ivy Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 a da probaš možda sa nekom dekstrozom,fruktozom umesto običnog šećera?
duda Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 ja već godinama u pekmez od kajsija dodajem isljučivo ( i to što manje) fruktozu, ali u poslednje vreme čitam po netu neke napise protiv fruktoze, a ima ih baš dosta.potpuno sam sluđena više .a i ono, mast pa ulje, pa opet mast, pa posno meso, pa masno, pa ne valja jaje, pa valja, pa onda ne valja meso generalno, a sad ne valjaju uh ... cirkus totalni .
Аврам Гојић Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 ima neko neki zanimljivi twist za obicnu piletinu pecenu sa krompirima?
Zverilla Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 (edited) a) nabijes pile na pivsku flasu i uspravis ga, bice hrskavo na sve strane, a krumpir ce standardno biti pecen u njegovoj mastib) stavis par reznjeva slanine pod kozuc) dodaj koju sargarepu u krompir(verovatno sve ovo znas, ali jebiga, trazio si "obicnu piletinu" :) )@duda: moj utisak je da je vecina tih "strucnjaka" zapravo gomila priucenih novinara koji stvaraju jedan hype da bi ga menjali drugim (a ideje izvlace i pogresno interpretiraju iz trenutnog naucnog znanja da bi sebi napumpali kredibilitet) sto bi fruktoze bila posebno stetna kad je vec ima u vocu kolko hoces + saharoza se razbija na glukozu i fruktozu u telu Edited May 15, 2012 by Zverilla
Аврам Гојић Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 a) nabijes pile na pivsku flasu i uspravis ga, bice hrskavo na sve strane, a krumpir ce standardno biti pecen u njegovoj mastib) stavis par reznjeva slanine pod kozuc) dodaj koju sargarepu u krompirfala, fala, da znaš da ću da probam opet. ovo sam jednom probao i nestala mi struja taman kada je pivo počelo da kipi
Vapad Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Ja mislio da se to radi sa starim zidarskim i to praznim i temeljno opranim pa do pola napunjenim vode i začinskim biljem. Ali, vidiš, ima logike ostaviti pivo.Hmmm...
Zverilla Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 (edited) Ja mislio da se to radi sa starim zidarskim i to praznim i temeljno opranim pa do pola napunjenim vode i začinskim biljem. Ali, vidiš, ima logike ostaviti pivo.Hmmm...ja sam uvek pekao na skroz praznoj.. hmmmsad mi se jede pivsko pile!(vaso - javljaj kako je ispalo) Edited May 15, 2012 by Zverilla
svashtabezneshto Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Samo jedno pitanje, je l neće ta flaša da pukne?
Аврам Гојић Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Samo jedno pitanje, je l neće ta flaša da pukne?Nece i ne moze, suvise sporo se zagreva.
svashtabezneshto Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Nece i ne moze, suvise sporo se zagreva.Hvala, probaću :)
assück Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 BiP, onaj staaaari.da za danas nemam isplanirane punjene paprike velikodusnoscu moje bake, budzio bih to pile, jebemu!
Recommended Posts