Jump to content
IGNORED

Liberalizacija SPC

ObiW

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, salerokada said:

Šta se ovo desilo između SPC/Patrijarha i Krivokapića?

Premijer Crne Gore iznenada doleće u Beograd, u 21h. Niko ga ne dočekuje. Ide pravo u Patrijaršiju. Posle sastanka nema izjava, vraća se odmah za Crnu Goru.

WTF!?!

Jesu li to hteli da nametnu nekog mitropolita dole pa je Krivokapić došao da ih ucenjuje potpisivanjem ugovora?

izgleda da jesu. krivokapic je otisao iz bgda sa predlogom da se sporazum sa spc potpise tek 30.x, na godisnjicu smrti amfilohija. cini mi se da ne zele da potpisuju dok se ne potvrdi joanikije.

Posted

i to jos latinicom! trudi se porfirije, i za sada, ja skoro da ne mogu da nadjem da je ista pogresno uradio/rekao (osim onog za bogoslovski, ali nije realno da se od njega u tpo tom pitanju vise ocekuje).

penzionisao jirineja backog, postavili jednog duhovitog, pametnog, razumnog, savremenog (koliko to monah moze biti) i dobrog coveka za zamenika episkopa (grigoriju).

nije lose za pocetak njegovog mandata.

• +1 3
Posted
3 minutes ago, Jumanji said:

I sluša Džonija emoji4.png

Dobro je, mogao mu je reci da je Zagreb prljavi grad zadovoljan sobom, pun sljakera sto locu ko pesi, i da ga (nove) strukture dobro furaju.

• Haha 7
Posted

moram se sloziti sa nezvanovom

nije da sam imao ikakva ocekivanja od patrijarha crkvve koje nisam clan, ali na osnovu onog sto je najavljivano, sto se moglo cuti u medijama i na osnovu onog sto je novoizabrani patrijarh radio i govorio u ovom vremenu posle ustolicenja kod mene ima samo pozitivna osecanja

Posted
1 hour ago, nezvanova said:

Trudi se porfirije, i za sada, ja skoro da ne mogu da nadjem da je ista pogresno uradio/rekao (osim onog za bogoslovski, ali nije realno da se od njega u tpo tom pitanju vise ocekuje).

penzionisao jirineja backog, postavili jednog duhovitog, pametnog, razumnog, savremenog (koliko to monah moze biti) i dobrog coveka za zamenika episkopa (grigoriju).

nije lose za pocetak njegovog mandata.

Isto

Bez naglih pokreta, gospodski. Biće zanimljivo videti koliko će dugo sajko trpeti takav stav. 

• +1 1
Posted

penzionisao sarumana? kad bre, promaklo mi :unsure:

Posted

Nije vise u Sinodu. Na to se valjda misli, ne na bukvalno penzionisanje?

• +1 1
Posted

da, na to sam mislila kada sam napisala da je penzionisan 

Posted (edited)

to bi znacilo da mu je makar formalno uticaj smanjen?

Edited by pbg12345
Posted

pretpostavljam da je i formalno tako (ali ja nisam poznavalac, ni formalni ni insajderski, sticajem okolnosti poznajem dosta ljudi iz crkve, kao npr pomenutog oca Jovana), ali ocigledno je da je njegov uticaj i neprikosnovenost (mislim da su ga mnogi dozivljavali kao patrijarha vise od onog koji je to formalno bio) proslosti u crkvi. ocigledno je i po tome sto je grigorije sad mnogo manje glasan, svestan da duvaju neki drugi vetrovi i da, bar sto se crkve tice, stvari ipak idu u malo boljem pravcu.

• +1 2
Posted

Patrijarh kao djikovid, trudi se sa ga svi vole i stali mu do toga. Usiljeno i glupo

Posted

Jok,već treba da širi i održava podele i mržnju. :isuse:

• +1 8