February 13, 20214 yr On 13. 2. 2021. at 9:25, Lezilebovich said: https://www.danas.rs/drustvo/sinod-spc-odustao-od-smestaja-vladika-u-hotelu-hilton/ https://www.danas.rs/drustvo/glavni-drzavni-igraci-vladike-irinej-i-porfirije/ Do sada je Danas imao najtacnije informacihe iz SPCa Saruman of Bachka FTW! On je ionako već dugo tamo glavni, samo da se sad to i formalizuje...
February 13, 20214 yr Ovo sa vratima je kao trebalo da cuva hram da ne ulecu unutra ptice, a i pretpostavljam zbog grejanja. Ali ispalo je u konacnici smesno.
February 13, 20214 yr ne sviđa mi se. ovako se dosta ladi prostorija. mnogo bolja su ona vrata što se vrte u krug tako da ni u jednom trenutku ne trošiš toplotu na grijanje dvorišta.
February 13, 20214 yr moram da priznam da meni ta vrata nisu neshto strashna. ali da takodje meni ni sam hram, ni spolja ni iznutra, nije neki spektakl lepote, vishe neki chudan kompromis obavezne raskoshi i limitirane metodologije (da ne kazem izvesne ogranichenosti i shturosti u izvedbi, koja se maskira poshtovanjem tradicije). tako da mi ga vrata ne kvare ni malo. ali me mnogo chude hrishcani shto skochishe na vrata! shta fali malom prelivanju luksuza na plebs vrata su mozda prvi ustupak komforu malog choveka, da ne kazem babe koja ne moze sama da otvori vrata. jedna masivna inkluzija u javnom prostoru. tako da zapravo uopshte nisam protiv. Edited February 13, 20214 yr by gospa buba
February 13, 20214 yr On 13. 2. 2021. at 14:38, omiljeni said: ne sviđa mi se. ovako se dosta ladi prostorija. mnogo bolja su ona vrata što se vrte u krug tako da ni u jednom trenutku ne trošiš toplotu na grijanje dvorišta. Kako ne trošiš, pa ona rade kao ventilator, ubacuju spolja vazduh i izbacuju iznutra.
February 13, 20214 yr On 13. 2. 2021. at 15:19, JozoMujica said: Kako ne trošiš, pa ona rade kao ventilator, ubacuju spolja vazduh i izbacuju iznutra. zamisli kad na ova vrata što su postavili krene da ulaze stotine i hiljade ljudi, pa jedni hoće da izađu, drugi da uđu, pa sudaranje na ova malecka vrata, a sve vreme se grije dvorište. kod onih na vrtenje se zna ko ulazi, ko izlazi a sve vreme zatvoreno.
February 13, 20214 yr On 13. 2. 2021. at 15:21, Frile said: Ne znam šta bi Sveti Sava, izumitelj vrata i prozora u Srba, rekao na ovo "Чекам вас код вратима"
February 13, 20214 yr On 13. 2. 2021. at 15:33, omiljeni said: zamisli kad na ova vrata što su postavili krene da ulaze stotine i hiljade ljudi, pa jedni hoće da izađu, drugi da uđu, pa sudaranje na ova malecka vrata, a sve vreme se grije dvorište. kod onih na vrtenje se zna ko ulazi, ko izlazi a sve vreme zatvoreno. Kada ulaze stotine i hiljade ljudi (?) nema ni potrebe za grejanjem jer imas unutra stotine i hiljade grejnih tela zagrejanih na 37C. Kad je prazno, pa udje / izadje samo jedan covek, zavrti vrata, a ona bukvalno izbace toplotu i ubace hladnocu,