Jump to content
IGNORED

mladje kategorije

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
On 28.5.2022. at 23:16, Micko8 said:

Danilovicev sin navodno prelazi u Megu:)

Dete je stvarno talentovano i interesantno,ali i te kako i sebicno.U prvoj utakmici na polufinalnom turniru ako se secam dobro sutnuo je 18 trojki,dao 2 ali ogromnu slobodu ima.

Inace Zvezda najurila Klipu i sve strucnjake iz mladjih kategorija.

Klipu menja Antonic.

Posted
11 hours ago, Блок_64 said:

Dete je stvarno talentovano i interesantno,ali i te kako i sebicno.U prvoj utakmici na polufinalnom turniru ako se secam dobro sutnuo je 18 trojki,dao 2 ali ogromnu slobodu ima.

i treba tako da bude, najgore da se deca od 14 godina guraju u neke sablonske timske igre, ima kad ce to da dodje na red. 

• +1 1
Posted
2 hours ago, Joe D said:

i treba tako da bude, najgore da se deca od 14 godina guraju u neke sablonske timske igre, ima kad ce to da dodje na red. 

Ok, ima valjda nešto i između šablonske igre i sebičnosti?

Čak mislim da sebičnost nije najveći problem, to se leči s godinama. Ali, on ako sa 14 godina ne nauči da "vidi" ostatak ekipe, neće ih videti ni sa 22.

Posted

Deca do 15 godina se pospešuju da igraju 1 na 1, takav je i sistem i na utakmicama a i na treningu. Drugi deo je donošenje odluka. To su dve najbitnije stvari. Individualnu tehniku i taktiku  ovde ne ubrajam jer je to drugi aspekt razvoja. Cilj mladih kategorija je da ti izbaciš igrača ali moraš da misliš malo i na drugu decu. Nije 14,15 godina kraj igračkog razvoja tako da ako dozvoliš da neko privatizuje ekipu a ostali samo da stoje i prave spejsing, meni se to ne svidja. Mada ja gledajući malog Danilovića i uživo nisam stekao utisak da je to previše sebično iako on igra sa 07 a 08 je. Ovu utakmicu gde je ispalio 18 trojki nisam gledao ali on je i zbog konstitucije i zbog činjenice da igra sa malo fizički jačima više orijentisan na šut u svojoj igri svakako. Idealna postavka nekog napada u ovom nivou je kontinuiran motion offense i to bih rekao čak 5-out osim u ekstremnim slučajevima. Iz tog napada ćeš svakako u dosta slučajeva rešavati 1na1 ili izlaskom iz bloka uz blagu prednost što će naterati odbranu da pomaže a tebe da donosiš odluke. Problem je što kod nas generalno vidim da se rade neki napadi iz uručenja koja u tom uzrastu i nemaju nekakvog smisla osim što blago pripremaju igrače na pnr igru. Mislim da je kod nas najveći problem u kadetskom uzrastu kada se igrač uvodi u neki sistem i kada se pravila menjaju. Zbog toga se ne bih složio sa Joe D da ima vremena za uvodjenje. Mora to uporedo već u pionirsko uzrastu iako je to sizifov posao. 

• +1 1
Posted (edited)

@Profesionalac

ne slazem se. mnogo se lakse nauci citanje igre nego individualna kreacija kad dodjes neki visi nivo. bogdana sam gledao u zitku, taj nije video sut koji mu se  nije svideo. ostalo je doslo.

1 na 1 napad i odbrana su postali prilicno zapostaljeni u nasim mladjim kategorijama. i ovo pricamo o pionirskom uzrastu, tu prakticno nista drugo i ne treba da se igra. vec kad dodju u kadete, zabroavi da vidis neku kreaciju. zato i ne mozemo da izbacimo beka 10 godina.

Edited by Joe D
  • +1 1
Posted

@Joe D

Za zapostavljenost igre 1-1 (napad i odbrana) se 100% slažem. 1-1 i šut treba da budu osnova svakog programa.

Ali se slažem i sa @theanswer ovde:

27 minutes ago, theanswer said:

Cilj mladih kategorija je da ti izbaciš igrača ali moraš da misliš malo i na drugu decu. Nije 14,15 godina kraj igračkog razvoja tako da ako dozvoliš da neko privatizuje ekipu a ostali samo da stoje i prave spejsing

Posted

1 na 1 odbrana je loša na svim nivoima, 1 na 1 napad je faktički i jedino nešto što sme da se praktikuje na u15 tako da se ne bih složio da je zapostavljen do tada. Nije svaki 1 na 1 napad izolacija. U kadetskom uzrastu ide problem gde dete iz jednog sistema prelazi u drugi a problem je što se pravi takav sistem na u16 u17 koji malo ima veze sa svim onim do tada. 

Danas malo ko ima luksuz da pravi igrače, zato oni i idu u Megu. Sistem sporta pa i košarke je postavljen na članarinama tako da jbg. 

Posted (edited)
15 hours ago, Блок_64 said:

Inace Zvezda najurila Klipu i sve strucnjake iz mladjih kategorija.

Klipu menja Antonic.

On i rumun su imali potpunu slobodu u igri Partizana , mada rumun je nesto vise forsiran , rekao bi da im je on bio glavni igrac u ekipi.

Edited by Micko8
Posted

Ne znam, ali činjenica je da nam izlaze bekovi/niska krila koja imaju ogromnih problema sa spuštanjem lopte na parket.

Odbrane su jezive, jer pola trenera više vremena potroši na pokušaje maskiranja zona, nego na radu na tom segmentu.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

tri borceva u petorci :wub:

mada, od kad sam se ukljucio sjebali su sve sto su mogli :laugh:

Edited by pbg12345
  • 2 weeks later...