Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted

Alal vera. Mada na tom sajtu stoji da lik ima rejting 2360. I jes mi bilo cudno da neko od 2200 odigra ovako zverski

Posted (edited)

To je rejting sa sajta(ostvaren tokom meceva sa clanovima chess.com-a) i nema nikakve veza sa stvarnim (Nakamura je jedno vreme imao  3100 u bullet-u na sajtu,sada jedva preko 3000 ^_^  ).Carlsenu su,posto ne igra na sajtu,stavili stvarni rejting.Igrao je suvise brzo,svaki mec mu je ostao preko 25 minuta do kraja,mislio sam da od svih ovaj mali pingvin(klinac bio NM pre nekoliko meseci,a sada je IM :Hail: ,dobro se drzao protiv nake u bulletu ako se tako moze reci  za skor 11-79) moze nesto da uradi,ali protiv njega Carlsen odigrao najbolje(zrtvovao kraljicu u 20om potezu) http://www.chess.com/livechess/game?id=998801336

Edited by Zavrzan
  • 3 weeks later...
Posted

Koga interesuje u 18h na chess.com/tv  (uz komentatore) ili na chess.com>live games Blitz Death Match GM Hikaru Nakamura (2776) vs GM Wesley So (2770.7)

Igraju 3 sata od toga  1h   5+1

1h   3+1

1h   1+1(Ovde je Naka favorit sa rejtingom 3070 na sajtu :misko: )

Posted

Dragi prijatelji, moju petogodišnju ćerku učim osnovama igre. Ima li na internetu nekakva metodika  za učenje šaha? Hvala unapred.

Posted (edited)

Kupi joj Igru miliona od Dragoslava Andrica, jebes inter net

Edited by Milogled Bluff
Posted

ima Igre Miliona i na internetu  :P

Šibni link na pm, ja sam samo pronašao nepotpuni scribd i jedan expired link. Hvala!

Posted

uh kakva knjiga, moja prva o sahu koju sam procitao, a tek kad sam komsiji "prodao" Legalov mat to je tek bila havarija

Posted

Karuana krenuo jako od samog pocetka u Vajk An Zeu. Ali sta je Ivancuk dobio protiv Jobave, za neveru.

Posted

Šibni link na pm, ja sam samo pronašao nepotpuni scribd i jedan expired link. Hvala!

Skinuo sam ovu verziju: link  mislim da je ista na scribdu, izgleda mi potpuno,verovatno ima i boljih varijanti.Ako ti se svidi mozda je bolje da je i stvarno kupis.

BTW sad sam pregledao prvih nekoliko strana ove knjige,zar nije kraljica vredna 9 a ne 10 pesaka(ili poena kako god) kao sto pise u knjizi?

Posted

To je vrlo bitno :) Non stop se u praksi pojavljuje situacija da se kraljica menja za 9 ili 10 pesaka :D