ArleKino Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 2 hours ago, Tsai said: jel istina da je najbolji ortak caneta iz partibrejkersa? Ako ne zna kako je Cane izmislio pčelu, nije. 1
Hamlet Strašni Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Ko ne misli kao ja, odmah je štetočina.
arheolog1981 Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Cock-up je onda neizbezan jer ce u dogledno vreme zbog nepreciznosti starog kalendara Bozic da pada 8. januara i sve slave dan kasnije.To mi isto pričao profesor fizike u GimnazijiSent from my M2002J9G using Tapatalk
Tsai Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 (edited) @ArleKino to je najbolja stvar ikada Edited February 18, 2021 by Tsai
Hamlet Strašni Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 1 minute ago, djordje geprat said: ma baš me briga hamlete za te sa mantijama i one koji im veruju. samo se nadam da nam se neće desiti da crkveni kalendar postane zvanično državni. Kako mislite da crkveni kalendar postane zvanično državni?
đorđe geprat Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 pa nadam se da se to neće desiti. koliko su se slizali crkva i vlast, mogli bi da se nature neke stvari po volji crkvi.
Hamlet Strašni Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Ne razumem na šta mislite? Da će da kažu, hej, danas više nije 18.2, opet je 5.2?
Meazza Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 (edited) Mozda ce vam ovo zvucati malo cudno ali smatram da je u drzavnom interesu da crkva prihvati tacan kalendar i da vise ne upotrebljava onaj koji je odavno zastareo i pogresan. Vazno je kako na simbolickoj ravni (crkva prestaje sa tvrdoglavim nepriznavanjem "zle zapadne" nauke) tako i na politickoj (slavimo hriscanske praznike zajedno sa svim ne samo katolickim vec i pravoslavnim drzavama u okruzenju) i na kraju psiholoskoj (sizofrenost cele situacije sa dva kalendara). Mozda neko misli da je sve to nebitno, ali to niposto nisu trivijalne stvari IMO. Edited February 18, 2021 by Meazza 9
Meazza Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 (edited) 11 minutes ago, arheolog1981 said: To mi isto pričao profesor fizike u Gimnaziji Sent from my M2002J9G using Tapatalk Da budem precizan, to ce se desiti 2100. godine. Bozic ce biti osmog januara ako nastave da se drze netacnog kalendara. Edited February 18, 2021 by Meazza
Joe D Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 1 minute ago, Meazza said: Da budem precizan, to ce se desiti 2100. godine. Bozic ce biti osmog januara ako nastave da se drze netacnog kalendara. ja mislim da su oni prihvatili nacin racunanja vremena, samo nece da ga pomere 13 dana. mada ne mogu da garantujem.
Далибор Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 pa ni jedan ni drugi kalendar nisu "tačni" 1
levi Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 15 minutes ago, Hamlet Strašni said: Ko ne misli kao ja, odmah je štetočina. nije nužno. ali onaj ko koristi uticaj da smanjuje slobode, prava, jednakosti, jeste štetočina. to su univerzalno dobre i korisne stvari za društvo, nije stvar bilo čijeg "mišljenja". a crkvena dogma se ne slaže sa time i zato ima štetan uticaj na društvo 1
Hamlet Strašni Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Just now, levi said: nije nužno. ali onaj ko koristi uticaj da smanjuje slobode, prava, jednakosti, jeste štetočina. to su univerzalno dobre i korisne stvari za društvo, nije stvar bilo čijeg "mišljenja". a crkvena dogma se ne slaže sa time i zato ima štetan uticaj na društvo Kažeš ti, znači tačno je.
Meazza Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 1 minute ago, Joe D said: ja mislim da su oni prihvatili nacin racunanja vremena, samo nece da ga pomere 13 dana. mada ne mogu da garantujem. Ako je to tacno onda su teski licemeri i jos vece stetocine nego sto sam mislio.
NiZdr Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 14 minutes ago, djordje geprat said: ma baš me briga hamlete za te sa mantijama i one koji im veruju. samo se nadam da nam se neće desiti da crkveni kalendar postane zvanično državni. Био је чини ми се до 1918/19. После смо прешли на грегоријански.
Recommended Posts