May 21, 20168 yr Da li je neko probao Gruzijski konjak, ili iz Jermenije? Nesto ih razgledam na netu, cene su ok.Kakvi su u odnosu na Francusku konfekciju tipa Hennessy VSOP i slicno?
June 2, 20168 yr moja roditeljka pravi u staklenoj tegli i sa šećerom koji se topi na suncu elem dobio sam žutu osu na poklon isprva mi se činilo kao najbolji alkohol evaaa ali na drugu treću loptu - onako ima i nekog trunja čak šta bi to moglo biti?
June 2, 20168 yr moja roditeljka pravi u staklenoj tegli i sa šećerom koji se topi na suncu pozdravite vasu mamu i recite joj da proba umesto secera da stavi med, ukusnije i zdravije
June 2, 20168 yr znala je i za taj recept ne znam zašto je napravila sa šećerom probao sam sa medom baš jak ukus meda ima i to mi se sviđa
June 2, 20168 yr termalna razgradnja je objektivan problem u kombinaciji sa rastvaračem koji je unutra, ne kažem da se truješ ne znam ni ja koliko, ali ne bih ga upotrebljavao ukoliko je potrebno sunčanje
June 3, 20168 yr probao i tako, meni bolje kad su celi,cini mi se da rakija bude mutnija ako se seku po pola
June 3, 20168 yr Može i da se buši oraščić. Ja modifikovao malu viljušku tako što sam dooštrio vrhove pa onda 4 rupe odjednom bušim i tako 4 puta sa svih strana. PVC rukavice preporuka, može šaka koja pridržava oraščić u pvc kesu, ali treba biti pažljiv. Sok iz orahove ljuske koji dospe na kožu ne skida se, a ostavlja tamne fleke, limunova kiselina malo ga izbledi, tek posle desetak dana kad se koža prirodno "ishaba" fleka nestaje. Stakleni baloni (ja koristim veće tegle) + okretanje jednom nedeljno - daje odličan rezultat na kraju leta.