Krošek Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 "Грб симболише правце развоја општине Љиг односно поЉопривреду и туризам. Општина Љиг има елаборат урађен од стране Српског хералдичког друштва у вези симбола општине - грба и заставе чије један од аутора г-дин Тихомир Ачански. Блазон малог грба гласи: штит је раздељен вертикално по средини двема таласастим линијама, десна сребрна и лева плава. Десно на црвеном, налази се златни плодни лист храста са по два иста таква жира са десне и леве стране листа. Лево на сребрном, у горњем делу се налазе две плаве шљиве зелених петељки и листова и доле, плави пехар из ког извиру по три плава млаза на лев ои десно."
Њујоркер Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Cirilicni sajt ciji je sadrzaj poredjan abecednom redom. Hrvacko, majko...
Kampokei Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Bas djene djene. Ne svidja mi se ova plava, a i uopste kombinacija ove cetiri boje mi je cudna.
levi Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Pa to su njihove boje. ne mogu baš mnogo da biraju
jms_uk Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 А где је Јунион Џек Na vazecoj zastavi? Tek treba da bude referendum da li ce da zadrze staru ili ne.
hazard Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 А где је Јунион Џек Odrodili se, kao Crnogorci Crno, belo i plavo ide (videti zastavu Estonije), ali mi je onda čudno što su zadržali crvene zvezde, umesto da su ih obojili u belo recimo.
Radoye Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Prakticno su zadrzali staru zastavu, taj deo sa zvezdama, samo su UJ zamenili Maori simbolikom - list srebrne paprati na crnoj podlozi.
jms_uk Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 ali mi je onda čudno što su zadržali crvene zvezde, umesto da su ih obojili u belo recimo. Da bi se razlikovali od Ozi zvezda? Sent from my iTelephone using Tapatalk
hazard Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Zastava se već dovoljno razlikuje sa ovim crno-belim delom...
Indy Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Da bi se razlikovali od Ozi zvezda? To. Više su mi se sviđali drugi predlozi. Nešto vako npr.
Recommended Posts