Jump to content
IGNORED

The Boss

Mp40

Recommended Posts

Posted
A NIGHT WITH THE JERSEY DEVIL Ova pesma obecava...Boss je pustio free download na Halloween, ali sad je nema na sajtu...Jel ima negde drugde, na rapidu i sl...?
http://www.youtube.com/watch?v=seMBtD_zawIJeste zanimljivo, ali nije sličajno bonus pesma, baš kao i The Wrestler:
(kriminalan snimak iz bioskopske sale u Veneciji, ali je pesma po mom ukusu i navijam da dobije oskara - ako uopšte bude nominovana, naravno).Album će medjutim izgledati sasvim drugačije od bonus pesama, odnosno biće poprilično sličan pesmama sa Magic-a, ali sa manje (nadam se nimalo) političkih tema. Ili barem se to da naslutiti za sada, a istinu ćemo znati kad album "procuri", recimo početkom januara...
Posted

A... odlicna ala John Lee Hooker bluescina.....Nije on bezao od toga...The Wrestler sam na youtubeu nasao i ranije, ali zvuk je tako los da nisam hteo da pokvarim utisak dok se ne pojavi prava verzija. Inace, vidim da je na forumima trazena, ali niko ne zna gde moze da se skine bolji snimak.

Posted

Jersey Devil je vise Muddy Waters bluzeraj, nego bugi JLH. Al isti djavo. :)

Posted

Jeste, slicna je Muddyijevoj Mannish boy...Sundance blues band - 1971. Bruce je svirao sa njma, a u maju je predstavljen kao stalni clan, da bi se dva meseca kasnije kasnije nazvali Bruce Springsteen band...Interesantno da su tada non-stop menjali imena iz zezanja, a bila je skoro ista ekipa. Odradili su par svirki kao Bruce Springsteen And The Hot Mammas... :rolleyes:

Posted

Al se izgleda - i po imenu - od pocetka (dobro, od 2 meseca) znalo ko je Gazda :)

Posted

The file you are trying to access is no longer available publicly :huh:

Posted

Simpaticna pesmica...podseca me na Roy Orbisona.

Posted

(jeste da je tra-la-la, tri akorda, lagani tekst, refren, ali svidja mi se! I hvala bogu, definitivno nije ni o Bušu, ni o Obami!)Do djavola! U prvim osvrtima na pesmu koji se mogu naći na netu, kaže se da je pesma solidna, a onda se dovodi u neposrednu vezu sa pobedom Obame:The sunrise come, I climb the ladderThe new day breaks and I'm working on a dream...Može i ne mora. Evo priznajem i ja sam pratio američke izbore i navijao za Obamu još od njegove borbe sa Klintonkom (mislim ono otac, muž, sin, žena, je malo bolestan pretsednički redosled čak i za Libiju ili Kubu...), ali utvrdim li na piratu kog ću se dokopati u prvim minutama nakon postavljanja na netu da je album dominantno politizovan (poput prethodnog), ovo bi mogao biti prvi Bruce-ov album koji neću posedovati u originalu. Al' ajde da ne paničimo unapred...

Posted

Mislim da je pesma debelo vezana za Obamu, a verovatno je i napisana specijalno za predizborne skupove, posto je tamo i izvodio.Ali, dobro, ako je za Obamu... cool.gif Meni Bruceove politicke konotacije u pojedinim pesmama ne smetaju sve dok su na nivou, recimo, Magic, koju smatram perfektnom pesmom tog tipa, primenjivu na svaki deo planete...zatim i Devil`s Arcade...Dok se bavi posledicama, a ne uzrocima, bice OK. Zamisli da je pevao o Balkanu, ali srecom nije Bono Vox.Cini mi se da je njemu kao 60-godisnjaku ostalo najvise prostora na tom "angazovanom" polju, mada ni meni to bas ne prija.Kako da ocekujem priblizno tako dobru poeziju kao sto je Thunder Road, koja je, subjektvno, najbolja ljubavna pesma ikad napisana.

Posted
Kako da ocekujem priblizno tako dobru poeziju kao sto je Thunder Road, koja je, subjektvno, najbolja ljubavna pesma ikad napisana.
Bio sam baš pravi klinac kada sam društvu recitovao Thunder road. Niko od nas nije imao pojma šta bi taj teks mogao da znači - nismo znali engleski više od my name is... I danas taj primer koristim u raspravi na temu šta je to poezija - ne moraš ni da razumeš, ali osećaš! Ne očekujem da Bruce niti bilo ko drugi ponovo napiše takvu pesmu - pa to bi valjda smanjilo njenu vrednost. Ne, to se neće dogoditi. Samo počinjem da se pomalo pribojavam da će se ispostaviti da je u toj pesmi Springsteen opisivao trnovit put do zvezda Džimija Kartera, dok je pak u The River vidovito, takoreći draškovićevski anticipirao neuspeh Džona Kerija... Ali, idemo dalje.živih heroja je ionako suviše malo da bi ih se lako odricali. Pogotovu onih najvećih.Blood brothers
Posted (edited)

Nisam se odrekao, bar ne zbog toga sta mi je taj band znacio kad sam imao 18 godina...ali muzika U2 vise kod mene ne izaziva nikakvu reakciju. Svejedno mi je da li je izasao novi album U2 ili Billy Joela. A pre 25 godina bili su mi podjednao vazni kao i Bruce.Kad smo kod ljubavnih:I za ovo nije bilo mesta na Darknessu, a i nigde posle toga. Sta bi neko drugi dao za ovakvu stvar.

Edited by The Ghost
Posted

THE WRESTLER:http://www.mediafire.com/?ynygazjwzoaJedna od onih koje slušam otvorenih usta i naježen. Prethodno Bruce-ovo remek delo, Terry's song, je takodje bila bonus pesma. Nema veze. Vredi za ceo album. Bruce did it again!