Jump to content

Liberalizacija SPC

Featured Replies

17 minutes ago, JozoMujica said:

Prc. :D

Eq6WL1NXAAEnjKZ.jpeg

Kripl fajt.

bahahahahahahhahahahahahahah:rolf:

Ahahahahahahahahahaha

Fenomenalno :hail:

Hahahahahhahahahahahaha

Nesto mi govori da to nisu reci 'popa', kako ovde pise. 

„Članovi ekipe televizije N1 pokušali su da samovlasno uđu u hram i rade šta im se prohte, u okviru njihove trajne hajke protiv Srpske pravoslavne crkve“, navodi se u saopštenju, uz napomenu da ih službeno lice Eprahije pristojno zamolilo da poštuju svetinju hrama i molitve žrtvama fašizma.

Ovi više nisu u stanju da koriste normalan rečnik.

Самовласно је правни термин. Овде правилно употребљен. 

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Самовласно је правни термин. Овде правилно употребљен. 

OK, verujem. Mada nikad nisam ništa slično čuo od mojih roditelja pravnika, niti od mnogobrojnih prijatelja pravnika. Raspitaću se svakako.

u rečenici koja sadrži "i rade šta im se prohte" više bi pristajalo da je napisano da su pokušali da "na svoju ruku" uđu. možda čak i "na silu boga".

Edited by djordje geprat

Алудирали су на кривично дело самовлашће у чијем се опису налази “ко самовласно...”, члан 297 важећег Кривичног законика. 

Знам да су против ових из Војводе Степе које сам заступао у поступку за смештање поседа који је Епархија водила против њих поднели и кривичну пријаву за самивлашће.

ma samo sam se sprdao. ili bar mislim da jesam.

Edited by djordje geprat

16 hours ago, Hamlet Strašni said:

Алудирали су на кривично дело самовлашће у чијем се опису налази “ко самовласно...”, члан 297 важећег Кривичног законика. 

Знам да су против ових из Војводе Степе које сам заступао у поступку за смештање поседа који је Епархија водила против њих поднели и кривичну пријаву за самивлашће.

Da, kad se samovlašće (što mi nije nepoznato) upadeži ko 'samovlasno' onda ima logike.

OK, ali me sve te njihove rečenične konstrukcije opako nerviraju, a ovo mi je zaličilo na njih.

Mada onda dolazimo do pitanja zašto su uporebili izraz 'samovlašće' povodom odlaska N1 kod njih.