rajka Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 nutela je zasenila druga dva predloga, koja su zapravo superija od nutele <_<
darling Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 nisu, evo ja cu avokado grejp. a nemam koricu neprskane pomorandze za pastu s lososom, tako da to otpada.
betty Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 meni bas jutros neka cudna rodbina rekla kako oni ne vole avokado.... osim sa malo secera i limuna.
rajka Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 kad si rekla secer, prvo mi palo na pamet avocado ice cream, i guglam i skoro 18M hitova. ja ipak ne bih.
katamaran Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 (edited) Hocu da napravim ovo google translate prvog dela recepta u spojleru. Ostatak nisam preveo jer planiram da ih jedem odmah po pravljenju bez ostavljanja u tegle. O tom potom ako mi se svidi we take some nice hot peppers and put on a nice pair of glovesincise the tip to remove the stalk and the seeds insidewash under running waterafter being washed put in a pot a portion of white winea part of white wine vinegara handful of salt and bring to the boilWe dive to boil the peppers washed and cook 5 minutesNow to drain the peppers upside on a clean clothand allow to dry well overnightafter this time , we begin to prepare the fillingtuna , capers and anchovies in variable quantities according to tastewe have all in a blenderfrulliamo and possibly adding a drop of oil if it is too compact until creamy Belo vino cu verovatno skroz izbaciti iz price i skuvati ih u vodi i sircetu. Bas da ne bacim minimum 300 kinti za nesto u cemu ce se kuvati 5 minuta i najverovatnije se ne bi mnogo ni osetilo na kraju. Anchovies samo da eliminisem ili da stavim neku zamenu? edit: naleteh na ovo Quite often, anchovies just provide a salty savory umami flavor base to a dish Da stavim malo msg-a umesto njih? Vuster sos mi je druga ideja jer valjda ima anchovies. edit 2: izgleda da mogu samo da stavim vise kapra umesto njih You can substitute capers for Anchovies at the rate of 1 1/2 tbsp capers (rinsed if they were in a vinegary solution) for every 6 Anchovy fillets the recipe calls for. Edited August 25, 2015 by katamaran
clandestino Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 Evo gledam na nekom portalu pocetak recepta: Sumadijska kavurma Sastojci; 1 kg crne i bele svinjske džigerice, 300 g svinjskih crevaca, 300 g kuvanog mesa od svinjske glave, 300 g svinjskog jezika, 200 g čvaraka, struk praziluka, kašika masti, 10 čenova belog luka, 5 listova lovora, so, biber, 2 kašike slatke začinske paprike I nesto se mislim kako god da se radnja dalje razvija ovo mora da bude masterpiece.
clandestino Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 duvaj ga, daj i nastavak radnje :) Ma vazi, al' zbog autorskih prava moram da napomenem da ga samo kopiram sa sajta Blic Zene (ne citam to na redovnoj bazi, pederi stop): "Crnu i belu džigericu zajedno s crevcima stavite u lonac da se kuvaju oko 40 minuta. Nakon što voda provri, prospite je i nalijte novu. Svinjsku glavu skuvajte posebno, pa odvojte meso od kostiju i iseckajte ga. U međuvremenu očistite struk praziluka, isecite ga na sitne kolutove i propržite u šerpi na vreloj masti. Skuvanu džigericu i crevca sitno iseckajte, dodajte u šerpu s lukom, a zatim i meso od svinjske glave i čvarke. Nalijte čašom vode i dodajte sitno seckani beli luk i začine. Krčkajte još pola sata. Kavurmu služite ili toplu ili je ohladite, isecite na kocke i služite kao predjelo ili kao dodatak nekom drugom predjelu."
fluffy Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 čorba: na puteru propržiti projno brašno, dodati pire od paradajza, kukuruz šećerac. kuvati par minuta, dodati majčinu dušicu i mrvu pavlake za kuvanje piletina sa pečurkama: šnicle belog pilećeg mesa preko noći ostaviti u marinadi (teriyaki sos, senf, limun sok, maslinovo ulje, biber, so) peći na teflonu. pečurke iseći na tanke listiće pa na tefon, u to dodati pavlaku za kuvanje, parmezan, začine po želji i na kraju šnicle... posuti rendanom mocarelom.
renne Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 kaze se vratila se flafi :) e sad baš.... posle svega... ko zna
aram Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 (edited) ajde, ajde, ne budi namcor :) :pogresicovek: Edited August 28, 2015 by aram
Recommended Posts