February 22Feb 22 oud minerale bi na bgd aerodromu, ako se prethodno rezervise na sajtu (popust za registrovane korisnike je 20%), kostao 95 e, skuplje nego u kauflandu ali znacajno povoljnije nego u jasminu.u jasminu vise nista ni ne kupujem. Edited February 22Feb 22 by morgana
February 22Feb 22 3 hours ago, morgana said:oud minerale bi na bgd aerodromu, ako se prethodno rezervise na sajtu (popust za registrovane korisnike je 20%), kostao 95 e, skuplje nego u kauflandu ali znacajno povoljnije nego u jasminu.u jasminu vise nista ni ne kupujem.Koji sajt?Kupio sam arapski i dobar je i dugo drži.https://prodajaparfema.rs/proizvod/armaf-club-de-nuit-intense/
February 22Feb 22 Mene parfemi asociraju na situacije kada sam ih nosila.Tako me Nina Ricci L`Air du Temps, asocira na caleta i mamu.Pamtim ga kao parfem koji je moj tata kupio njoj i kako sam ga ja krisomstavljala (dok mi ga na kraju nije poklonila) kad god bih izlazila u grad.90-tih sam nabavila jednu bocicu, nekako, i bila mi je bitna, stavim gai odleprsam u bolju proslost.Jos cuvam staru, praznu prvu bocicu. Tako prazna je letela samnom u AU, i naravno nazad.I dalje imam uvek u rezervi, kao eliksir.Drugi je Boss Intense, pocela da ga stavljam slucajno pred neke poslovne sastanke,i sad ga uvek stavim, kad mi je nesto bitno u tom smislu.Amarige, me asocira na gadan period u zivotu, i jedva sam cekala da ispari pred kraj bocice da je bacim bez grize savesti.La Panthera je parfem za koji me je naveci broj ljudi pitalo sta je to, i to mi je trenutni favorit.Farenheit kad osetim na nekoj muskoj personi, odmah dobije -10 poena, opet zbog gadne proslosti.Si i Kenzo mi se onako dopadaju ali reklame mogu da ponavljam do beskonacnosti:
February 22Feb 22 17 minutes ago, Moća said:Koji sajt?Shop Duty FreeShop Online at Belgrade Duty Free | Duty Free Belgrade Ai...Shop online at Belgrade duty free airport shops. Shop online for perfumes, food and liquor at Belgrade duty free shops and collect your shopping at the airport
February 22Feb 22 9 minutes ago, gsb said:Tako me Nina Ricci L`Air du Temps, asocira na caleta i mamu.Pamtim ga kao parfem koji je moj tata kupio njoj i kako sam ga ja krisomstavljala (dok mi ga na kraju nije poklonila) kad god bih izlazila u grad.90-tih sam nabavila jednu bocicu, nekako, i bila mi je bitna, stavim gai odleprsam u bolju proslost.Jos cuvam staru, praznu prvu bocicu.Moj prvi parfem je bio Nina Ricci Deci Dela (+ Escada acte 2), takođe čuvam njegovu predivno dizajniranu ambalažu sa poklopcem u obliku položenog oblog zlatnog srca.Izvalila sam da mi njegove mirisne note pomognu kad mi je muka i imam migrenu: u toku takvih nekih noći bih se probudila, sela u krevet i njuškala flašicu. :D Vraćale bi mi se uspomene gde sam sve nosila parfem sa sobom. :D Žao mi je što ga više nema u prodaji ili se teško pronalazi.
February 23Feb 23 Mozak obradjuje mirise u istom delu gde su emocije i secanja. Ne kupujte parfeme koji na drugima mirisu savrseno dok ne probate na sebi, zlatno pravilo. Svako ima svoj parfem
March 4Mar 4 On 19. 8. 2025. at 19:21, stajebrebilo said:Imam jednog, poslacu ti link na pmPošalji i meni ovog što valja arapske parfeme, zaintrigirala sam se.
March 4Mar 4 42 minutes ago, Valk said:Pošalji i meni ovog što valja arapske parfeme, zaintrigirala sam se.Ja kupio preko eplanete za gospođu i mene i zadovoljni.
March 16Mar 16 On 12. 1. 2025. at 14:25, fillex said:pravi oldskul aromatic fougereJel' to ono što zovu još i barbershop? Pošto sam slučajno naišao na jedan koji mi 100% spada u taj opis, a da mi se sviđa - Montblanc Explorer. Isprva miriše kao nešto što otiče iz BASF-ove fabrike, ali prilično brzo se utuli i postane pravi miris za starovremenske mužjake. Kažu da je Club de Nuit Intense sličan, ali meni je ovaj lepši - jel' ima još neki u tom fazonu, a da nije udar na lisnicu?
March 16Mar 16 Tako je, fougere je kategorija parfema koji se tradicionalno vezuju za berbernicu i brijanje. Primeri - stari Brut, Paco Rabanne pour homme, Azzaro Pour homme, Drakkar noir (taj miris svi znamo ako smo ikad pomirisali crni Denim recimo), i možda poslednji veliki iz te kategorije, i najmoderniji (mada ima skoro 4 banke kako je izašao), Davidoff Cool Water. Fougere parfemi se oslanjaju na akord lavanda (svežina, zelenilo) - kumarin (puderasto, nota sena, pa do vanilasto), s tim da različiti parfemi dodaju razne dodatne note (zato senzovi aromatic fougeres), i akcentuju različite spektre ovog akorda (tako su recimo Drakkar Noir i Cool Water dosta "sveži" jer bacaju akcenat na svežinu lavande, a npr. Brut, Kouros, Zino Davidoff su dosta "kremastiji" i više akcentuju taj tonka/kumarin deo akorda).Opet, postoje mirisi koji imaju barberahop konotaciju a nisu fougeri - npr. stari Old Spice, koji je klasični orijentalac, ili kolonjske vode a la 4711, ili neki starinski afteršejvovi kao što su Aqua Velva ili English Leather koji au pre neka chypre struktura.Montblanc Explorer je varijacija na temu Aventusa. To je već veoma savremen parfem, i u današnje doba je ta stara podela na fougere, chypre i orijentalne parfeme dosta prevaziđena. Ako bih ga negde strpao po toj oldskul klasifikaciji, rekao bih da je pre chypre, jer ima citrus na otvaranju, i kožno drvenastu bazu. Ali jasna mi je barbershop asocijacija - miriše sveže, resko, sapunasto, i to stvara asocijaciju na higijenske proizvode/afteršejv/penu za brijanje.
March 16Mar 16 A Aventus klonovi su bukvalno podžanr parfema, zavisi ko šta voli. Aventus u suštini kao kompozicija ima dva elementa, sočni ananas i citrus na otvaranju i dimasto/drvenasto/kožna baza. Ja preferiram dimastije verzije i meni je Club De Nuit sasvim ok, mada otvaranje mu jes malo štipavo za nos. Tebi bi kontam bolje radio neki klon koji više akcentuje voćkasto sveži deo kompozicije - kako me savetuje AI, vredi probati, pored Explorera, Afnan Supremacy Silver (običan, ne Not Only Intense) i Al Haramain L'Aventure.
March 16Mar 16 18 minutes ago, fillex said:4711ovo!pogodime ko piesma ukafani.zavrsim smenu, ogulim lice pa ugrad na sudar! Edited March 16Mar 16 by makaronee Lepa L.
March 16Mar 16 Zaboravih pimenuti još jedan stari fougere koji je na ovim prostorima bio veoma popularan - Pino Silvestre.
March 27Mar 27 https://www.punmiris.com/parfem/Azzaro/The-Most-Wanted-Parfum-73664.htmlmalopre ga prsnuo na ruku, nisam neki fan slatkastih parfema ali ovaj deluje interesantno.