaca a sada, koliko vidim, padate kao snoplje. Svaki put kad ovde u Beogradu izadjem na ulicu disem na skrge zbog vasih automobila, prljavih industrija, betoniranja svega i svacega, prozori mi spolja lice kao da se neko nabacivao blatom na njih godinama a treba da verujem u budalastinu da ako ne bude moglo da se pusi u Skadarliji svi cemo da pucamo od zdravlja i da letimo po ulici kao Avengers-i.

Hajde, jebo te. Zivite te svoje zivote i ostavite druge ljude na miru da zive svoje. Histerija je zarazna bolest, stavite masku kad izlazite na ulicu da ne zarazite neku nevinu dusu.

• +1 2
  • -1 2
Posted

Eto, vidiš. Kao narkoman.😁

Jbg, @harper lee, slažem se sa oko 99% tvojih postova ali se ovdje baš mimoilazimo. 

Meni je ovo toliko očigledno da nije ni vrijedno diskusije. Razumijem tvoju borbu, ali nisi u pravu.

A i svjestan sam da se to neće promijeniti kod ljudi dok država ne počne da radi svoj posao.

• +1 2
Posted (edited)
35 minutes ago, red star forever said:

Eto, vidiš. Kao narkoman.😁

Jbg, @harper lee, slažem se sa oko 99% tvojih postova ali se ovdje baš mimoilazimo. 

Meni je ovo toliko očigledno da nije ni vrijedno diskusije. Razumijem tvoju borbu, ali nisi u pravu.

A i svjestan sam da se to neće promijeniti kod ljudi dok država ne počne da radi svoj posao.

Druze, ta zabrana je jednostavno deo citave ove ujdurme neo-porobljavanja koja od ljudi pravi automate nesposobne da misle samostalno, zao mi je sto to ne vidis. Da li znas da je u Rusiji zabranjeno pusenje? U toj najdemokratskijoj od svih drzava, paragonu civilizacijskih sloboda, u kojoj sam svaki put kad sam isao imao svog privatnog policajca u civilu koji mi je bio najpriljezniji djak, najljubazniji kolega za doruckom u hotelu, najveseliji gost za susednim stolom koji mi veselo nazdravlja, najdrazi pratilac sa aerodroma i na aerodrom i uopste najvernija od svih vernih senki, pa i senke mog cenjenog debelog dupeta. Eto, i ta velelepna drzava se dosetila tog najveceg od svih civilizacijskih dostignuca i dokaza svekolike demokraticnosti. Veruj mi, iako to trenutno mislis ti ne zelis da takva drzava "pocne da radi svoj posao". Sama ta recenica pokazuje svu zlokobnost toga koliko ti je duh slomljen od tvoje sopstvene volje. Da drzava radi posao, da te zastiti progonom drugih, da sacuva tvoje dupe i prostre ti crveni tepih ispred svakog paba i restorana kako te ne bi ometao neki prljavi pusac. Odvajanje nije dovoljno dobro, treba ukloniti, zabraniti, izbrisati svaki trag. Za njihovo dobro, svakako.:laugh:

Notorno pitanje svih pitanja vezano za onaj poslednji svetski rat je kako su Nemci i generalno evropski narodi tako lako dozvolili fasizmu i nacizmu da im uzme dusu, ko su ti ljudi koji su prijavljivali jevrejsku decu jer "zakon tako kaze, drzava je pocela da radi svoj posao i ja tu nemam sta da dodam". Sam si sebi dao odgovor, to su isti inace dobri, vredni i plemeniti ljudi kao sto ste ti ili Laki koji veruju u benevolentne drzave koje treba da rade svoj posao. I imali su valjan role model, dobri Adolf je bio pobornik zdravog zivota i, zamisli cuda, nije pusio. Jebi ga, ja biram da sednem i izbistrim filozofiju univerzuma sa Sartrom koji je pusio kao Turcin i Ajnstajnom koji je duvanio lulu, sto je jos sto puta gore, vi se izvolite druziti sa stanovitim austrijskim nepusacem i vegetarijancem koji je voleo pse. Ima valjda i tu nekog zadovoljstva ali ja ga nekako ne nalazim. Ne mogu cak ni da kazem da mi je zao zbog toga, pomiren sam sa sudbinom da ne mozes starog psa nauciti novim trikovima. Znam samo da sam u zivotu sretao neke zaista velike ljude, pusace i nepusace, niko od njih nikada nijednu lepu rec nije rekao o toj zabrani i pratecoj histeriji pravovernih nikogovica.

Uzgred, rekao sam sve sto sam imao na ovu temu. Shvatio sam jos u vreme korone da je ovo forum starih i zivotom uplasenih ljudi i ne iznenadjuje me da vas toliko ima. Pobedicete vi na kraju, lako zastraseni mediokriteti uvek pobede u realnom vremenu. Ali, nije vam dobar posao, za vas pre svega. Ja mogu i da pusim i da ne pusim, imam toliko discipline i ne zanima me previse ova tema, vi od tog duha kojeg ste pustili iz boce zbog licnog komfora necete moci da pobegnete.

Edited by harper lee
  • +1 3
  • Haha 3
  • -1 1
Posted

Ja samo ne želim da udišem otrov dok sam vani i u javnim prostorijama.

A u svojoj kući? Apsolutno tvoje carstvo, radi šta hoćeš i svi gosti treba da se prilagode tvojim pravilima ako žele da budu tu.

To meni djeluje tako jednostavno. 🤷‍♂️

• +1 3
  • Haha 1
Posted

Ja mrzim pušače jer su po difultu arogantni nasilnci koji su svoje pravo na drogiranje spremni da brane životom, da ne govorim o raznoraznim zamenama teza i suludim parabolama i parafrazama.

Ja lično sam alergičan na grinje, prašinu i duvanski dim. S tim što najbrže reagujem na ovo zadnje, sinusi mi se zatvore za minut, a tada treba dan dva da prođe da bi me pustilo.

Pa onda kada znam da ću da idem u zadimljene prostore krljam Ksizal, aktivni ugalj i C vitamin da bih nekako preživeo. "Idem u zadimljene prostorije" u stvari je loš izraz, do toga uopšte ne bi trebalo da dođe, jer po pravilu te zadimljene prostorije bi trebale biti NEZADIMLJENE, ali ko još u zemlji Srbiji na to obraća pažnju. Do duše ne samo tu. Rezultat toga je uglavnom da ako hoću da spavam, moram da se nafilujem i kapima za nos, a one što se češće upotrebljavaju, to veći problem prave. I tako u krug.

Na Lajbahu pre mesec dana u Bugaluu u Zgu riba desno od mene je palila cigaru na cigaru. Nakon nekih sat vremena sam joj rekao da em je zabranjeno em mi smeta, a ona mi rekla da joj je (u sred koncerta) DOSADNO. Onda sam joj rekao da se zabavi pušenjem kurca, em joj neće biti dosadno em je zdravije, pa mi je rekla da sam prostak.

Ljudi su pušili od pamtiveka, ali su istao tako i spaljivali veštice do pre sto godina i verovali da je zemlja ravna ploča.

NE SHVATATE, tj u stvari shvatate, ali vas boli kurac, da TRUJETE ljude oko sebe, da SMRDITE do neba, dah, odeća, koža, i da ta vaša zavisnost je ISKLJUČIVO za vaša 4 zida, tu gde možete da prcate samo sebe (i na žalost porodicu) ali ne i ostale ljudi koji ničim pod milim bogom nisu zaslužili da ih maltretirate.

I to što meni smeta duvanski dim nema apsolutno nikakve veze sa bilo čim drugim, slobodom, širinom uma, kurcima palcima, već isključivo i samo time što mi jebeno SMETA. I zdravstveno i na svaki drugi način.

• +1 6
Posted
1 hour ago, red star forever said:

Ja samo ne želim da udišem otrov dok sam vani i u javnim prostorijama.

A u svojoj kući? Apsolutno tvoje carstvo, radi šta hoćeš i svi gosti treba da se prilagode tvojim pravilima ako žele da budu tu.

To meni djeluje tako jednostavno. 🤷‍♂️

Ti shvatas u cemu je problem s ovom raspravom? Ja sam u prvom postu napisao da u svim prostorima javne namene gde pusaci i nepusaci nuzno moraju da provode vreme zajedno, ukljucujuci i sportske hale od kojih je i krenula ova sumanuta rasprava (tu postoji i argument bezbednosti ali da ne ulazim sad u to), pusenje treba i mora da bude zabranjeno, da treba da bude dozvoljeno samo u privatnim prostorima za provod i zabavu ako to zeli vlasnik prostora. Tebi i ovom muceniku ispod tebe to nije dovoljno, ti bi da zabranis svuda jer zasto da ti ne mozes da odes u neki popularni lokal gde se okupljaju i pusaci a da ne uzivas u okruzenju kakvo licno zelis da bude. On bi da zabrani jer njemu licno smeta, kao da nekog boli kurac sta njemu licno smeta ili ne smeta. I meni smeta sto mu svaki post izgleda kao kineska plasticna lamperija a pise na ovom forumu ali sta da radim, moram da trpim jer ovo nije moj privatni forum i njegovo pravo da na njemu pise je podjednako veliko koliko i moje. To su detinjasti sebicni argumenti detinjastih sebicnih ljudi koji nisu shvatili da je ceo svet prestao da se vrti oko njih onog trenutka kad su se skinuli sa majcine hrane i poceli da zive u svetu u kojem zive i drugi ljudi.

Uostalom, taj isti lik ce da ode u taj lokal u kojem je zabranjeno pusenje i da se narolja alkohola kao svinja. Ja nigde osim u narucenim studijama nisam video nikog da je umro zbog toga sto je neko zapalio cigaretu ali sam zato video mnogo ljudi koje je ubila pijana budala jer "bolje vozi kad malo popije" i mnogo zena i dece kojima je presudio kuhinjski noz jer pijanstvo razvezuje frustraciju kod budala. Kroz citavu istoriju mozda su i milioni ljudi stradali od necijih pijanstava. Hoce li on ovako vatreno da brani svoje pravo da ne bude okruzen pijanim ljudima i da trazi da se zabrani tocenje alkohola svuda i uvek? Naravno da nece. Zasto nece? Zato sto oko toga ne postoji histericna propaganda koja lovi ljude nesposobne da misle i o tome uopste ne razmislja.

Mene nepusaci malo podsecaju na ljude koje je neko naprzio da postanu vegetarijanci i koji ce da smaraju godinama svakog ko je dovoljno glup da slusa ili ne moze da pobegne kako je vegetarijanstvo super i kako se osecaju zdravije i mocnije otkako su prestali da jedu meso, a gladne oci im kao tanjiri i hoce da te ubiju od besa ako narucis porciju cevapa u njihovom prisustvu. To nije nista drugo do najobicnija frustracija. A najgori medju nepusacima su bivsi pusaci koji su "doziveli prosvetljenje", to je tek komican svet. Naravno, ne racunam ove redovne posetioce teretana, oni bar imaju izgovor zasto su im i kite i mozgovi mlohavi.

• +1 5
  • Haha 2
  • -1 1
Posted

Imam neki deja svadj feeling, da sam se već ranije svadjala sa Harperom na istu temu tako da ne dužim…

I meni ova gnusnost ogadi svaki zimski boravak u Srbiji tako da se za socijalizaciju uglavnom rukovodim ovom mapom

• +1 2
  • Hvala 4
Posted

@harper lee, sam si rekao ključnu stvar

2 hours ago, harper lee said:

da treba da bude dozvoljeno samo u privatnim prostorima za provod i zabavu ako to zeli vlasnik prostora. 

To je to, ako imaš svoju kuću, stan, možda čak i Klub Pušača.

Ali obični lokali, kafići, pabovi, aerodromi, željezničke stanice, sportske dvorane, bioskopi, pozorišta, tržni centri itd - su javna mjesta i tu bi svi trebali imati pravo da im niko ne ugrožava zdravlje.

• +1 4
Posted (edited)
52 minutes ago, red star forever said:

@harper lee, sam si rekao ključnu stvar

To je to, ako imaš svoju kuću, stan, možda čak i Klub Pušača.

Ali obični lokali, kafići, pabovi, aerodromi, željezničke stanice, sportske dvorane, bioskopi, pozorišta, tržni centri itd - su javna mjesta i tu bi svi trebali imati pravo da im niko ne ugrožava zdravlje.

ovo sto sam ja pomenuo je klub u švajcarskoj, veoma poznat, gde ljudi dolaze da slušaju elektronsku muziku i da se zabave i whatnot.

mislim da je to ipak neprimereno stavljati u ravan sa random javnim prostorom koji okuplja razne ljude. pri čemu, kao što rekoh, ventilacija je takva da ne osetiš miris duvana a kamo dim. u istom gradu imaš još 2-3 kluba za istu takvu muziku, pa ako ti se ne dopada dozvola imaš izbor.

ja sam pre pola godine a nakon 30+ godina, prestao da pušim prave cigarete, tako što vejpujem a nikada se, bar da se sećam, nisam žalio što ne mogu da pušim negde gde je zabranjeno.

sećam se opaske drugara početkom 2iljaditih, inače sporadičnog pušača, ti su u mojoj knjizi najgori, jer nisu čak ni ovisnici, puše kontekstualno  :lol:

- lik je išao u neki jazz klub u nemačkoj, mnogo voli jazz & kao, sve je strava, muzika, muzičari, ekipa ali jebo džez klub ako ne možeš da sipaš viski i zapališ neku pljugu.

@harper lee je pisao u prethodnim postovima o mogućnosti izbora kao civilizacijskoj tekovini, koja je usput (ta civilizacija) zamenjena za restriktivni modus operandi nulte tolerancije.

Edited by uini
  • Tužno 1