Jump to content

Vozovi bez granica

Featured Replies

• Author
1 hour ago, mlatko said:

Ta kućica je nekako preblizu šina... možda se žalili na buku i vibracije

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Ova kucica pripada zeljeznickoj infrastrukturi i nalazi bas tamo gdje treba da bude. I nije to razlog, naravno.

Vaganje tereta

Sent from my iTelephone using Tapatalk

• Author

Teret se vaga, to je tacno ali to se radi u depou. 

• Author

Odgovor je u stvari jednostavan. Posto se te komunikacije (prelazak sa jednog kolosijeka na drugi) rijetko koriste, moraju se testirati barem jedanput svaka 24h.

• 3 weeks later...

Ne bi trebalo da je tesko, ali kao savrsen primer 1 skole dizajna i inzenjerskog razmisljanja, dakle:

897456.jpg

897457.jpg

Spoiler

Il2.jpg

Dokumentarac o tome kako se peru, kontrolisu(prodje samo kroz kontrolne kamere, koje snima ceo voz i vide gde je problem...) i obnavljaju ICE vozovi na Glavnoj zeleznickoj stanici u Minhenu. Moze da se vidi svaki detalj voza posto ga rasklapaju...

Edited by pasha

• Author

Dobar dokumentarac. Nije bas glavna stanica nego glavni depo gdje mogu da izvedu teske operacije. 

Svaki depo ima svoju masinu za pranje, vozovi samo prolaze kroz i kolutovi ih peru (kao automobile samo sto vozovi polako, 6kph, prolaze kroz njih).

• 4 weeks later...

Siemens je prodao Indiji 1200 lokomotiva za oko 3 milijarde eur sa isporukom u narednih 11 godina i odrzavanje za narednih 35 godina. Bice sklapane lokalno.

Vest na DW.

Veliki posao za Siemens.

Ovog puta na engleskom, Simens lokomotive, proizvodnja u Minhenu...

Inace na 1:16 min se vidi velika fabrika KraussMaffei Wegman u Minhenu, tu se pravi i nemacki vojni program tipa oklopna vozila.

Edited by pasha

• 4 months later...

300 mrtvih u sudaru tri voza u Indiji :unsure:

• 6 months later...

nisam znao za ovo da ima u kini. 

Aha, znaci malo veci autobus :D 

4 hours ago, Shan Jan said:

Aha, znaci malo veci autobus :D 

Da, ali inteligentan. Svidža mi se što prebacuje sam svetlo na semaforu na zeleno kad se približava raskrsnici.

Edited by mlatko