Filozof manijak Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 pre bih rekao da ih plaćaju da ne bi igrali. SPC je uvek i vavek bila uz vlast, tako da mi je smešno bilo čije očekivanje od crkve da tu nešto deluje protiv iste. Kako da ne. 2
Ros Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 45 minutes ago, levi said: pa šta rade nego igraju kako ih plaćaju nikad nisu bili ovako direktno nakačeni na budžet. samo da im se to isključi i da se ostave na samofinansiranju od svojih vernika, bili bi prvi na barikadama, imali bi litije protiv Vučića svaki dan cenis da pop u suljmu, divosu, klenku, vitojevcima ili mandjelosu ima neke koristi od para koje ulecu u izgradnju hrama svetog save?
James Marshall Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Pa najjače da će crkva da pokrene pitanja LGBT populacije, pa crkva je uvijek podilazila većini. A većina kod nas misli, bolje da ne idemo u to šta misli. Tu bitku će morati neko drugi da iznese.
Indy Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Ne bih da ispadne da ja branim crkvu, ali nece nikako biti da je "crkva oduvek podilazila vecini" (i to ne mislim na period kad su ih u Rimu bacali lavovima, nego samo na period u kome sam, recimo, ja odrastao, u SFRJ.) Sve cekam da neko napise nesto iole pametno, ali ne ide, pa bog. 1
Frank Pembleton Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Jbga, kad se crkva "izjasni" o nekom društvenom pitanju, onda krene "... Crkva da se ne meša!", kad ćute onda "... Zašto Crkva ćuti?" .... Shiit has hit the fan! 2
Ros Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 moramo menjati crkvu. troumim se između katoličke, serijatske i sajentoloske
James Marshall Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 1 hour ago, Indy said: Ne bih da ispadne da ja branim crkvu, ali nece nikako biti da je "crkva oduvek podilazila vecini" (i to ne mislim na period kad su ih u Rimu bacali lavovima, nego samo na period u kome sam, recimo, ja odrastao, u SFRJ.) Sve cekam da neko napise nesto iole pametno, ali ne ide, pa bog. U pravu si, nekad su bili i kontra naroda u smislu da su bili konzervativniji od većine. Pričam o tome da je neko ovdje napisao da treba da se crkva zalaže za LGBT prava, pa to je tek odron od stvarnosti u Srbiji, ne izjašnjavaju se sem opštih mjesta ni od kriminalu, navijačima, uglavnom samo čačkaju stvari tipa abortus, porodične priče itd. za koje znaju da su opšta mjesta i u većini populacije.
levi Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 1 hour ago, Ros said: cenis da pop u suljmu, divosu, klenku, vitojevcima ili mandjelosu ima neke koristi od para koje ulecu u izgradnju hrama svetog save? nije samo za hram, daju im i džeparac https://nova.rs/vesti/politika/vlada-dala-jos-25-miliona-evra-za-pomoc-spc/ Quote Vlada Srbije je donela odluku da iz tekuće budžetske rezerve izdvoji blizu 2,5 miliona evra kao “finansijsku pomoć” za Srpsku pravoslavnu crkvu, odnosno tri pravoslavne eparhije u Kragujevcu, Nišu i Bosanskom Petrovcu
gospa buba Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 pa kako ce majketi o kriminalu da se izjashnjavaju kad ih i kriminalne pare ljebom rane, i to koliko i otkad a i o abortusu onoliko, one nesrecnice po zadrugama samo josh nisu abortirale u direktnom prenosu, ostale aspekte ropstva da ne pominjemo...nidje niko. a i narod zabole, zabavno.sent from bubamoto
Ros Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 10 minutes ago, levi said: nije samo za hram, daju im i džeparac https://nova.rs/vesti/politika/vlada-dala-jos-25-miliona-evra-za-pomoc-spc/ rekoh ja. ništa divos, suljam, klenak i mandjelos i vitojevci. obican pop će i dalje da živi od pastve
Bujodrag Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Ima jedna sjajna knjiga koja se zove Seks i religija i ne bavi se samo hriščanstvom. Autor je Dag Ejstejn Endše. Vredi je pročitati. Sve religije žele da na neki način kontrolišu vernike. Homo sapiens je jedinstven medju životinjama u tome da je svestan sopstvene smrtnosti i da se jebe iz čistog zadovoljstva, često. Sve religije pokušavaju to da iskoriste na razne načine a i da se ovajde.Zato izmišljaju bogove i pravilnike.
April Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 3 hours ago, Filozof manijak said: SPC je uvek i vavek bila uz vlast, tako da mi je smešno bilo čije očekivanje od crkve da tu nešto deluje protiv iste. Kako da ne. Ovo prosto nije tačno.
dragance Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 1 minute ago, April said: Ovo prosto nije tačno. Kad nije bila, ako izuzmemo par puta pod Turcima kad su se desile velike seobe?
April Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Nikad nije bila. Crkva je izuzetno složen organizam, posebno decentralizovana SPC, skoncentrisan na to da utiče na vlast, a to ne mora da bude uopšte kroz bliskost sa vlastima. Uzeću za primer konkordatsku krizu.
Recommended Posts