Jumanji Posted July 21, 2020 Posted July 21, 2020 Jao svezi lovor! Fantazija! [emoji7]Jednom sam na pijaci navatala nekog cicu prodavao grane lovora. Rukola voli vodu to sam shvatila i cesto je poprskam u posudi, ali da je potopom celu nisam znala. Hmm, oke probacu tako. Sto se tice persuna, ako mi treba vise puta u toku nedelje, vezu dobro pokvasim na cesmi i uvijem gornji deo u ubrus, a donji stavim u casu sa vodim i sve tako smestim u frizider. Promenim ubrus po potrebi, pokvasim opet, ali mi dugo bas traje. Napolju je dosta toplo, bez obzira sto je u casi sa vodom, brze propadne.Inace kada dobijem iz babine baste dosta persuna ili od rodjake dobro ga operem, osusim i sitno iseckam, pa stavim u kesu sa zipom, izbacim max vazduh, zatvorim i imam ga uvek, pogotovu zimi. Ove ostae zacine ne zamrzavsm vise, iako imam obicaj da umuljam sa puterom i tako zamrznem celu "kobaju", stvarno fantasticna stvar i dodatak jelima, ali imam zalfiju, ruzmarim i m.dusicu u saksijama, a sve ostalo preko cele godine u Metrou. 1
I*m with the pilots Posted July 23, 2020 Posted July 23, 2020 (edited) Dobila sam tonu lovora. Vrlo moguce je i da smo obezbedjeni do kraja zivota. Zena ga je cak i susila, stavila je sve u veliku papirnu kesu i rekla da ostavim tako da se susi dalje, a u posebnu mi stavila proslogodisnji, osusen. Dajte neke recepte, na sta da trosim ovo blago? Ono gde redovno koristim je Adamova marinada za pacece grudi, i za corbast pasulj koji ne pravim tako cesto koliko bih volela. --- Super je ova aramova ideja sa kutijicom za led. Ja obicno jednostavno iseckam zelenis i stavim u kutijice i zamrznem tako. Edited July 23, 2020 by I*m with the pilots
Filozof manijak Posted July 23, 2020 Posted July 23, 2020 (edited) U čorbe ili supe. Čaj i sirup od lovora. Ponekad zapalim list lovora kad pozelim da okadim gajbu Edited July 23, 2020 by Filozof manijak
Anonymous Posted July 23, 2020 Posted July 23, 2020 36 minutes ago, I*m with the pilots said: Dobila sam tonu lovora. Vrlo moguce je i da smo obezbedjeni do kraja zivota. Zena ga je cak i susila, stavila je sve u veliku papirnu kesu i rekla da ostavim tako da se susi dalje, a u posebnu mi stavila proslogodisnji, osusen. Niste. Ja svake godine donesem iz Novog punu platnenu vreću lovora (sušim ga u tamnoj, provetrenoj prostoriji, može i u krpu da se umota pa da se tako suši) i iznenadim se koliko je taj novi bolji i aromatičniji od prošlogodišnjeg. Može par godina da traje i sasvim izgubi aromu.
aram Posted July 23, 2020 Posted July 23, 2020 (edited) 46 minutes ago, I*m with the pilots said: na sta da trosim ovo blago Libum, žrtveni hleb starog Rima 400gr sira (rikota ili neki sličan), 1 jaje, 100gr brašna... Zamesiš, vadiš kašikom komade veličine mandarine i malo ih oblikuješ tom istom kašikom. Redjaš na pleh obložen svežim lovorovim listovima. Na 180, oko 25 minuta i to je to. Edited July 23, 2020 by aram 2
aram Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 22 minutes ago, ivy said: https://rasadnikmalivrt.rs/product--lovor
ivy Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 9 minutes ago, aram said: https://rasadnikmalivrt.rs/product--lovor pa bravo!!
kud u maglu Simoviću Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 kod branja je bitno da se otkidaju listovi bliži stablu(prošlogodišnji) imaju jaču aromu dobar je i čaj/šerbet od lovora za kašalj
napadaj Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 Ovde može i seme da se nađe https://staresortesemena.com/proizvod/lovor-aromatican-i-lekovit/
decak Kejt Posted August 11, 2020 Posted August 11, 2020 razmišljam da uzmem neki manji rešo za kuvanje svega miomirisnog (pasulj, sarma, teleća čorba itd) na terasi. da budem iskrena, najviše bih to koristila u jesenjim/zimskim mesecima. šta kažu forumski oci i majke, da li je to uopšte pametno? ono, temperaturne razlike napolju i u loncu, onda faktor zaboravnosti i zagorele šerpe...
askeladden Posted August 11, 2020 Posted August 11, 2020 24 minutes ago, decak Kejt said: razmišljam da uzmem neki manji rešo za kuvanje svega miomirisnog (pasulj, sarma, teleća čorba itd) na terasi. da budem iskrena, najviše bih to koristila u jesenjim/zimskim mesecima. šta kažu forumski oci i majke, da li je to uopšte pametno? ono, temperaturne razlike napolju i u loncu, onda faktor zaboravnosti i zagorele šerpe... Slow cooker/crock pot koristim na terasi.Kad je hladno napolju,sporo ide jbga. 1
Recommended Posts