Jump to content
IGNORED

Domaci bendovi

sherman

Recommended Posts

Posted (edited)

nemanja su bili preprepredivni uživo u KC Gradu, iako nisam nešto posebno investiran u ceo fazon koji povremeno zvuči kao popriličan ripoff Khruangbin koji su ripoff nečeg trećeg i tako u spiralu muzičke aproprijacije

što se albuma tiče, Ana Kravanja i Samo Kutin imaju odličan uradak koji me je više dirnuo u srce od skorašnjih avantura matičnog benda Širom

ova prva stvar na Cumulus Spores je posebno evokativna, hurdy gurdy mi je  jedan od omiljenih instrumenata :violin:

spacer.png

https://anakravanjasamokutin.bandcamp.com/album/cumulus-spores

Edited by palfoot
Posted

Rundek, nova stvar, nije nezaboravno, ali slusljivo posle mnogo smaracina poslednjih godina.

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

ovo verovatno skoro nikome sa foruma ne znači ništa, ali u pitanju je jedna vrlo značajna kompilacija lokalnog karaktera.

Из пепела: компилација пожаревачких бендова

https://ciklonizacija.bandcamp.com/album/-?fbclid=IwAR0lqgGidqPtm9FAPeCypoZULp6Cs7o9bQs5zylNIhszHsyqXIhHTWcvUSI

Као што и сам наслов говори, „Из пепела...” је компилација песама пожаревачких бендова и пројеката насталих у периоду од 1991. до 2019. године. Сама компилација је настала као идеја о прикупљању аудио материјала бендова који су у наведеном периоду битисали и стварали ауторску музику у граду Пожаревцу.
credits
released June 23, 2020

Циклонизација се захваљује свим бендовима, њиховим члановима и издавачима који су дозволили да се њихове нумере нађу на овој компилацији.

ja mogu da se setim i bendova i pesama kojih nema na ovoj kompilaciji, ali vrlo izvesno se radi o tome što snimaka iz 90ih i nema ili ih nije ni bilo.

al dobro, i ovo je dovoljno.

Posted

Isti fazon godinama, ali ne dosade (bar meni)

Posted

kad smo kod reggae/dub produkcije.

Bend Hot Tub Dub nastao je 2019. godine kao izraz želje da se pokrene domaća rege scena i oformi bend koji bi rege i dab muziku približio novim generacijama koje nisu imale priliku da se upoznaju sa ovim zvukom. Najpre je pokrenut kao studijski projekat, sa idejom da se u sopstvenoj produkciji snime i objave obrade popularnih pesama u rege maniru, što je tradicija prisutna u rege muzici od samih početaka ovog žanra. Oformljen je studijski bend sastavljen od članova koji su ranije svirali u rege bendovima Black Ark Crew i FC Apatride Utd, kao i ljudi koji nisu imali ranija iskustva u izvođenju ove vrste muzike. Brzo se pokazalo da bi okupljena grupa muzičara dobro funkcionisala i prilikom živog izvođenja, tako da je odlučeno da se bend pored snimanja posveti i nastupima pred publikom. Vidimo se uskoro!

• 3 weeks later...
Posted

slušajući, bila sam ubeđena da se mance (milan, ne onaj mance) povampirio. kad ono samo zdena i ostaci goribora

Posted (edited)

Moj se prošlogodišnji GO završio magičnim susretom sa Eyot u dvorištu Naodnog muzeja Pančevo. Ovogodišnji je GO silom prilika započeo dva dana ranije od planiranog u Urgentnom centru. Dan posle, čini se kao pravo vreme za novo druženje sa Eyot i solo albumom Dejana Ilijića koji je u međuvremenu izašao. Za ljubitelje fizičkih nosača zvuka info da iskoriste popust u Metropolis Music.

y4mKT_Ftt5TEJ8-8VPZq4Kneq6z_uSKcBZW257yo

Edited by Ras
Posted

spacer.png

Kada si vec u tom raspolozenju evo predloga za nadtavak. Potpuno iznenadjenje za mene. Mislio sam d je reizdanje IV, a ovo je recimo demo verzija (izdavac je nazvao Prvo vidjenje) koja mi je bolja od originala. A i Boris Kovac je izdao pat dobrih albuma u medjuvremenu. 

• +1 1
Posted
On 17.7.2020. at 12:59, Ras said:

Moj se prošlogodišnji GO završio magičnim susretom sa Eyot u dvorištu Naodnog muzeja Pančevo. Ovogodišnji je GO silom prilika započeo dva dana ranije od planiranog u Urgentnom centru. Dan posle, čini se kao pravo vreme za novo druženje sa Eyot i solo albumom Dejana Ilijića koji je u međuvremenu izašao. Za ljubitelje fizičkih nosača zvuka info da iskoriste popust u Metropolis Music.

y4mKT_Ftt5TEJ8-8VPZq4Kneq6z_uSKcBZW257yo

Odlicne su moje Nislije ! Uskoro izlazi novi album (oktobar) za Ropeadope etiketu... snimali i miksali u UK . Trebalo da izadje u Januaru 2021. ali se sve pomerilo zbog pandemije.

• +1 1
Posted
22 minutes ago, cartman said:

Odlicne su moje Nislije ! Uskoro izlazi novi album (oktobar) za Ropeadope etiketu... snimali i miksali u UK . Trebalo da izadje u Januaru 2021. ali se sve pomerilo zbog pandemije.

Eyot - BIG news!! We’re super excited to reveal that our upcoming 5th studio album named “557799” will be released by the leading US independent label - Ropeadope Records (home of Christian Scott, Nate Smith, Eddie Palmieri, etc.), on October 23, 2020