Jump to content

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Featured Replies

gipsy dub fondation!rula ciga.

• 3 weeks later...

Jad.ovno. angry.gif

• 5 months later...
"I čuđahu se nauci njegovoj vrlo; jer riječ njegova bješe silna."
sećam se da su pre nekog vremena dabović i morgana rekli da je b92 obični kolporter vladinih saopštenja, a onda je jedan dobro vaspitani i smerni mladić prozborio istinu - da je b92 u stvari ljosnuo na nivo e-novina zbog tendencioznih podmetačina u naslovima koji se za 180° razlikuju od realnosti u tekstu.
Blok 72: Proterivanje Roma u martuIzvor: Tanjug ponedeljak 19.12.2011 | 17:36Beograd -- Raseljavanje nehigijenskog romskog naselja u bloku 72 na Novom Beogradu neće se obaviti tokom zimskog perioda, već u proleće 2012, u martu. Na sastanku predstavnika Uprave za ljudska i manjinska prava, Komesarijata za izbeglice, Romskog nacionalnog saveta, civilnog sektora, grada Beograda i ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Olivera Dulića dogovoreno je da se raseljavanje obavi po svim međunarodnim standardima i konvencijama, čiji je Srbija potisnik. Na ovaj način ministarstvo je pokazalo ne samo interesovanje, već i spremnost da reši problem zbrinjavanja romskih porodica koje žive trenutno na ovoj lokaciji.

Edited by Hella

Blok 72: Proterivanje Roma u martu
biggrin.gifOvo sam i ja danas primetio i nisam znao da li da se smejem ili plačem.edit: još uvek stoji

Edited by Anonymous

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • Author

Neka desavanja u zemlji pred samim ulaskom u EU: mestani Skabrnje kod Zadra ogradjuju parcelu, koja pripada Romima, zicanom ogradom. Policija ih u tome ne sprecava.

Buru negodovanja izazvalo je trogodišnje romsko dijete koje su prije nekoliko dana pitali odakle je, a maleni je kazao da je iz Škabrnje.- Bit će vas uskoro više nego Škabrnjske djece! Ići će i u vrtić i u školu. To me do kraja dotuklo - pobunila se prosvjednica Tatjana.
Kao i Resnicani, i ovi ljudi kazu da nisu rasisti i ne mrze nikoga. Oni samo zele da budu svoji na svome.edit: ko ima zivaca, neka pogleda i komentare.

Edited by Marko M. Dabovic

Neka desavanja u zemlji pred samim ulaskom u EU: mestani Skabrnje kod Zadra ogradjuju parcelu, koja pripada Romima, zicanom ogradom. Policija ih u tome ne sprecava.Kao i Resnicani, i ovi ljudi kazu da nisu rasisti i ne mrze nikoga. Oni samo zele da budu svoji na svome.edit: ko ima zivaca, neka pogleda i komentare.
Potpuno ih razumem jedva su se resili Srba sad opet Cigani. Svako mesto treba da ima serifa koji pazi da se ne muvaju ili doseljavaju kakvi sumnjivi stranci.
  • Author

mala korekcija, druge novine prenele su da je na mitingu nezadovoljnih nacista receno da u tom selu nikada nije bilo Srba ni Cigana i da ce tako i ostati.

Nije baš za utehu, ali bude ti nekako lakše kad znaš da od tvojihtm idiota ima i većih. A komentari sa 24h su genijalni, oduševile me intervencije uredništva - šta je tek sklonjeno kad je onolika bolest ostala...

• Author
Nije baš za utehu, ali bude ti nekako lakše kad znaš da od tvojihtm idiota ima i većih.
slazem se, mi nismo bas ovoliko zabrazdili. mada, sto kazes, nije to neka uteha
U svetlu savremenih napora na obnavljanju vere u održiv razvoj grada Beograda, a ne bih se čudio ni da se i drugi gradovi povedu svetlim beogradskim primerom, postavljam pitanje forumskom populi-ju:Da li se zalažete za humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina, sa izuzetkom onih koji imaju prijavljeno prebivalište tamo gde žive?
Vaso, da preformulisemo tvoju postavku: Da li se zalažete za humano preseljenje drzavljana Srbije izvan gradskih sredinaKako onda to zvuci?
545625_3707087363176_1455324496_33199555_2135602124_n.jpg
dobar deo ljudi u srbiji se potpuno slaze s ovim "romi su romi" skotom. kad malo bolje razmislim, ni najmanje mi nije zao sto tu vecinu bagra na vlasti pljacka, laze, maltretira i gura u nove sukobe. zao mi ono malo normalnih a sto se ove stoke tice - njima je i grobar mek.