Jump to content
IGNORED

Yokoso! Japan

Yoyogi

Recommended Posts

Posted
zlonamerne i ainteligentne provokacije (da ne kazem nesto gore) ne idu u prilog topiku.neki ih cak i zovu troll.
Hvala na objašnjenju. :)
Posted

molim, i drugi put.ajd sad kaci neke lepe fotke, znam da imas wink.gif

Posted (edited)

Capsule hotels....To je za one koji se zapiju i taksi do kuce kosta 200-300$. Masovno se to desava i kad firma ne placa hotel, ovo je najjevtinije resenje da se prespava. Zenskama nije dozvoljen ulaz (mozda ima i neki ovakav "hotel") samo za njih.Cena je oko 25-30$. Zajednicko kupatilo, naravno.capsuleh0.jpgcapsuleh1.jpgA sada, "pravi" hotel. Sigurno, ovo nije top klasa, ko hoce moze da ga googluje "shinjuku washington hotel". Cena je 120$ za noc.Pazi stonu lampu, izgleda kao prava:lamp1.JPGU stvari, to je samo pola lampe, ogledalo sluzi da je napravi celom:lamp2.JPG

Edited by Yoyogi
Posted

Kola su dzabaluk. I nova, kamoli polovna.Mali auto, kao Toyota Vitz (ne znam kako se zove drugde) moze da se kupi cash od jedne mesecne plate (bar moje) i da se ne primeti u zivotu tog meseca.Polovna kola masovno idu u Rusiju i na Novi zeland (60% kola u kiwi su polovna japanska kola).Evo dva primera. Cena je u destinama hiljada jena, osnovna jedinica mere je 10,000Y. "Ichi man". Tako, ovaj Toyota Hilux Surf, sa 50K km kosta 987,000Y...sto je negde oko 8500$. To bez cenjkanja. Verovatno moze da se kupi za 6000$.car_second_jand-2.JPGEvo i jedan "sportski". 290,000Y, sto je negde oko 2500$:car_second_hand-1.JPG

Posted

ako smemo da izvoljevamo, mogao bi jedan serijal o tech gadgetima. cenim da postoji cela riznica spravica koje su za japan market only.

Posted
ako smemo da izvoljevamo...
I još japanskih gospođa-ica, pliz :)
Posted
ako smemo da izvoljevamo, mogao bi jedan serijal o tech gadgetima. cenim da postoji cela riznica spravica koje su za japan market only.
U tome nisam dobar. Cak nemam ni TV.U Yodobashi Camera mozes da provedes 3 dana i da ne vidis sve.Tamo idem samo kada znam tacno sto mi treba, 10 mins in-out.Sorry.
Posted
Po firmama skoro da nema zene preko 30 godina. Udaju se, nestanu, samo paze decu. Opet, populacija ne raste, isto kao u Italiji gde zene ostaju kod kuce. Tu ima neki "fundamental flaw" sa tom tradicijom.Razvodi brakova, koji na Zapadu dostizu preko 50%, u Japanu su na svega 2-3 %.
Posted

Uf, kola su bezobrazno jeftina. :( Samo šta raditi s volanom koji je na pogrešnoj strani. :(

Posted
Kola su dzabaluk. I nova, kamoli polovna.Mali auto, kao Toyota Vitz (ne znam kako se zove drugde) moze da se kupi cash od jedne mesecne plate (bar moje) i da se ne primeti u zivotu tog meseca.
Toyota Vitz je Toyota Yaris kod nas.
Posted

Nema kradje. Roba stoji izlozena na ulici, nije vezana lancima i niko je ne cuva.Ulica1.jpgUlica2.jpgUlica3.jpgMobilni telefoni se prodaju kao semenke. Nisu vezani za shtand, verovatno su i "locked" i neupotrebljivi ako se ukradu, a opet:Ulica4.jpgUlica5.jpgCak i alkohol se tako izlaze:Ulica8.jpgUlica9.jpg

Posted

Ah, vending machines. Ima ih pola miliona instaliranih, ako ne i vise. Cak i na mestima gde bi se nekom cinilo da se nocu ne sme da se prodje.Nikad ukradene, nikad vandalizovane. Mislim, u Sidneju da stavis masine na ovakvo mesto, sledece jutro ne da ne bi bile razbijene, nego ih uopste ne bi ni bilo:Ulica10.jpg

Posted

Gifu, fino mesto.1945. je, kao centar vojne industrije, bilo pretvoreno u krater ( konvencionalnim bombama). Cak i ovaj zamak je replika - ni on nije ostao da stoji.Ispod brda je Nagarakawa (kawa=reka), gde se od maja do polovine oktobra odigrava spektakl koji je i bio razlog posete (sledeci post).gifu2.JPGgifu3.JPGSa samog zamka (oni crveni brodici su predmet sledeceg posta):gifu4.JPG