May 30May 30 44 minutes ago, Guuundogan said:Taksista iz Nisa kog znam mi rece skoro da je presao 9000 km za 7000 rsd sa byd-om. Loodo ako je tacno.Svejedno bi mi na prosecnih 10-12000km godisnje trebalo 30ak godina da povratim investiciju.Znaci vise nije prica Bakica sa kracom desnom nogom vozila samo nedeljom do pijace i crkve?
May 30May 30 možda ga je punio na besplatnim punjačimailiima solarne panele na kućitreće, mislim, nema
May 30May 30 26 minutes ago, Downforce said:Kojom matematikom dobi ovo?Jbm li ga, na blic smo se sreli… nisam trazio detaljeAko pitas mene za moju matematiku, racunam 5,5l dizela na 100. Ostavljam mogucnost greske u mojoj racunici
May 30May 30 15kwh na 100km1350kwh na 9000km4,66 dinara kWh u plavoj zoni noćne ili vikend struje= 6291 dinarCena je naravno nerealna i može da uživa dok se drugi ne dosete i ceo sistem ne postane neodrživ.
May 31May 31 On 30. 5. 2026. at 22:03, Venom said:15kwh na 100km1350kwh na 9000km4,66 dinara kWh u plavoj zoni noćne ili vikend struje= 6291 dinarCena je naravno nerealna i može da uživa dok se drugi ne dosete i ceo sistem ne postane neodrživ.U gradu može i 12 - 13 kwh na 100 km, Tesla model 3 još manje. Taksi je uglavnom gradska vožnja. Dobro, kad je jako hladno ili vruće onda ide više.
June 1Jun 1 Jel može Tesla 3 ili taj BYD u Srbiji da se napuni preko noći u Srbiji na jeftinoj tarifi? Pitam zato što npr preko bare na 110v treba jedno tri dana da stoji na punjaču da bi se napunio do 100%.
June 1Jun 1 Iz obične utičnice, ne. Evo iz jednog australijskog članka, tamo je napon isti kao u Evropi.Tesla Wall Connector (7 kW to 11.5 kW)The Tesla Wall Connector (Gen 3) is the ultimate home charging solution. Installed by an electrician, it delivers AC power directly to your car. On a standard single-phase Australian home connection, it provides about 7 kW of power. If you have three-phase power, it can deliver up to 11 kW.Model 3 / Y RWD: 6 to 9 hours (0–100%)Model 3 / Y Long Range / Performance: 8 to 12 hours (0–100%)This means that even if you arrive home with a completely flat battery, plugging in overnight guarantees a full charge by morning.Standard Wall Socket (1.5 kW to 2.3 kW)Using the Tesla Mobile Connector plugged into a standard 10A or 15A Australian wall socket is the slowest method, often referred to as “trickle charging.” It adds roughly 10 to 15 kilometres of range per hour.Model 3 / Y RWD: 35 to 40 hours (0–100%)Model 3 / Y Long Range: 48 to 54 hours (0–100%)While this sounds painfully slow, the average Australian drives less than 40 kilometres a day. A simple 10-hour overnight charge on a standard socket will easily replenish your daily usage.https://ev-lectron.com/blogs/blog/tesla-model-3-charging-time-a-complete-guide
June 1Jun 1 Eno u SAT emisiji od juče Bgd - HN, BMW ix3 bez punjenja usput. Doduše, nije baš i da ima ne znam koliko tih punjača . Edited June 1Jun 1 by Ras
June 1Jun 1 7 hours ago, bios said:Jel može Tesla 3 ili taj BYD u Srbiji da se napuni preko noći u Srbiji na jeftinoj tarifi? Pitam zato što npr preko bare na 110v treba jedno tri dana da stoji na punjaču da bi se napunio do 100%.Ja na običnoj struji punim 75 km dometa, tokom noći, na RAV4... To mi je nekad dosta za 2 dana po gradu, nekad za 1 dan, zavisi od dana...
June 3Jun 3 On 1. 6. 2026. at 4:02, bios said:Jel može Tesla 3 ili taj BYD u Srbiji da se napuni preko noći u Srbiji na jeftinoj tarifi? Pitam zato što npr preko bare na 110v treba jedno tri dana da stoji na punjaču da bi se napunio do 100%.Trebalo bi da može, mada to zavisi i kolika je baterija. Tesla model 3 je imala ili ima baterije u rasponu 55 - 85 kwh, a kod BYD-a je raspon još veći.Naravno s onim posebnim zidnim punjačem, a na šuko ne može. Edited June 3Jun 3 by nesha taxista
June 16Jun 16 in sales comes as lithium-ion battery prices fall, more affordable EV models are introduced and EV adoption in emerging markets surges. At the same time, BNEF has reduced its passenger EV adoption outlook for the second year in a row, largely due to a slowdown in sales in China and the US.Other key findings include:• Over a quarter of cars sold globally in 2026 are projected to be electric, up from 9% five years ago• China accounted for 63% of electric cars sold globally in 2025• Road transport oil demand is set to peak in 2029• Electric passenger vehicles are projected to outnumber internal combustion engine vehicles on the road in 2047• The grid will require over $800 billion of investment globally to incorporate electric vehicles by 2040Download the BloombergNEF Electric Vehicle Outlook 2026 Executive Summary 👉 https://bloom.bg/4uB5EK7 https://x.com/BloombergNEF/status/2066915358678630827