Jump to content
IGNORED

www.zastitaumestozabrane.com/

salerokada

Recommended Posts

Posted (edited)
...Postoji niz mogucih negativnih implikacija seksualnog cina, od nezeljene trudnoce pa do venericnih bolesti. Pa nikome na pada na pamet da u potpunosti zabranjuje seks....
Seks uglavnom nećeš konzumirati tako što ćeš otići u restoran, presamititi gospođu preko komšijskog stola tako da gospoji upadne sisa u sos holandez, ševiti je tih desetak minuta vrišteći od užitka i na kraju završiti stvar koitus interaptusom i štrcanjem po kelnerovim cvikerima.Zato seks nije zabranjen, ali silovanje jeste, a silovatelju se užitak ne uzima kao oslobađajuća okolnost. Edited by Razzmatazz
  • Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

226

• harper lee

195

• salerokada

191

• ion

186

Posted (edited)
To kaze ko? Ti? Medicina? Drzava? OK, i ti i medicina i drzava imate pravo na svoje misljenje.
ja, na osnovu znanja koje posedujem i hemijskih analiza duvanskog dima koje sam radio i čije rezultate sam gledao.u njemu ne postoji apsolutno ni jedno jedinjenje koje nije štetno po ljudsko zdravlje. kaže država na osnovu decenijamedicinskih i naučnih istraživanja posledica duvanskog dima, kažu relevatne medicinske organizacije, institucije, pojedinci. kažu organizacije za zaštitu na radu, štetnost duvanskog dima prepoznata je u radnom pravu. i tako dalje,i tako bliže. moje mišljenje je bazirano na naučnoj metodologiji i činjenicama.
Problem nastaje onda kad pokusate da iskorenite moje. Nema to nikakve veze sa uzitkom od tri, pet, deset minuta vec sa uzitkom kao kategorijom. Buduci da postoji institucija vestacke oplodnje sta je to konkretno korisno u seksu da ga ne bismo zabranili. Osim uzitka, naravno. Postoji niz mogucih negativnih implikacija seksualnog cina, od nezeljene trudnoce pa do venericnih bolesti. Pa nikome na pada na pamet da u potpunosti zabranjuje seks. Ove stvari se iskorenjuju pravilnom medicinskom i zdravstvenom kulturom. Kao sto se tako mogu iskoreniti i druge navike koje se smatraju stetnim, a da se istovremeno ne uprilicuje pseudoreligijska histerija prema onima koje te navike imaju.
tvoje i bilo čije mišljenje i lifestyle je naravno tvoja stvar. što se mene možeš da uživaš u jedenju zemlje, petingusa sitnim životinjama, jedenju maltera i udisanju lepka. ali onog trenutka kada tvoje uživanje počinje da ugrožavamoj pristup, boravak ili rad u bilo kom prostoru, naravno da me se tiče i da ti to neću dozvoliti. nema tu nikakve pseudoreligije ili nekakvog newageizma. plain and simple poštovanje prava.
Inace, lajtmotiv totalitarnih drustava je njegova fascinacija uredjenoscu i efikasnoscu i satiranje uzitka kao pokretaca odredjenih ljudskih ideja, namera i akcija. Svih totalitarnih drustava, kako onih koje smo vec videli kako funkcionisu tako i onih opisanih na ekstreman nacin iz antiutopijskih knjiga. Uzitak je nadgradnja ljudskog duha i savrseni dokaz protiv mehanicistickih teorija o coveku kao bicu cije se potrebe zavrsavaju sa "u se, na se i poda se". Uzitak je, takodje, motor estetske komponente nasih licnosti, mera nase medjusobne razlicitosti. Uzitak je dekor, boja, izgled kuce u kojoj zivimo, spolja i iznutra, moda i stil, izbor muzike, odnos prema umetnosti. Sve je to na meti totalitarnih ideja upravo zato sto tu nema sta da se odmerava, niti moze da se odmerava.
poetski, nadahutno, ali potpuno off target, ne sećam se da je neko imao ovakve orvelovske argumente.ja poglavito, poznato je da podržavam sve vrste hedonizma koja ne ugrožavaju tuđa prava i prostor. Edited by Gonzo
Posted
...Uzitak...
uzitak je i otici sesti negde s drustvom i vratiti se kuci neusmrdjen duvanskim dimom.
Posted
Svakako, 2+2=4 je toliko puta već izgovorena i potrošena fraza...slab ti je taj argument
Slab kao i tvoj... "2+2=4" posledica je jednog sistema sa tačno definisanim skupovima, operacijama, nizom pravila... Logična doslednost tog sistema čini tu istinu, a ne njena trivijalna posledica, koja se kao pesmica ponavlja...Šta ako se u "javnoj borbi" strašne manjinje upravo pokazuju problemi tvoje "distinkcije"?Ispada, da bi trebalo da navijaš za uspeh peticije pušača, ukoliko želiš nekakav argument za ogromnu, ključnu i potpuno definišuću razliku "demokratskog" i "nedemokratskog"... :)
Posted
Ispada, da bi trebalo da navijaš za uspeh peticije pušača, ukoliko želiš nekakav argument za ogromnu, ključnu i potpuno definišuću razliku "demokratskog" i "nedemokratskog"... :)
Ne navijam za uspeh, ali ako se desi i politički artikuliše, poštovaću i onda svoj problem rešavati individualno ili ponovo kroz društvenu akciju za zabranu na javnim mestima. U totalitarnom društvu bi došla policija i lepo onaj štand sklonila, a aktiviste razjurila. Nije to nikakva potrošena frazeologija, nego nešto što se u nedemokratskim društvima dešava svaki dan, a u istinski demokratskim ne dešava nikada.
Posted
budi ljubazan pa objasni kakve veze imaju ova dva pitanja? da se razumemo, i da ponovim, ne smeta mi duvanski dim, pusio sam skoro 15 godina 1.5 do 2 pakle dnevno, ali mi smetaju idiotski argumenti, kao ovi koje sam citirao iznad.
Za ono poredjenje vec rekohAko smatras da ce tvoje zdravlje biti zasticenije bez pusaca onda se bori protiv toga, jebe se meni, ja cu imati gde da zapalimnpr. Ja ne pusac sedim u basti kafica blizu Zeleznicke stanice u NS- u jednom od najzagadjenijih mesta u gradu i bas mi je lakse jer nema niti jednog pusaca oko mene
Posted
U totalitarnom društvu bi došla policija i lepo onaj štand sklonila, a aktiviste razjurila. Nije to nikakva potrošena frazeologija, nego nešto što se u nedemokratskim društvima dešava svaki dan, a u istinski demokratskim ne dešava nikada.
Ovo ti dođe pomalo romantičarski...Jedan štand naspram milion puta ponovljenje floskule: "Jedan pušač, milion žrtava" (kakva histerija). I, to po: bilbordima po celom gradu, reklamama na televiziji koje finansira ministarstvo koje bolje da je ta sredstva preusmerilo na lutriju za jeftinije lekove srećnim dobitnicima...
Posted
Jedan štand naspram milion puta ponovljenje floskule: "Jedan pušač, milion žrtava" (kakva histerija). I, to po: bilbordima po celom gradu, reklamama na televiziji koje finansira ministarstvo koje bolje da je ta sredstva preusmerilo na lutriju za jeftinije lekove srećnim dobitnicima...
aj što poseduješ potpuno odsustvo toka misli i bilo kakve racionalne argumentacije, sad već prelazišgranice dobrog ukusa ovim pokušajima duhovitosti.odmori malo dok sam još dobre volje.
Posted
aj što poseduješ potpuno odsustvo toka misli i bilo kakve racionalne argumentacije, sad već prelazišgranice dobrog ukusa ovim pokušajima duhovitosti.odmori malo dok sam još dobre volje.
Nisam ni pokušao da budem duhovit. Ne vidim kako ti je citirani post mogao i ličiti na pokušaj duhovitosti...
odmori malo dok sam još dobre volje.
Šta li si ovim hteo da kažeš?
Posted
Prvo, smatram da je upoređivanje aktuelne medicine sa medicinom pre xy godina i samim tim dovođenje uopšte u pitanje štetnosti pušenja sasvim neumesno i pomalo smešno u 21. veku i samim tim korak unazad u borbi pušača za svoju stvar. Verujem da i solidan deo pušača misli isto, jer su svesni štetnosti duvana, ali svejedno duvani zato što misli da ume to da kontroliše (tj. da će moći da prestane ukoliko mečka zaigra i pred njihovim vratima), svejedno uživa u nikotinu smatrajući da je on vredan tog rizika itd - ali, bottom line, dobar deo njih ne dovodi štetnost pušenja u pitanje (svako od nas ko je pušio godinama i budio se sa bljutavim ukusom u grlu i prigodnim kašljem nije pomislio da se to dešava prosto zbog nakupljenih godina). Uglavnom, ovo je po mom mišljenju pogrešan smer i argument u celoj toj diskusiji i treba se držati prava ako išta hoćete da uradite.Da se vratimo na zabranu. Ona, naravno, jeste politička akcija, jer ne idu doktori i medicinske sestre ulicama i oduzimaju cigarete. Ali je bazirana na nekim medicinskim osnovama kao argumentu. I ne isključuje, naravno, borbu na ostalim frontovima zagađivanja - čistiji motori vozila, filteri otpadnih voda itd. Pušenje tu uopšte nije usamljeni, specijalni i izdvojeni slučaj (osim možda po tome što je dostupan svima, pa i klincima). E sad, medicina nije argument, nego podloga u ovom slučaju za generalno pravilo u društvu koje govori da je uopšteno dozvoljeno sve ono šta ne ide na štetu drugih. E sad, logika je sledeća - ako to pravilo želiš da primeniš na sve sfere života u društvu, onda moraš da ga primeniš i na pušenje, jer ono nije i ne može biti izuzetak. Ako želiš izuzetak, onda to pravilo ne važi ni u drugim oblastima koja se baziraju na tom pravilu. To jest - majstor parkira tako da totalno blokira tvoja kola - ti zoveš pauka, a oni tamo ti objasne da iz zabole žensko spolovilo što je tebe neko blokirao. Primer jeste banalan, ali stoji kao ilustracija domino efekta ukidanja prethodno navedenog pravila. Pored tog suštinskog motiva za regulaciju pušenja koji bi trebalo da važi kod nas kao nekoj usranoj civilizaciji (tj. ne gledajući na nacionalne granice), postoje naravno lokalni politički motivi, tipa želje za sinhronizacijom i integracijom sa EU, izvlačenja akciza na duvan kao na luksuznu robu i slični. Naravno, čim je regulacija preneta na politički nivo, sasvim sam siguran da i druga strana (tipa duvanskog lobija) ima sasvim dovoljno sredstava, motiva i iskustva, da je u toj političkoj areni sigurno nevina ko francuska sobarica. Drugim rečima, ima ko vas u političkoj borbi brani putem tih istih političara, ništa se ti ne brini. što se tiče prava, ja bih dozvolio da postoje mesta gde pušači mogu odvojeno da purnjaju ako žele, a da se zabrani tamo gde ne može da se odvoji. Zatim da se cena cigara poveća, kao vid novčane (de)stimulacije - kao i kod kola: što si čistiji, plaćaš manje društvu. I da se marketinške kampanje sa slikama sjebanih pluća u cilju edukacije pojavljuju što češće, jer recimo u samoj Srbiji po zvaničnim podacima ~25% ljudi nema završenu osnovnu školu (ili nema ništa od škole), pa nisam siguran koliko njih ume uopšte da pročita (ili shvati) odštampano upozorenje da pušenje šteti zdravlju.
Ah, dosli smo i do cuvenog "ta, ovo je 21. vek" argumenta. :lol: Ne vredi argument, u 22. veku ce se o medicini 21. veka govoriti isto kao sto mi govorimo o medicini 20. veka. Rozenbergove rasne teorije su se pojavile pre nekih 80 godina, dakle nakon penicilina, nakon psihoanalize, nakon niza drugih spektakularno vaznih medicinskih otkrica koja mi trenutno ne padaju na pamet zato sto jos uvek brekcem od ugodnog rucka. :) I ono sto je nekad bilo u medicini bilo je aktuelno u vreme kad se pojavilo. Da li to znaci da cemo aminovati holokaust kao zanimljivu istorijsku referencu zato sto je izvesni Rozenberg (koji je bio sve samo ne "izvestan") u to vreme bio aktuelan? Kakav je to, zaboga, argument?Ovaj boldovani deo zapravo odlicno ilustruje ono sto pokusavam vec u nizu postova da pokazem. Radi se o motivisanoj politickoj akciji i tu se ocigledno slazemo. Ono gde se ne slazemo je to cime je ta politicka akcija motivisana. Interesom nepusaca? :lol: Pa, ja cu ti iz glave sad skicirati resenje koje bi efikasnije zastitilo nepusace od pusaca od sikaniranja i ponizavanja pusaca. Ali je problem u tome da, kad presuse argumenti koji su vezani za interes nepusaca jer postaju obesmisljeni tim resenjem, smesta se okrene ploca i krene da se trtlja o zdravlju nacije :lol: i drugim opstim mestima i glupostima.Na kraju si dosao do svog resenja koje je u dlaku prepisano moje resenje iz prvog posta, s tim sto sam ja bio stroziji od tebe prema radijusu kretanja pusaca. Medjutim, ni moje ni tvoje resenje ne vredi, jer ce se brzo pojaviti neki veseljak sa argumentom "a zasto ja ne mogu da odem i uzivam bez duvanskog dima bas u svaki kafic koji mi padne na pamet". A to ti pokazuje pravu prirodu onoga sto tako zdusno pokusavate da opravdate i podrzite.
Posted
Ovo ti dođe pomalo romantičarski...Jedan štand naspram milion puta ponovljenje floskule: "Jedan pušač, milion žrtava" (kakva histerija). I, to po: bilbordima po celom gradu, reklamama na televiziji koje finansira ministarstvo koje bolje da je ta sredstva preusmerilo na lutriju za jeftinije lekove srećnim dobitnicima...
To ministarstvo nije poslao Bog na zemlju(Srbiju) nego je legalno i demokratski izbrano. Oni raspolažu javnim novcem na osnovu mandata koji smo im dali svi mi. Zašto samo jedan štand? Organizujte 10 000 štandova, platite isto toliko "reklama" na TV-u sa vašom kontra-porukom. Ne vidim problem. A to sve sasvim sigurno ne biste mogli kod nekog diktatora. Vršite društveni pritisak i sve ostalo, niko vam ne brani.
Posted
Jedva cekam dan kada cu moci negde da izadjem, a da posle toga ne moram svu svoju odecu tri dana da luftiram. Nadam se da ce sto pre biti zabranjeno pusenje u svakoj zatvorenoj prostoriji, a pusaci koji ne mogu da izdrze da ne zapale da izlaze napolje, kao sto sam ja sad prinudjen da jednom u pola sata izlazim napolje da dodjem do malo vazduha. Savrseno ce me boleti kurac za nekog koji nece moci uz cigaru da ceka da mu konobar donese kafui, u istoj meri u kojoj sad njih boli kurac sto ja ne mogu da popijem caj u lepo provetrenoj prostoriji. Taj zakon ce biti donet, ne zbog toga sto je pusenje stetno ili sto su nepusaci ugrozeni nego zato sto su iz Evrope rekli da tako treba. I da, pokenjam se na ledja onima koji mi kazu da idem u kafanu za nepusace zato sto tako nesto u mom gradu ne postoji. Vec je svojevremeno bila rasprava na ovu temu i dosli smo do zakljucka da ako neko zeli da popije pice u nezadimljenoj prostoriji to moze da ostvari samo u decijim igraonicama.
Rece covek koji ne propusta priliku da posle forumskog fudbala zasedne u kafanu, naruci pivo u krigli i prospe seriju saljivih traktata na racun Beowla kad ovaj naruci caj. E, pa pokenjacu se ja tebi na ledja sledeci put kad budes krenuo sa nama u kafanu. :lol:
Posted
Na kraju si dosao do svog resenja koje je u dlaku prepisano moje resenje iz prvog posta, s tim sto sam ja bio stroziji od tebe prema radijusu kretanja pusaca. Medjutim, ni moje ni tvoje resenje ne vredi, jer ce se brzo pojaviti neki veseljak sa argumentom "a zasto ja ne mogu da odem i uzivam bez duvanskog dima bas u svaki kafic koji mi padne na pamet". A to ti pokazuje pravu prirodu onoga sto tako zdusno pokusavate da opravdate i podrzite.
pa naravno, ili si možda protiv prava slobodnog pristupa javnim objektima?
Posted
Seks uglavnom nećeš konzumirati tako što ćeš otići u restoran, presamititi gospođu preko komšijskog stola tako da gospoji upadne sisa u sos holandez, ševiti je tih desetak minuta vrišteći od užitka i na kraju završiti stvar koitus interaptusom i štrcanjem po kelnerovim cvikerima.
Sto da ne? Otvorim svoj restoran, ispratim poslednjeg gosta, zakljucam vrata, navucem zavese i svet je nasa avlija. Pa, kad mi na vrata zakuca neki moralista da mi kenja o tome kako se to ne radi u javnom prostoru istamburam ga bejzbol palicom i nastavim. Bre, Bato, ja skupljam godine a ti postao mator. :lol:
Posted
Sto da ne? Otvorim svoj restoran, ispratim poslednjeg gosta, zakljucam vrata, navucem zavese i svet je nasa avlija. Pa, kad mi na vrata zakuca neki moralista da mi kenja o tome kako se to ne radi u javnom prostoru istamburam ga bejzbol palicom i nastavim. Bre, Bato, ja skupljam godine a ti postao mator. laugh.gif
pa to je druga stvar, ispratio si sve kojima to može da smeta, zaključao radnju i prepustio se uživanju.to vam niko ne spori. :)