darling Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 jedu mi se rezanci s makom.kako se to pravi? znam, nista nije kao domaci rezanci. da l su to oni sto prodaju koradzijke na pijaci? koliko grama jedna porcija? ne mogu da ocenim, nisam radila s tim rezancima. onda, da l samo zaspem makom i secerom, ili da skuvam mak kao za strudlu? ide neka masnoca u to, maslac, u kojoj fazi?
dig_chohano Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Isto ko za štrudlu, samo rneš malo više mleka, i onda tako ukuvano preliješ preko rezanaca, pa posle cukriš dodatno ako treba.
betty Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 shiitake. sta sa njima? kupujem ih sveze, spremam kao i ostale pecurke, i nikad nemaju onaj intenzivni ukus koji imaju u restoranima.
darling Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Isto ko za štrudlu, samo rneš malo više mleka, i onda tako ukuvano preliješ preko rezanaca, pa posle cukriš dodatno ako treba.fala fala, tako i ja uobicajeno, nekad i ispustim rezance, pa jedem samo kuvani mak, al sam ja intuitivno dosla do tog recepta/resenja.neki sto im je poreklo iz vojvodine konzervativno tvrde da to moze samo sa domacim babinim rezancima i bez ikakvog mleka, samo se zasipa makom i secerom. isto tako i s orasima.
aram Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 shiitake. sta sa njima? kupujem ih sveze, spremam kao i ostale pecurke, i nikad nemaju onaj intenzivni ukus koji imaju u restoranima. mozda ih mucis previse? probaj kracu termicku obradu.ili moj, u poslednje vreme, omiljeni nacin:2 cena bluka istucas u avanu, dodas prstohvat bibera, 3 kasike mulja, 1 kasiku sezamovog ulja, po kasicicu-dve soja sosa i belog vina i sve lepo izmesas. cele kapice zalijes unutra ovim, da se lepo i ravnomerno natope, malo posolis i rknes u rernu na 180 stepena, oko pola sata (zavisi od velicine). ili jos bolje na gril i njami :)
yolo Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 kud pomenuste mak, sad me na poslu progoni narkolepticka ekstaza koju uvek osecam nakon konzumacije istog, narocito ako mi secer ode na 20.
kud u maglu Simoviću Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 spravio jogurt corbu, idealno za vrele dane1l jogurta, biber, so(kasicica), mirodjija, celer izrendan na najsitnije, krastavac svez izrendan na malo krupnije, tost ili kubeti s malo belog luka na maslinovom ulju proprziti(tek da uhvate boju). Kubete u tanjir, preko njih "corbu" i stvar resena :)
Frank Pembleton Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 spravio jogurt corbu, idealno za vrele dane1l jogurta, biber, so(kasicica), mirodjija, celer izrendan na najsitnije, krastavac svez izrendan na malo krupnije, tost ili kubeti s malo belog luka na maslinovom ulju proprziti(tek da uhvate boju). Kubete u tanjir, preko njih "corbu" i stvar resena :)slicno kao tarator...
prima Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Timijan je slican majčinoj dušici, ali je viši i stabljika mu ne puzi po zemlji, nego raste uspravno (do 30 cm); listovi su uži, cvasti nisu tako zbijene i biljka ne raste kod nas divlje, nego se gaji.e pa zbunjuje to sto i na ovoj slici ovo sto je blize puzi, a ponegde i pise da t bas puzi thymus vulgaris = obican, zbunastithymus citriodorus = puzavica, cvrsto se vezuje za podlogu, odgovara joj suncano i zavetrinaja imam (naravno) puzajuci i zovem ga timigotovo, ajme (ignorisite pesto zalutao u kadar) mjau za zalutalog
ToniAdams Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 (edited) pa onaj sa morskim plodovima je nazanimljiviji.prvo izdinstas bluk na mulju, dodas malslinke, pa zacine (bosiljak, persun, papar), onda dzoknes smrznute plodove iz maksija na nekolko minuta uz mesanje, pa pelat, pa sunes bela vina da se prokrcka. napravis rizoto po ovoj recepturi: 1. U kipuću vodu stavite kocke za juhu i kuhajte oko 5 minuta. 2. Na ugrijanome maslacu kratko popecite nasjeckani luk i lagano ga pirjajte podlijevajući juhom. 3. Dodajte opranu rižu, kratko je popecite i pirjajte postupno je zalijevajući vrućom juhom uz neprekidno miješanje. 4. Pred kraj pirjanja dodajte vino, Vegetu i šafran, a zatim parmezan.posle stavis da se sjedine sadrzaji 2 serpe, malo prokrckas i zderes.edit: sam sam ovo skarabudzio po zivotinjskom instiktu, ako neko ima predlog il primedbu, pucajte. Edited August 8, 2010 by ToniAdams
aram Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 jesi probao sa sparglama?Vrhove odseces i prokuvas 2 minuta, pa ostavis sa strane, ostatak asparagusa skuvas 10-tak minuta, sa malo vode u kojoj su se kuvali izblendas. Standardno napravis rizoto, pa pred sam kraj umesas ovaj pire. Sklonis s vatre, umesas unutra parmezan, biber i vrhove. Ili prosto napravi neki sa crvenim vinom? Vrlo su yanimljivi na izgled :)a prave se sa svim i svacim, najcesce sa graskom ili vrganjima...
ToniAdams Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 garant sad jede leba i pastete i ylobno se smeje grohotom
Аврам Гојић Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 (edited) garant sad jede leba i pastete i ylobno™ se smeje grohotomNe nego razmisljam da li cu uspeti da stignem na vreme do 1 Vera™, posto neki od nas nedeljom moraju i da rade. Inace jutros sam sebi za dorucak spremio biftek koji sam vece pre strpao u marinadu od mulja i zacinskoga bilja. To sam spakovao u kutijicu sa malo kravljeg sira, 5 maslina i 4 cherry paradajza, i poneo ko covek na posao, zbogom pekaro na kurac te nabijem. Edited August 8, 2010 by vasudeva418
aram Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 garant sad jede leba i pastete i ylobno se smeje grohotommmmm, resio sam, pravim pastetu za veceru :) hvala Toni
Recommended Posts