MayDay Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Natero me moj čičica na slepo da odaberem medju tri vrste. :-)
kenta Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 (edited) http://www.vanityfai...SGx2Veb0.like"]Interesantna priča o falsifikovanju velikih vina.Za one koji govore francuski Edited December 13, 2013 by kenta
Lezilebovich Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 pre neki dan sam pio amarone della valpolicella 2007, čini mi se da je ovakva neka etiketa bilainače ne pijem često vino i ne znam ništa o njima, a ovo mi se baš svidelo.e sad, možda pitam glupost, ali moram da pitam. koliko vidim po sajtovima, cena u BG-u ovog vina je 4200 rsd što mi je previše. ima li neko slično vino (slično za prostake, ne za eksperte) po prihvatljivijoj ceni ?
banatjanin Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 jbg, moraš da znaš imena (i da, znam da je prosečnom konzumentu to često pain in the ass da pamti)ali to ti je kao da kažeš, e jeo sam dobru pljesku, ne znam tačno gde, ali mislim da je kiosk bio crveni ili sličan.dakle, Amarone proizvodi silesija vinarija, neki su jako dobri, neki manje, neki uopšte.naći jeftinu zamenu za Amarone - teško, jer to se vino pravi posebnim postupkom sušenja grožđa, otuda mu specifična aromatika i onaj silni alkohol.
aram Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 a moze da uzme neki valpolicella ripasso, bitno su jeftiniji a sasvim su ok.
Lezilebovich Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 jbg, moraš da znaš imena (i da, znam da je prosečnom konzumentu to često pain in the ass da pamti)ovo je etiketa, nadam se da je dovoljno :)
Hippie Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 isti onaj Louis M Martini, samo Napa Valley...... duplo skuplji i bar dvajes puta bolji....... ne znam.. misila sam da samo izvesne droge mogu da izazovu vake senzacije...... ili o magiji vina ne znam ama bas nista
Indy Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 (edited) Obzirom da je iz Kalifornije, ko zna cime je obogaceno. zaebavam ... mada... Edited February 14, 2014 by Indy
betty Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 moze neka preporuka za razlicita kalifornijska vina za nekog ko ne zna nista o viniu ali voli kvalitet? ne mogu da postignem sve trenutnom tehnikom slucajnog izbora sa police! ima li neceg sto bi obavezno trebalo da probam dok sam ovde? otvorena sam za citav spektar ukusa i tipova vina. nije problem da bude malo skuplje, ionako ne pijemo cesto.
Indy Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 (edited) Pinot noir + Chardonnay is Russian River Valley (Sonoma ) Zinfandel iz Napa Valley Onako generalno... Edited March 7, 2014 by Indy
banatjanin Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 (edited) zinfandel i iz Siera Foothils mada, ja nekako nikako ne bi propustio tamošnji šardone, bogami i Sonoma i Napa ako imaš novca, tamo odnos cena - kvalitet uglavnom dobro funkcioniše, pa ne bilo ti žao, neka Chateau Montelena, Stags Leap ili neki takav piece of history, čisto da možeš posle da se hvališ (a i neće ti biti loše) EDIT: ah, da ne propusti: http://www.shafervineyards.com/ i to shiraz, prošle godine bio prvi na Wine Spectator TOP 100 pio sam ga, vanredno veliko i dobro Edited March 8, 2014 by banatjanin
Recommended Posts