nenad Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 (edited) magnus dobio visija u ludackoj zavrsnici, sta je magnus nasao sa 20 sekundi na satu je nemoguce, promocija u konja, sto je bio jedini potez za pobedu. i pre toga totalna ludnica obavezno pogledajte, bice kod antonija sigurno, verovatno i kod ostalih, sta ko voli. prag nastavlja da gazi, kao da igra protiv penzionera na kalisu. edit ne moze bolje od ovoga, tanja, piter i ostali su na kraju samo vikali. 😂 Edited June 28, 2023 by nenad 2 Link to comment
nenad Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 19 minutes ago, kralj said: ma sprda se, da je uzeo damu to je remi u 2 poteza, nema sanse da to nije video. stokfis u brauseru ne vidi odmah evaluation dobro, plus je ovaj png sa chess24 pogresan, visi je predao posle Se2 u 69. potezu, posle su dugo sedeli i analizirali, bukvalno su ih arbitri oterali. Link to comment
kralj Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 Da, vidim da je desetak sekundi trajao potez promocije. Luda partija. Link to comment
nenad Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 dosta dobar rnb u zagrebu za sad. posle 6 kola rapida visi, fabi i nepo na vrhu, magnus peti za 2 boda manje. magnus posle dva vezana poraza izrutinirao visija, omlatice ih u blicu opet kao macice i uzeti turnir. na ovim dugackim formatima magnus je veliki favorit. pricao je debeli o tome kod fridmana, svi su oni sposobni da dobiju magnusa i da ostvare poziciju koja je ocigledno dobijena, ali magnus cesto takve pozicije na kraju izvuce i to je ogromna mentalna prepreka kad igraju protiv njega. 1 Link to comment
nenad Posted July 8, 2023 Share Posted July 8, 2023 prvih 7 kola, magnus ima 7 pobeda, ostali ludi rihard i lupulesku. totalni masakr, niko nije bio ni blizu. 1 Link to comment
nenad Posted July 9, 2023 Share Posted July 9, 2023 na kraju 9 od 9, ovo nije bilo od fisera, a on je ipak imao neuporedivo slabiju konkurenciju. tesko je staviti u perspektivu ovaj rezultat za nekoga ko ne prati sah, otprilike kao kad bi neko uzeo epl sa svim pobedama. preterao sam juce, fabi i lupulesku su mogli do remija, ali ih je magnus sacekao da pogrese, za sta je u fabijevom slucaju trebalo 100 poteza, a poslednjih 60ak su obojica igrali sa 10ak sekundi na satu. 1 Link to comment
kralj Posted July 9, 2023 Share Posted July 9, 2023 Ispratio sam neke partije, ludnica. Brutalno. Ne bih ipak poredio sa klasik partijama, drugi je to sport. Link to comment
nenad Posted July 9, 2023 Share Posted July 9, 2023 niko nije ni poredio sa klasicnim partijama. Link to comment
kralj Posted July 10, 2023 Share Posted July 10, 2023 Aha, ok. Znam da je Fišer kidao blic, ali ne znam baš kakve je skorove imao i koliko je to bilo tada relevantno. Kad god bih naleteo na pitanja o brzopoteznom šahu, uvek je bio najblaže rečeno kritičan. Link to comment
189- Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 preporucujem. vrlo dobra zabava. magnus je ovako igrao citav turnir Link to comment
Jean-Luc Picard Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 5 hours ago, 189- said: preporucujem. vrlo dobra zabava. magnus je ovako igrao citav turnir Ovo je inače odličan YT kanal. Preporuka od mene. Posebno playliste "Instructive chess games" i "Cool chess puzzles". U prvoj navedenoj lik se bavi klasičnim partijama kroz istoriju. On to radi tako dobro, bukvalno u svakoj od tih partija sam video nešto novo kroz njegove komentare iako sam ih gutao nekad ranije dok sam bio mlađi i aktivno igrao šah . U drugoj je fenomenalan izbor šahovskih studija. Ko ne voli šahovske studije zavoleće iz njegovog izbora i pojašnjenja koje daje. 1 Link to comment
nenad Posted August 7, 2023 Share Posted August 7, 2023 svetski kup, kao i obicno vrhunska zabava sa dosta iznenadjenja. od elite ispali za sad sah, timur, abdusatorov, mvl, griscuk, giri, dubov, van forest. fabi, nepo, vesli, naka i magnus za sada sigurni. poslednju dvojicu u sledecem kolu cekaju prag i kajmer, koji ce se za max 10 godina sigurno boriti za titulu. prag je u opasnoj formi, mogao bi dobiti debelog, kajmer igra previse slicno magnusu a ovaj je ipak jos uvek dosta bolji. od stare garde tu su jos uvek vasil, koji bi u 1/8 mogao na magnusa, svidler, koji se vratio iz penzije i otvorio mi se zreb do 1/4 gde je projektovan nepo, i bivsi svetski prvak, koga se verovatno niko ne seca, ponomarjov. Link to comment
189- Posted August 7, 2023 Share Posted August 7, 2023 teodora injac inace izbacila aleksandru kosteniuk 1 Link to comment
Recommended Posts