gospa buba Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 kinoa. dajte neshto veri bejzik, nisam nikad ni pravila ni jela.sent from bubamoto
maheem Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 5 minutes ago, gospa buba said: kinoa. dajte neshto veri bejzik, nisam nikad ni pravila ni jela. sent from bubamoto Ima i sažeta verzija od 3:30. Nikad kuhao al ja bih to ko kuskus salatu - krastavac i korijander obavezan, ostalo salatno povrće po želji.
aram Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 šolja kinoe, šolja i 3/4 vode, posoljene ako ćeš je u slana jela. može i pileća supa umesto vode. pustiš da vri 15 minuta na tiho, poklopljeno. onda skloniš sa vatre i ostaviš još 10 minuta, i dalje poklopljeno. otklopiš i promešaš dobro viljuškom. ja onda obično samo u to umešam crvena luka, krastavca, paradajzčičičića, kalamata maslina i feta sira. zalijem sa malo mulja i limunovog soka, a može se i u ulje zgnječiti koji čen bluka, može se i kašika humusa ili tahinija rknuti u dresing. i salata i obrok.
Valk Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 Krčka se sve, uz neizbežna sranja* koja samo meni mogu da padnu na pamet da probam tako na divljaka. Uz šnicle će ići grašak "na gusto", to bar umem i u snu da spremim. * - ničim izazvana rešila da šnicle pržim na puteru. Naravno da je u jednom trenutku pocrneo i uvatio se za dno šerpe, srećom poslednja tura šnicli uveliko odmarala u vatrostalnoj pored. Onda uzmem novu šerpu, sunem ulje, sunem cluk i šargarepu, propržim, meso izručim na to, nalijem, pustim dok operem prvu šerpu (jer duboka) pa presipaj u nju sve i tako... Zabavno Još u jednom trenutku sve te borbe dolazi moj sin i kaže "poludeće mi glava od tog mirisa " Mislim se, jedi, bre, govna... 1 2
Ras Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 4 hours ago, renne said: Beli je za tele Samo da kažem da je teletina (šnicle) u paradajz sosu i zalivena nekim sirom (mocarela) opasno dobra! 1
Haralampije Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 3 hours ago, Valkyrie said: - ničim izazvana rešila da šnicle pržim na puteru. Naravno da je u jednom trenutku pocrneo i uvatio se za dno šerpe, srećom poslednja tura šnicli uveliko odmarala u vatrostalnoj pored. Drugi put uz puter dodaj i ulje, nece izgoreti 1
Haralampije Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 3 hours ago, aram said: paradajzčičičića gde ima ovo da se kupi?
aram Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 5 minutes ago, Haralampije said: gde ima ovo da se kupi? gde i kupusčičičići
Jumanji Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Ovo sa prošle strane liči na moju riblju salatu: - dve tune - tri kuvana jajeta - dve omanje glavice crnog luka - mleveni paradajz - biber, origano, peršunov list Sve se isecka, usitni i izmeša, pa viljuškom gnječi dok se ne dobije maziva smesa i onda se maže na tost hleb, plus se uz to pije čaj. Meni super.Kad smo kod tune salate, imam i ja jednu.- 2 konzerve tune- 2 manja prazikuka- šaka tostiranih i malo iseckanih oraha ili vise, po zelji- mulje- limunov sok- prstohvat soli- seckan persunPraziluk iseci na pola, pa na rezanca tanka, odozgo prstohvat soli i rukom ga izgnjeciti, dodati tunjevine, tostirane orahe, emulziju od limuna i malo mulja (zavisi koliko ste i da li stavili i ulje iz konzerve), umesati persun, dobro ohladiti i na prepecenom hlebu je yummy ili moze kao predjelo slobodno.
Filozof manijak Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Prvi put lično i personalno gotovim lazanje. Pročitah pre neki dan ovde na ppp nešto o tanjem filu za istu. @renne može kraće objašnjenje? Fala
renne Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Pa nemoj da pretrpavaš ni sa bešamelom ni sa crvenim mesnim sosom, iz prostog razloga da sve ne iscuri tanak sloj bešamela, pa preko toga tanak sloj mesa, pa kora, pa dok ima... 1 1
nisam ja Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 ja kupio 2 pakovanja onih svežih lazanja, a potrošio samo jedno. ima neki jednostavan pr za utrošiti ih, a ne praviti opet onu standardnu kombinaciju. il da ih zamrznem?
renne Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Ili da isečeš, napraviš taljatele recimo pa dalje standardno Ili da zamrzneš 1
gospa buba Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Ili da isečeš, napraviš taljatele recimo pa dalje standardno Ili da zamrznešovo, isechesh pa smrznesh. ja to chuvam za supu od paradajza, po pravilu.sent from bubamoto
Recommended Posts