Hella Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 meni glupo da ih ne optužuju ni za šta jesu mađari lepo uveli beskućništvo u kriminalne prestupe Foreign nationals arrested by the police – including EU citizens – will be deported even if they are not convicted of any crime. The move follows a pilot scheme in London under which 2,091 migrants have been kicked out, including more than 100 from Poland and Romania. It can be hard to remove EU nationals because of free movement rules, but the crackdown will use European law stating that if people want to remain here, they must be exercising their right to work or be self-sufficient. This could be used to tackle groups such as the notorious Park Lane beggars, a group largely from Eastern European countries such as Romania which has haunted the central London area. Rough sleepers: Romanian migrants near Park Lane in London. Beggars could be targeted by Operation Nexus Now, police who arrest EU nationals for offences such as begging will hand their cases over to immigration officials. They will then be kicked out and barred from returning for at least a year. Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2615407/EU-crime-suspects-kicked-without-charged.html#ixzz30GwarrTx Link to comment
Muwan Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 (edited) Osiguravajuća kompanija sugeriše da Romi namerno ginu u saobraćajkama kako bi naplatili osiguranje. Edited June 5, 2014 by beowl Link to comment
Pontijak Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 jbt. procitao tekst i nemam reci Link to comment
Аврам Гојић Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 Osiguravajuća kompanija sugeriše da Romi namerno ginu u saobraćajkama kako bi naplatili osiguranje. Postavio na topic o neonacizmu. heavy shit, ne znam sta da kazem. Link to comment
pacey defender Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 „Takovo“: Nema rasizma - Odluka po zahtevu za naknadu štete i odgovor na tužbu nisu rasistički, istima se ne omavaložavaju oštećeni, već se traže adekvatni i potrebni dokazi, na osnovu kojih se može utvrditi osnov za naknadu i visina štete. Nijedan od dokumenata ne sadrži obrazloženje koje ste citirali, pa samim tim ni odluka po zahtevu za naknadu štete ni odgovor na tužbu nisu i ne mogu biti primer kršenja ljudskih prava i nacionalne diskriminacije. Kategorički tvrdimo da u ovom slučaju nije bilo namere radnji ili postupanja usmerenih na kršenje ljudskih prava - kažu u ovoj kući. Ko je i šta je Takovo? Odnosno, šta je sve u posrednoj i neposrednoj vezi sa tom firmom? Da znam da izbegavam. Treba ih govnima mazati. Ovo vađenje je skandalozno. Meni je iskreno drago da nisu uložili elementarni napor da sačine valjano korporativno saopštenje. Što kaže Raylan Givens kada Dewey Crowe daje iskaz u policiji - you should go with that in court. Link to comment
Аврам Гојић Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 javnost je postigla konsenzus da je čovek namerno poginuo kako bi prevario osiguranje. Bez-foliranja Četvrtak, 05. 06. 2014. 18:30h neregistrovan korisnik @Zrljko-P : Više verujem osiguranju nego romima, izvinite romi ali vi ste me (bez izuzetka) tome naučili. Preporuka: +262 -90 Link to comment
Muwan Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Ko je i šta je Takovo? Odnosno, šta je sve u posrednoj i neposrednoj vezi sa tom firmom? Da znam da izbegavam. Takovo osiguranje, jedna od domaćinskih kuća. Minoran tržišni udeo, partijske kombine i tako to. Teško da bi nekada i naleteo na njih, ovde se pojavljuju jer je polisa obaveznog osiguranja vozila koje je učestvovalo u sudaru izvađena kod njih. Eto, možda možeš da eksplicitno tražiš od svog agenta koji ti radi auto osiguranje da izbegne ovu đubrad. Link to comment
ToniAdams Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Osiguravajuća kompanija sugeriše da Romi namerno ginu u saobraćajkama kako bi naplatili osiguranje. zivote. ne znam da li sam nesto besprizornije u skorije vreme procitao. Link to comment
pacey defender Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Hvala, Beowl. Sta-Srbijo Četvrtak, 05. 06. 2014. 18:30hneregistrovan korisnik @Zrljko-P : U Smederevskoj Palanci su romi pokupili vecinu pomoci za poplave iako je vecina njih na brdu iznad grada. Dela govore protiv njih, da se vecina njih ponasa ljudski, ne bi se ovakve stvari desavale. Kata Četvrtak, 05. 06. 2014. 18:14hneregistrovan korisnik @Zrljko-P : Nisam rasista, ali romi stalno pokusavaju da izvuku nesto igrajuci na kartu da su diskriminisani i tako dalje...Radim u osiguranju, ne u Srbiji, i iz iskustva mogu reci da na sve nacine sano pokusavaju da naprave neku malverzaciju i izvuku novac na bilo koji nacin, samo da ne moraju da rade!!! Prvi su sto se tice zahteva za sve vrste pomoci, mladi i radno sposobni su na birou i primaju pomoc( koja uopste nije mala oko 800e mesecno)...Sto se konkretnog slucaja tice zao mi je porodice, uzasno je kroz sta prolaze, ali auto je registrovan za 5 osoba tako da osiguranje nije u obavezi da nadoknadi stetu jer se ocigledno radi o povredi uslova osiguranja! MD Četvrtak, 05. 06. 2014. 18:49hneregistrovan korisnik @losMi : Najiskrenije, Srbi su najdiskriminisanija nacija u sopstvenoj drzavi. Svi ostali imaju svoja udruzenja i preko njih ostvaruju prava bas na osnovu poziva na rasnu diskriminaciju. Ne branim i ne napadam nikoga, ali se trudim da budem iskrna. Sedmoro u autu... Pa gde stadose pobogu? Link to comment
Hella Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 jesam rasista ali u ovom slučaju osiguranje nije u pravu nikako da mi puste ovaj komentar jel ima neko vezu u blicu Link to comment
Uskebasi Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Osiguravajuća kompanija sugeriše da Romi namerno ginu u saobraćajkama kako bi naplatili osiguranje. Ko je imao priliku da prati postupke u kojima ucestvuju zastupnici osiguranja (bilo kog) mogao je da primeti da su oni po pravilu najveci olos kojima je primarna karakteristika bezobzirnost i odsustvo empatije prema zrtvama nesreca i njihovim porodicama, pa zbog toga se u tim postupcima mogu sresti prilicno bolesni stavovi. Od njih su gori samo zastupnici RFZO. Zbog toga ne mislim da je u pitanju rasizam, jer se oni jednako bezobzirno odnose prema svima. A ako sam na osnovu nekog iskustva uspeo da ukapiram sta su hteli da kazu, onda mi deluje da je njihova logika bila sledeca: - jedan stetni dogadjaj se posmatra kao jedna celina i ukupna steta za sva lica moze ici do limita osigurane sume za jedan stetni dogadjaj - romske porodice imaju dosta clanova kojima pripada naknada stete, pa u konkretnom slucaju ima dosta odstetnih zahteva za isti stetni dogadjaj - svi zahtevi se moraju uklopiti u osiguranu sumu, pa nije moguce isplatiti one iznose koji bi im inace pripadali (npr. ako je osigurana suma 10 miliona dinara, a prema aktuelnoj sudskoj praksi bi im pripalo po 700k dinara, u slucaju da ima 20+ lica kojima pripada naknada, tim licima ne bi moglo biti isplaceno po 700k, jer bi tako presli limit, pa bi ili neko ostao bez naknade, ili bi svima bila umanjena). E sad, moguce da u ovom slucaju ima i nesto vise i da je zaista po sredi rasizam. Link to comment
Hella Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Mlada glumica Nina Janković prošle nedelje udala se za dugogodišnjeg izabranika Mateju Dičića. Datum venčanja znao se mesecima unapred jer je i sama o tome pričala, a novinarske ekipe koje su se pojavile kako bi ispratile njeno venčanje, nisu je obradovale, toliko da ih je uporedila s Romima, koji su je jednako iznervirali, jer su kako je kazala u emsiji "Glamur" uništili jedan od njenih najlepših trenutaka u životu. - Ispred crkve Sv. Marka, ima toliko Roma, koji toliko vuku ljude, da im ližu cipele, da žena baca bebu drugima, mislim, meni je to stvarno… Ja ne znam ko to treba i šta treba, da se uradi ali mislim, meni je to stvarno… To stvarno deo koji ti remeti, uništava ti neke od najlepših trenutaka u životu - ispričala je glumica i dodala da upravo zbog novinara i Roma nije bacala bidermajer ispred crkve Svetog Marka gde je i održano venčanje. - Nisam bacila iz dva razloga, to su novinari i Romi, eto kad moram jedno sa drugima da poredim objasnila je Nina i nastavila: - Jako me je iznerviralo to što su, naravno, ispred crkve, ispred ulaza u crkvu, novinari saletali pitanjima: "Da li si ispunila devojački san"? Pošto sam ja fer i korektna, mislila sam da će, iskreno, biti fer i korektni prema meni. Ako zamolim nešto i ako to ne želim, što onda to radite? Samim tim, su i meni sada pali u očima i znam kome ću sad da dajem intervjue, a kome ne - objasnila je Nina, pomalo ljuta dolaskom pojedinih medija. http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/34733/osula-paljbu-nina-jankovic-novinari-i-romi-su-mi-unistili-svadbu-video Link to comment
Recommended Posts