Аврам Гојић Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Ma, stavio sam marinadu od limuna, ruzmarina i maslinovog ulja, neka se cvari u tome.
LukaLaban Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Da, da... Ja sam u onome pekao. Totalno sam prevideo da hoces da ti odstoji Ostarilo se.
MayDay Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 je l ima sanse da mi se kore za pitu iz friza otope za 3h?
MayDay Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 e do mojega. ja izvadila, pa cu i da okasnim malo. dzaba ga sad bilo.
Isis Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ja sam ih odmrzavala i krace. samo budu hladne, nista im se ne desi. nema tu vode da se one razgnjecave. samo ih pazljivo razdvajaj.
duda Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ko kuva mladu cveklu treba da gori u paklu. pecena, sa sve liscem, sa malo dobrog maslinovog ulja i dobrom solju (fleur de sel)....mogu se jesti tako kao fenomenalan prilog uz bilo sta a mogu se naknadno dodatno zaciniti limunom i belim lukom, kao salata..... nema veze sa otuznim ugodjajem kuhane cvikle isprobala kupila danas kod babe cveklu, baba se kune da je neprskana al' na moj upit ''dal' bih ja to mogla da pečem u rerni'' kaže ma nikako, ima sva da se smanji k'o čvarak, nego ti to kuvaj.ja se mislim, ma ko hebe babu verovaću ja gazzi.oprala je dobro, presekla po dužini, naređala u pleh i, da se ne bi smanjila na veličinu čvarka, zadihtovalatm sve alu folijom.pekla 45 min na 200, začinilia sveže mlevenom solju i biberom, rknula mnooooogo mulja (baš traži) i svežeg peršunovog lišća.vr'
cmrlj Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ja u to turim i aceto balzamiko i neoljustene bele lukove, naucio me dzejmi.
yolo Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ja u to turim i aceto balzamiko i neoljustene bele lukove, naucio me dzejmi.ona je zacinjavala nakon pecenja sto je jednako legitimno.
MayDay Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ja sam ih odmrzavala i krace. samo budu hladne, nista im se ne desi. nema tu vode da se one razgnjecave. samo ih pazljivo razdvajaj.skoro su sasvim odledjene. :)u parizu je sto stepeni. moram fetu da guram, jer me mrzelo da idem gore do samplona po srpski sir. a i nemam nikakvu bugarsku radnju u komsiluku ko miralem. njihov neki klasicni beli sir isti ko nas sjenicki.
cmrlj Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ona je zacinjavala nakon pecenja sto je jednako legitimno.u pravu si. potpuno nesmotreno sam ukazala na ovu opciju sa idejom da ce mozda nekad pozeleti promenu. ali ko bi ikada zeleo da menja tvoj recept i zasto?! izvini, nece se ponoviti :(
yolo Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 (edited) prihvaceno. sad se mozes vratiti na radni zadatak. Edited May 26, 2012 by gazza1
Recommended Posts